39 нови болни от коронавирус, четирима са починали вчера

Излекуваните обаче са 43, за трети ден броят им по-голям от заразените
Обновена: 21 май 2020 08:39 | 21 май 2020 08:09, Камелия Цветанова
235
39 нови болни от коронавирус, четирима са починали вчера
Снимка: МС

За 39 нови случаи на коронавирус съобщи тази сутрин шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Четирима са починали. Това са мъже на 79 години, двама на по 75 години и един на 45 години.  

За последното денонощие са направени 1912 теста за COVID-19. От новите болни 15  са настанени в лечебни заведения.

Общият брой на заразените у нас е 2331.

Има две нови заразени деца в София на 4 години и на 17 години в Разград.

Лекар и медицинска сестра в София са дали положителни проби за коронавирус вчера. Общият брой на болните от медицинския персонал е 248. 

Излекуваните вчера са 43.

Трети ден вече излекуваните са повече от заразените, надяваме се това да продължи, каза Мутафчийски.

5,1% са починалите от общия брой на заразените.

В момента 49% от болните са мъже, а 51 на сто са жени. Тендецията повечето болни да са мъже се е сменила преди едва седмица.

„Много ме впечатли и разчувства една пациентка. Казва се  Елена Николова от София, която е на месечна социална помощ и получава 54 лева, вчера дари 25 лева на ВМА за персонала. Тя е дългогодишен наш пациент“, призна Мутафчийски.

„Върви се към масово освобождаване на мерки в определен график и се следи как това се отразява на обстановката. Ние знаем, че този вирус е сред нас, знаем как се разпространява и знаем, че най-сигурният начин да се предпазим това е физическото дистанциране, поддържането на лична хигиена, дезинфектирането на помещенията. Нека да видим какво ще се случи“, коментира той.

"Да не бързаме с разрешаването на тренировките на открито. И това ще стане. Светът е много внимателен и ние трябва да бъдем такива", каза ген. Мутафчийски.

Според него няма хаос в отпускането на мерките.

"Щамът, който беше в Китай вече е мутирал и въобще не се проявавя в Европа. Трети е в САЩ", обясни проф. Тодор Кантранджиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
9 преди 3 години
За достоверна се смята извадката от 30 % от генералната съвкупност т.е. цялото население на България ! Всичко друго са манипулации на електората , алабализми натема Х!
177
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПО ГОЛЯМА ИЗМАМА ОТ ИЗМИСЛЕНИЯ КОРОНАВИРУС Е САМО ИЗМАМАТА С (ВИСОКИЯ) РЕЙТИНГ ,КОЙТО МУ ДАВАТ НА ТОЯ *** ОТ НАПАЗАРУВАНИТЕ ОТ ТУЛУПА (СОЦИОЛОГИЧЕСКИ) АГЕНЦИИ.
176
0
 
2
 
! Отговори
баж Майстора преди 3 години
На празна плевня покрив и не трябва
175
6
 
6
 
! Отговори
държавни изменници преди 3 години
В.Томова,Диков,Божков,Кулезич,Агента на ДС "Академик" и слугата му Октай,руинират държавата ни,рушат я и танцуват върху краха на държавата ни, причинен от самите тях - предатели и врагове на страната!Жадни за грабеж,алчни за пари ,които им плащат,без да ги интересува какви последствия ще нанесат техните действия и списвания на България и населението, угоени,безскруполни ***!
174
6
 
8
 
! Отговори
пак ли този клоун !? преди 3 години
АМАН !!!
173
7
 
15
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Чета коментарите за генерал Мутафчийски тук и ми е чудно откъде Галъп му вади 70% одобрение?! Знае ли се кой е платил на Галъп проучването на общественото мнение!?
172
7
 
12
 
! Отговори
сказка преди 3 години
Старшината не трябва ли да е с каска и маска,за тоя законя не важат ли,или е хванал бога за,кобура
171
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До fМай нещо корделата ти стяга на умната ти главица!Не можеш да се намажеш на кутрето на Мутафчийски и за това си толкова злобен и нещастен!Хейтърите като тебе мразят всичко и всеки,включително и СЕБЕ си и за това си толкова жалък!
170
4
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Никой нищо не крие, прочети и други сайтове
169
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак няма статистика по области. Защо я крият?
168
18
 
9
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Пожелавам на българите които мислят че коварната болест коронавирус е обикновен грип или обикновена настинка да се заразят с него да го изкарат много тежко на апаратна вентилация в болницата дано след това да им дойде акъла в безмозъщните им дебелокожи кухи глави
167
7
 
6
 
! Отговори
Без преди 3 години
Само на мен ли ми прави впечатление от заглавието, че има 39 нови случай вчера и 4-*** починали. Но това го имаше и вчера като новина и статистика. Значи няма нови починали, но пък не се продава ако в заглавието няма смърт?
166
17
 
11
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Пожелавам на българите които мислят че коварната болест коронавирус е обикновен грип или обикновена настинка да се заразят с него да го изкарат много тежко на апаранта вентилация в болницата дано след това да им дойде акъла в безмозъщните дебелокожи кухи глави
165
5
 
8
 
! Отговори
Че Гевара преди 3 години
Старшинка,слагай фуражката,като станеш стара служба тогаз без фураж..
164
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 156 - централата на хейтърите е на Позитано 20
163
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
164 - то всеки който е заболял от корона вируса е имал и съпътстващо заболяване. Коронавируса бие върху имунитета, така че и една настинка може да те отнесе в гроба след това.
162
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По данни на СЗО само са последното денонощие в света са се заразили 106 000 души к коронавируса. Според данни на Wordometters починалите общо до този момент за целият свят 329 739, а излекуваните - малко над 2 милиона.
161
5
 
10
 
! Отговори
Ротният преди 3 години
Старшинката,едно и също повтаря,като детска играчка с навита пружиня.Хич не му вярвам на старшинката,и слагай фуражката
160
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОБЛЕМЪТ НА БЪЛГАРИЯ Е, ЧЕ КАДЪРНИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ КАТО МАНГЪРОВ СА В 9-А ГЛУХА, А ОТГОРЕ СА НЕКАДЪРНИЦИТЕ КАТО ББ И МЕХАНДЖИЙСКИ!
159
5
 
5
 
! Отговори
Математик преди 3 години
1.Положителни проби на медицинския прсонал не означава автоматично, че всичките 248 заразени са болни.2. Смъртността от 5,1% е статистически сравнително висока, защото голямата част от 2331 тествани с положителен резултат, са били тествани поради остри симпоми. Ако отнесем броя на починалите към общия брой на тестваните ( + и -), които са около 100 хиляди, починалите са около 0,1 % от всички тествани.