Искаме PCR тест на пристигащите от Украйна

Здравният министър издаде нови заповеди във връзка с пандемията
Обновена: 30 сеп 2020 16:46 | 30 сеп 2020 16:20, Веселина Йорданова
8
Искаме PCR тест на пристигащите от Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пристигащи у нас от Украйна се въвежда изискването за представяне на документ за отрицателен резултат от PCR тест. Изключенията са посочени в заповед на здравния министър, издадена за периода 1 октомври - 30 ноември заради пандемията.

Позволява се провеждането на спортни състезания на закрито с публика, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50% от капацитета на съответното спортно съоръжение.

Още по темата

Центровете за подкрепа на личностното развитие възобновяват своите занимания в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването насоки за работа в условията на пандемия.

За момента извънредната епидемична обстановка у нас е удължена до края на ноември. Въведените общи противоепидемични мерки остават.


8
Още от Страната
Коронавирус у дома: Преживяванията на едно семейство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Никой преди 2 седмици
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ...КРАЙНО.СЕТИХТЕ СЕ. УКРИТЕ СА ОПАСНИ ЗА БЬЛГАРИТЕ.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На всички туристи,които ще посетят морето трябват тестове,да се следи дали носят маски в затворени помещения. Как е възможно върлува страшен вирус, и да се развива туризъм?! Пир по време на чума е това.Не се наядоха тези по морето юли,август,дори целия септември,сега и октомври. Накрая всички ще страдаме под карантина,и ще се ядоса народа много.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Герберастите отмениха тестовете за украинци през лятото, за им събират парите, докато сеят заразата, сега тестове ще им правят. Много е долна герберастката банда некадърници начело с баш сожук първи.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Добре бе в Европа COVID-19 няма ли,не е ли по добре всеки един влизащ във България да има PCR тест направен в последните 48 часа?
4
5
 
14
 
! Отговори
ШОК И УЖАС преди 2 седмици
Седя и си мисля - нямам хрема, кашлица, главоболие, температура, задух... УЖАС! Имам всички симптоми на безсимптомно протичане на КОВИД!
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какъв е смисълът от тази заповед. Най- заразени са страните от ЕС. А и "българите", "работещи" в чужбина са пламнали. Скоро ще си дойдат за Коледа и ето ти втора вълна
2
8
 
7
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 2 седмици
ГУЛАГ под Открито Небе - Мечтата на Китайските К0мундета се Сбъдва!!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Демек проблемът е за турци, македонци и др.подобни?