Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?

Александър Кудрявцев се надявал, че това е модерна ваксина
19 окт 2020 18:32, Нели Христова
194
Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?
Снимка: БГНЕС

Така наречената руска коронавирусна ваксина всъщност е ветеринарно лекарство. Това съобщи на страницата си във Facebook Александър Кудрявцев - ръководител на руска биофармацевтична компания "Протеомарин" и изследовател в Института по биохимична физика на Руската академия на науките, предава inforesist.org.

Той припомни, че съставът на "ваксината", произведена от Руската федерация, дълго време не е бил публикуван. Сега, когато съответната информация е станала достъпна, той е разочарован.

Кудрявцев се е надявал, че това е модерна ваксина, базирана на рекомбинантни протеини, неопасна ваксина, базирана на аденовирус или още по-внимателна, от т.н. ""живи" ваксини. Но онова, което е показано като откритие, се оказа "дори не последно поколение, това са ваксини от ветеринарната медицина".

"Има такива ваксини, пептидни, срещу болестта шап, които се инжектират в говеда с милиграм антиген. Е, ако умре животното, това не е страшно, най-важното е да не се разпространява инфекцията. Но никой човек, който има здрав разум, не би си и помислил да приложи това на хората. Оказва се обаче, че е станало", пише той.

Кудрявцев отбелязва още, че обичайната противогрипна ваксина съдържа 45 mcg антиген (по 15 mcg от всеки), но тя не се понася нормално от всички хора. Следователно се правят такива като "Grippol Plus", където всеки антиген е 5 mcg, а общото количество само 15 mcg. Приоритет на "сигурност" над "ефективност".

В същото време руската ваксина, създадена от Vector Center, съдържа до 225 mcg антиген.

"Може би дори до 250, те не пишат точния състав, 75 + -15 mcg от всеки антиген и дори до 700 mcg алуминиев хидроксид, най-опасният адювант, който се отхвърля в целия свят. И те го взеха и го объркаха в препарата", добави той.

Освен това, посочва още Кудрявцев, разработчиците не са посочили определени характеристики на своя продукт.

"Те все още не са посочили и кой вид протеин има такъв "носител". Ясно и разбираемо е - когато бързаш, нямаш време за обяснение. Но това, че не всичко е обяснено, е много досадно особено поради факта, че съдържанието на цялата ваксина не бе разкрито", обобщава той.
 


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 1 месец
До Животновъд
По *** си, от Винету.Но това е нормално!
176
1
 
5
 
! Отговори
Прасе с каска преди 1 месец
Това е поредната хохолска фалшива новина.
Уж ги борите, но всъщност ги разпространявате когато ви плащат за това.
175
3
 
0
 
! Отговори
Боярщик преди 1 месец
Ну, давай немножко бая для обувками!
174
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До иво

"не четете такива фалшиви статии, нито съществува такъв Кудрявцев нито някакъв си институт по биохимична физика дрън дрън."

Нещо си се объркал. Такъв институт има и такъв човек има. Потърси MIPT.
173
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Душевно болните русофили как се плюнчят яко пак в коментарите горките :) гърчат се като земни чepвеии :)
172
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До иво

То и руска ваксина няма :)
171
2
 
7
 
! Отговори
иво преди 1 месец
не четете такива фалшиви статии, нито съществува такъв Кудрявцев нито някакъв си институт по биохимична физика дрън дрън. Направете си малко труда и ще разберете че е тотална мснипулация. Хора не всичко щом е във фейсбук или просто в интернет е истина.
170
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
като няма с какво да отвлечем вниманието от безхаберието на управниците в Бг, вадим анти руската карта да почнат да се джавкст фили и фоби.
Относно съдържанието нс статията е тотален фейк, Такъв Кудрявцев хич не съществува, цитирания институт в Русия въобще пък не се занимава с ваксини. Ама нали трябва по план да се плюе Русия.
169
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом американците им заповядаха, украинските кукурузници веднага скочиха и започнаха да оплюват руската ваксина, Така е и с нашите льоххмани - щом им заповядат от козяк веднага остават без мозък. Какво каза амер. посолство в киев - как ще купувате руска ваксина?!Ние ще ви дадем ваксина от която от хора ще станеете шимпанзета,защото е произведена с маймунски вируси и с парите на бИл гейст. И доверчивият швейк блее и вярва на всеки фейк
168
3
 
