Дяволът в мен

Излезе новата книга на Джеймс Робъртсън „Завещанието на Гидиън Мак“. Тя пита „Какво ще сториш, когато се изправиш лице в лице със собственото си безсмъртие?“
7 яну 2008 16:58,
Дяволът в мен
Корица: Еднорог

В България излезе новата книга на Джеймс Робъртсън „Завещанието на Гидиън Мак“. В нея основният въпрос е „Какво ще сториш, когато се изправиш лице в лице със собственото си безсмъртие?“.

За изтерзаната душа на Гидиън Мак, обезверен свещеник и неверен съпруг, не съществуват нито Бог, нито дяволът; няма други светове, няма феи и привидения. Така е поне до деня, когато Гидиън пада в една пропаст, откъдето го спасява не друг, а Дяволът.

„Завещанието на Гидиън Мак“ е неповторима сплав от мемоари, легенди и история с примеси на душевно страдание. Романът представлява разказ за духовната криза на един човек, който не иска да премине през живота, без да разбере защо е дошъл на този свят, за мистериозното му изчезване, за смъртта и възкресението. Книгата е и изследване на разликата между официална религия и вяра, на самото естество на вярата.

Критиците сравняват романа с произведенията на Булгаков и Достоевски – заради опита за стойностно и колоритно попълнение на диаболизма в съвременната литература.

Издава: Еднорог

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание