Доника Ризова представи романа си "Случайно в Майорка"

Това е вълнуваща история с вкус на шампанско и морски бриз
14 мар 2023 13:10, Красимир Ангелов
8

Журналистът и писател Доника Ризова представи първия си роман "Случайно в Майорка". Това е вълнуваща история с вкус на шампанско и морски бриз, слънчева и пленителна като острова, от който е вдъхновена.

"Случайно се случва историята в тази моя първа книга за възрастни. Позната съм на читателите като детски писател. В главата си имам много истории, свързани с прекрасни места в Майорка. Вдъхновили са ме, както са ме вдъхновили много известни творци. Част от емоцията, върху която съм стъпила и съм разказала в книгата, се е случила в сърцето ми именно тук като телевизионен водещ. Винаги ще бъде мое второ семейство тази прекрасна телевизия Bulgaria ON AIR", сподели авторът на книгата в студиото на "България сутрин".

По думите на Ризова тепърва ще бъде измерван успехът на книгата, но тя вече получава много съобщения от непознати хора, които ѝ казват, че са открили себе си, стигайки до края на книгата.

"Да пиша за деца беше и продължава да бъде огромно удоволствие. Продължавам непрекъснато да имам срещи с деца. Преди два дни бях в моя роден град Дупница - там се срещнах с два класа прекрасни третокласници. Децата са най-честният читател", каза още Доника Ризова.

Тя добави, че обича да разказвам истории с чувство за хумор и много самоирония. "С годините човек все повече разбира, че животът е само един и му е даден и за да го празнува", отбеляза за финал Ризова.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
PQRS преди 1 година
До SPQR: освен да гледате по телевизора, вие от плебса вече може и да четете за Майорка - в тази книга.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ще прочета книгата от любопитство, все пак е дебютен роман. Интересува ме какво се случвав сферата на българската култура. Може пък да се окаже творба с качества.
5
1
 
10
 
! Отговори
да питам преди 1 година
това е начин да се похвали ме е била до майорка ли ?
4
1
 
8
 
! Отговори
SPQR преди 1 година
Ами хубаво!Ние от плебса можем да гледаме Майорка само по телевизора
3
0
 
7
 
! Отговори
читател преди 1 година
ами не съм я чувал даже
2
5
 
4
 
! Отговори
животът преди 1 година
е празник само за българите,иху-аху,ядене,пиене,обикаляне на света,това е техния живот,живот на па.ра.зи.ти,но живот-песен
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, ела си прибери вересиите...