Само 5 туристи с Covid-19 регистрирани в Гърция за денонощието

Европейци влизат по съществени причини през "Кулата" и "Маказа“
22 юли 2020 13:02, Елка Василева
8
Само 5 туристи с Covid-19 регистрирани в Гърция за денонощието
Снимка: архив, БГНЕС

Само пет случая на туристи с коронавирус са регистрирани в Гърция за денонощието, съобщиха властите.

От полунощ до 4 август е затворен за всички видове превозни средства граничният контролно-пропускателен пункт "Капитан Петко войвода" – "Орменион". Единственият граничен пункт за влизане на туристи остава "Кулата – Промахон".

Строго се спазва и изискването за отрицателен тест за коронавирус, направен не по-късно от 72 часа преди влизане, преведен на английски. Задължително е представяне и на баркод от декларацията.

От тази нощ се прекрати преминаването на товарни автомобили и през пункта "Капитан Петко войвода – Орменион". През "Маказа – Нимфея" се допускат само автомобили с товар до 3,5 тона.

Още по темата

Забраната е до 4-ти август с вероятност да се удължи.

Европейски граждани се допускат по съществени причини - здравни, семейни или служебни, през "Кулата" и "Маказа". Причината за преминаване се доказва с официални документи, предаде БНР.

Сезонните работници, сред които има много българи, ако напуснат Гърция до 4-ти август, имат право да пътуват обратно само като туристи.

В последните два дни данните на здравното министерство показват, че в последното денонощие само 5 случая на носители на COVID-19 са регистрирани сред пристигащи туристи на летища и пристанища. Най-много – 17, са положителните резултати в област Атика и по един случай почти във всяка друга област.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Дори и да го изкарат 70%, пандемията ще продължи, защото имунитета трае само 3 месеца. Дори да го изкарате сега, ноемрви пак може да се заразите. Ако ви остане половин бял дроб след първото изкарване, успех в изкарването на вируса втори път.
7
1
 
6
 
! Отговори
медика преди 3 години
Комай пенсионеро е прав!При нас всичко е шаш и измама!От тестовете се печелят яки пари,а не искам да мисля какво ще стане като вкарат ваксините.Да е жив и здрав вируса!
6
1
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Ако се заразят 70%, починалите ще са между 150 хиляди и половин милион. Не е ли множко?
5
2
 
2
 
! Отговори
До 2 пенсионер преди 3 години
Я обясни как тези 1200 лева, които още не са въведени, те ще са от 1 август, са увеличили случаите. После обясни как при сегашните 600 лева клинична пътека и няколко пъти по-високи разходи на болниците, болниците имат интерес да увеличават случаите.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми тъй е.Докато не се заразят 70 % все ще има новозаразени.
3
4
 
3
 
! Отговори
СЗО преди 3 години
Аман от прости пенсионери. Пийте си редовно хапчетата
2
15
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Короно вирус нема! Как при гърците и останалия свят случайте намаляват, а при назе дигнаха клиничната пътека от 600лв на 1200 лв и случайте се увеличиха...случаеност не мисла...гришо се прецака ако беше изчакал до август 1200 лв щеше да гушне а не 600...бълък.
1
12
 
6
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
То и един е достатъчен да зарази 100. Само 5 не е успокоение. Всички хора, които са били в контакт с тях са потенциални преносители.