Прогноза: Хотелският сектор в София ще се възстанови догодина

Ключово е да се подновят самолетните полети, смятат от бранша
28 апр 2020 16:31, Анисия Иванова
10
Прогноза: Хотелският сектор в София ще се възстанови догодина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Коронавирусът даде възможност на градските хотели в София да осъществят планирани ремонти и дейности по обновяване. Така конкурентната среда ще се подобри, ще се повиши качеството на продукта. Това каза Искрен Миланов, съсобственик на х-л "Метрополитън" в София, в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

Миланов посочи, че повечето хотели в София са затворени, което определи като правилно решение, а с намален състав работят тези, които са поели дългосрочни ангажименти към клиентите си и не могат да преустановят дейност.

По думите му помощта на правителството по схемата “60 на 40” е достатъчна за хотелиерския сектор за момента, имайки се предвид, че предстои да бъдат облекчени мерките срещу разпространението на коронавируса и преустановено извънредното положение.

“Ключово и важно е да се възстановят самолетните полети за хотелиерския сектор”, изтъкна Миланов.

“Докато авиокомпаниите не се вдигнат във въздуха, вероятно няма да настъпи възстановяване на пазара”, смята той.

Според него до фалити на хотелиери може да се стигне в коронавирусната криза, но това зависи основно от управлението на дружествата и доколко правилно е било то.

"Има промени, ще има и още повече промени след края на коронавирусната инфекция. Някои услуги ще изчезнат, ще се появят нови, други ще се изпълняват по различен начин".

Миланов очаква годината да завърши с около 30% заетост на хотелите в София, което обясни, че ще ги постави на “около нула” в баланса приходи-разходи.

До края на годината ще бъде преодоляна пандемията, а ръстът на хотелския пазар ще бъде възстановен през следващата година”, прогнозира още той.

Видеото с целия разговор - тук.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
хаха бетонното гето само ненормалник би построил такова нещо и би живял в него
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се редуцират до минимум, при много строги правила за отваряне като:безупречна хигиена, отлична кухня, касови бонове за услугите, които предлагат, постерминали за по-сигурно и задължителни трудови договори за персонала! Разрешителни от ХЕИ, ДВСК, и всички органи, отговарящи за това. Непрекъснати проверки и санкции ако се установят нарушения!
6
0
 
6
 
! Отговори
Момо преди 3 месеца
Кой да дойде в България с тази задължителна 14-дневна карантина?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има и пост-соц елементи, които всъщност са най-гадните. Тази пъстра палитра от цветове, положени върху бетон, и запълващи всеки милиметър от гледката... И тези склонове от по пет етажа над последния "официален", за да изцедим и последната стотинка от терена. Жалка мижитурска история. Гето.
4
0
 
1
 
! Отговори
Абе ДНЕС преди 3 месеца
защо цензорирате BIYKOLANDкохато пиша а платени *** е то ви го сега на латиница
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това на снимката хотелите ви ли са? Впечатляващо, кога успяхте да сътворите цялата тази гнус?
2
1
 
7
 
! Отговори
жожи преди 3 месеца
Ако искате да разберете колко реални са тези предвиждания, върнете на предвижданията от преди 3 месеца и вижте колко от предвиденото тогава в началото на годината 2020 се е реализирало в действителност.
Та, колкото тогава, толкова и сега
1
1
 
10
 
! Отговори
Хотелиер преди 3 месеца
Даже може и след 2-3 години.