При избори днес: ПП-ДБ с 1% пред ГЕРБ-СДС, "Левицата!" влиза

Парламентът ще е от 6 партии, сочи изследването на Центъра за анализи и маркетинг
Обновена: 23 мар 2023 13:11 | 23 мар 2023 13:10, Стела Стоянова
268
При избори днес: ПП-ДБ с 1% пред ГЕРБ-СДС, "Левицата!" влиза
Снимка БГНЕС

"Продължаваме промяната - Демократична България" водят 1% пред ГЕРБ, "Левицата!" вероятно влиза, сочат резултатите от последното социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг. Според него се очертава парламент с 6 партии.

Изследването е проведено в периода 16-19 март 2023 г., две седмици преди парламентарните избори за народни представители на 2 април. Социологическото изследване е проведено сред 1021 пълнолетни граждани на България. 1% от всички анкетирани съответства на 54 000 души. Участниците са били интервюирани лице в лице. Проучването е проведено по собствена поръчка, уточни директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов на пресконференция в БТА.

Според изследването, ако изборите бяха днес, шест партии щяха да влязат в парламента. Обединението "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) получават 25,7%, ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 13,8%, "Възраждане" са с 12,5%, БСП събират 8,1%, а "Левицата!" - точно 4%.

Според Юлий Павлов "Има такъв народ" и "Български възход" нямат шанс да получат представителство в 49-ото Народно събрание. Шанс нямат и от НДСВ, които събират 1,2 на сто.

Запитани как се справя служебното правителство, 31,4% от анкетираните казват „по-скоро успешно“, 52,6% „по-скоро неуспешно“, а 16% не дават отговор.

„Политиците, независимо кой как гласува, или не могат да се разберат за правителство, или правят правителство за 5-6 месеца и хората основателно се питат защо изобщо да гласуват. Шири се вече мнението, че и след тези избори няма да се разберат и ще чакат местните избори", заяви Юлий Павлов.

По думите му и при гласуване с хартия, както и с машина, могат да се фалшифицират резултатите. "Но прави ли се? В голям мащаб не и това е лесно проверяемо", отбеляза той. По негоите думи доказателство за това е, че резултатите от екзитполовете на социологическите агенции са много близки до тези на Централната избирателна комисия.

Изследването е проведено в периода 16-19 март 2023 г., две седмици преди парламентарните избори за народни представители на 2 април. Социологическото изследване е проведено сред 1021 пълнолетни граждани на България. 1% от всички анкетирани съответства на 54 000 души. Участниците са били интервюирани лице в лице. Проучването е проведено по собствена поръчка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС трябва да проведат мощна кампания из цялата страна, за да излязат повече хора и да гласуватхза тях. Иначе, нищо добро не чака България с продажбите некадърници, свързани с подземния свят от ПП,ДБ. Маджо, Бобоков, черепа, Нексо, Цв. Василев...са лица преследвани от закона, доказано свързани с ПП,ДБ. Защо медиите мълчат оглушително, за излезлите записи от разговори, доказващи това? В България няма журналистика!!!
152
10
 
3
 
! Отговори
Иван Стоев преди 1 година
Гербавите ще загубят изборите с над 5%. разлика. Тези проучвания не хващат гласовете от чужбина, а там гласовете ще са преобладаващо за ПП-ДБ.
151
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Никола Минчев, сем. Лорер, Христо Иванов и секретарката му, Атанас Атанасов...всички от ПП,ДБ, са посредствени политици, токсични като личности, похотливи, жадни за много пари, продажни. Те са опасностхза България. Защо отново искат да счупят държавата? Нека ги спрем!
150
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС трябва да проведат мощна кампания из цялата страна, за да излязат повече хора и да гласуватхза тях. Иначе, нищо добро не чака България с продажбите некадърници, свързани с подземния свят от ПП,ДБ. Маджо, Цобоков, черепа, Нексо, Цв. Василев...са лица преследвани от закона, доказано свързани с ПП,ДБ. Защо медиите мълчат оглушително, за излезлите записи от разговори, доказващи това? В България няма журналистика!!!
149
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът си заслужава представителите, гласува за тях и после си носи последиците. Какъв ид.иот трябва да си, за да гласуваш за ГЕРБ при всичкото крадене повече от 10 г. или за деебния мошеник Копейкин, който от музеен работник с 600 лв. заплата изведнъж се оказа с къща за милион до морето.
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
151 Кой те пита теб, какво даваш?
147
7
 
