Премиера в България на "Чуй ме" за комуникацията и нуждата да принадлежиш

Режисьорът Мария Дуза говори за филма пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 9 мар 2023 13:55 | 9 мар 2023 13:52, Йоана Цонева
2

Ще можем да видим премиерата на българо-гръцката копродукция "Чуй ме", чийто режисьор е Мария Дуза, на тазгодишния "София Филм Фест".

"Чуй ме" е филм за комуникацията и нуждата да принадлежиш. Разказва се историята на 16-годишно глухо момиче. Заради финансови проблеми то трябва да напусне училището, което е посещавало през целия си живот. Заедно с баща си заминава за малък остров, където се сблъсква с много предразсъдъци и изолация. Филмът показва как се справя с тези предизвикателства и как присъствието ѝ на този остров се отразява на малката общност там", разказа режисьорът Мария Дуза пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ колаборацията с българска компания за направата на филма е била чудесна.

"Имахме възможност да работим заедно, а някои българи дори дойдоха на снимачната площадка. За нас беше голям късмет Йоана Буковска-Давидова да играе една от главните роли. Бяхме впечатлени от нея, наложи ѝ се да говори на гръцки. Научи малко от езика и успя по най-добрия начин да представи персонажа си", отбеляза тя, като допълни, че всички българи, участвали в продукцията, са били невероятни.

Дуза подчерта, че по време на премиерата си в Солун филмът е бил "посрещнат топло от публиката".

"Смятам, че лентата успява да влияе на публиката - причината, поради която правим филми", категорична беше тя.

Към момента режисьорът работи по следващия си игрален филм "Крайна точка".

"Надявам се в този филм отново да имаме възможност да работя с българските си колеги Иван Тонев и Йоана Буковска", каза още тя.  

"Искам да оставя достатъчно пространство на актьорите, за да покажат себе си. Най-трудното в работата на един режисьор е да се комбинира артистичната визия с конкретния мениджмънт на снимачната площадка", обобщи Дуза.

Дуза смята, че "човек учи много, когато прави филми".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Пфууу преди 1 година
Поредното произведение, чрез което разни дуднярки ще набиват в главите на хората своята гледна точка, която - разбира се - НЕ подлежи на критика и трябва да бъде възприета и следвана до откат!
1
0
 
2
 
! Отговори
aa преди 1 година
щом го рекламират по таз тиливизия , ще да е поредната уникална многополова боза