14
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Фалшива новина от фейсбук страницата на някакъв аспирант, който тук наричат учен. Трагедия.
167
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ме учудва пускането на Fake News "новината" с брътвежите на господин Никой (Кудрявцев) от Украйна.
Тези там са кръгли нули във всичко и понеже като нас не им дават да си купят ваксината, понеже е руска, от девет кладенеца носят вода да я очернят, за да обяснят на поробеното си население, защо ги оставят да мрат без ваксина.
Точно като нас.
166
15
 
5
 
! Отговори
Антонио преди 1 месец
Чак не мога да повярвам, че руснаците си признаха сами. Голям резил.
165
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ваксината на АстраЗенека се прави на базата на маймунски адено вирус и при тестовете и има не един човек пострадал тежко от нея, включително до пълна парализа.
Затова спряха тестването ѝ, но производството и продължава.
Точно тази ваксина ни гласят европейските бюрократи, заради интереса им към огромните доходи от продажбата ѝ а и защото си правят политика с нашето здраве и живот.
И понеже тази ваксина не става, ако изобщо я поправят ще стане догодина, дигат сега пушилка срещу руската.
164
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според новините, Русия има поръчани вече милиард и половина дози от ваксината на Векктор и вече има регистрирани още две други ваксини, работещи на друг принцип.
Чуждестранни величия се молят по телефона на Путин, да ги уреди с ваксината.
С тази ваксина са ваксинирали генералния щаб на руската армия и цялото министерство на отбраната, включително и Путин. Те да не са луди да се виксинират с нещо, което не е като хората? Ако имаше и най-малкото съмнение, че нещо не е наред това нямаше на стане.
163
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната порнография в журналистиката!
Западната пропаганда плаща на някой господин никой, той обявява това, което им е нужно, а те започват неистово да разгласяват глупостите му, сякаш идват от някакъв достоверен източник. Тоя номер вече се изтърка. Точно така в тоя сайт цитират мнения за Русия от руснаци, само ако те са от организации, финансирани и задкулисно управлявани от САЩ и Сорос.
Ваксината на Вектор е приложена безпроблемно вече на 40 000 човека, включително Путин, зящо ли?
162
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Александър Кудрявцев е напълно неизвестен човек в медицината. подобни твърдения няма никъде в руските опозиционни медии, само в бг медиите като първоизточник на новината е украйна
161
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 161 - Първо ваксинирай себе си
160
11
 
13
 
! Отговори
Животновъд преди 1 месец
Ваксинирам русофили срещу бяс. За пенсионери безплатно!
159
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Do 158 - Трай, не пискай, бе, анимал. Ваксината на сибирския център "вектор" съдържа изкуствено синтезиран ген на коронавируса, който произвежда белтъка на шиповете на вируса. С тези шипове коронавирусът прониква в човешките клетки. Т.е. това е модерна рекомбинанта ваксина - такава прави и американската компания " Модерна". Целта е да се предизвика организмът да произвежда антитела блокиращи този ген. Че тази платформа е използвана за създаване на ветеринарна ваксина - няма никакво значение.
158
3
 
12
 
! Отговори
реклама преди 1 месец
Ама добри са де, не мога да не го призная. Ако бяха казали нещо друго, например ваксината дава странични ефекти, не е изпитана или каквото и да е научно звучащо твърдение, просто щеше да мине и замине и никой да не обърне внимание. Ама като кажат някоя проcтотия като "уу, то това е ваксина за животни" виж как ни легна на сърце и няколко дни ще си го разказваме като забавна история... А по-късно пък ще си кажем "аа, то по-добре ваксините на Гейтс, нищо, че можем да умрем от тях, поне са за хора".