10
 
! Отговори
stoedin преди 1 година
Изненадан съм, защото събитията на ППДБ са изключително рехави, управлението им беше провал и далеч не базирано на ценности и сега - хоп No 1. Ще видим все пак на изборите.
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй като ПП ще откраднат за пореден път гласовете на БСП, с благословията на Козяк, щом БСП влиза в парламента, значи населението на България се е увеличило с процентите на столетницата.
145
1
 
1
 
! Отговори
До No. 162 преди 1 година
Аланкооо, ако не бяха крали толкова и що-годе съвестно си вършеха делата, държавата и хората няма ще да се замогват малко по малко... Напротив, реалния ти доход щеше да е поне 30%-40% отгоре... окрадаха десетки милиарди... ти май изобщо не можеш да вденеш?
144
0
 
7
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Не вярвайте на нито едно статистическо проучване!!! Не, че има някакво значение, просто не им позволявайте да ви манипулират за пореден път!
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първата работа на поредния пълнеж на парламента с предатели кое ще е -- вдигане на собствените им заплати (едва ли има такова нещо в друга държава по света) или гласуване на милиони подаръци за американската война в украйна ?
142
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе то затова като се появят Кирчо и Кокорчо по 10 човека ги срещат и то само роднини . С ешбици със заснемането на броенето тия няма да минат и 4 %. Ама парите нямат мирис.
141
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Уж ГЕРБ крадели милиарди , а народа беше спокоен , малко по малко се замогваше и скъта в банките 50 млд. , уж ПП не крадели, а народа го подлудиха , а спестените 50 млд. се стопиха на половина и шарлатаните решиха да завършат започнатото, да докарат хората до просешка тояга с б-ез-у-мната си политика, което всъщност не е политика , а държавна порнография.
140
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да влезем в еврозоната за да ни дадат данъците за войната в Посрайнаа.
139
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мутри вън, и псевдопроменящите се патерици на мутрите като асенка плевнелиева също вън!
138
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересен народ. 20 години харесваше и любеше куха/кратуна. Най-накрая го свали, но го смени с Про100Кире. Сега пак те са с общо над 50%. Народът дава мило и драго за кухо/и/про100.
137
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не беше БСП отдавна да са ни съсипали съвсем.
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА ТОЯ ОТ ЛИЦЕТО МУ ЛЪХА НА ЧЕСТНОСТ, ПОЧТЕНОСТ...
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито глас за западните подлогарски, изкуствени, некомпетентни, лъжливи и корумпирани партии... оТ 34 ГОДИНИ ПРЕХОД НИ ОГРАБВАХА 30 ГОДИНИ. стига толкова! СЕГА ИСКАТ И ДА НИ ПОДАРЯТ ИКОНОМИКАТА НА ЗЕЛЕНАТА МАРИОНЕТКА. НИЕ СНАРЯДИ НЕ ЯДЕМ. ПИСНА НИ ОТ НЕГРАМОТНАТА ВИ ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА НАЧЕЛО С ПРЕХВАЛЕНИЯ АКАДЕМИК ДЕНКОВ СТАНАЛ ТАКЪВ ДОКАТО Е МИНИСТЪР.
134
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така левицата влиза? То не стига БСП, та сега и левицата. Освен празни приказки и лъжи от тези социалисти, никаква полза!