Папата: Мафията се възползва от пандемията!

Престъпници кредитирали затруднени бизнеси при огромни лихви
Обновена: 21 мар 2021 19:05 | 21 мар 2021 19:04, Веселина Йорданова
34
Папата: Мафията се възползва от пандемията!
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск призова хората да се опълчат на организираните престъпни групи по света като мафията, и предупреди, че престъпниците се възползват от пандемията от Ковид-19, за да се обогатят още повече, предадоха Ройтерс и АП.

През декември Интерпол вдигна тревога, че организирани престъпни мрежи атакуват ваксините. По-рано този месец полицията в Република Южна Африка конфискува стотици фалшиви ваксини и арестува четирима заподозрени.
"Мафиите присъстват в различни части на света и, като се възползват от пандемията, се обогатяват чрез корупция", каза днес Франциск в деня, когато в Италия отбелязват паметта на жертвите на организираната престъпност.

"Тези структури на греха, мафиотските структури, са против Божието слово и смесват идолопоклоничеството с вярата", добави папата.

По данни на италианската полиция престъпни кланове се възползват от пандемията, за да се облагодетелстват от бедни семейства, изпаднали във финансови затруднения, като им предлагат заеми и храна. При огромни лихви мафиотските акули кредитират бизнеси, изпаднали в затруднение заради пандемията. В Италия много мафиоти възприемат себе си като членове на религиозни секти, уповават се на помощта на светци и използват религиозни символи при обредите за посвещаване.

През последните години базираната в Калабрия престъпна групировка 'Ндрангета" изпревари по мощ сицилианската Коза ностра и стана най-страховитата и най-богата италианска престъпна организация, която изпира парите си от трафик на наркотици. Калабрийската групировка има клонове по целия свят.

В публикация в "Туитър" папата също така окачестви расизма като вирус, който се е спотаил и дебне да се прояви и да покаже, че "нашият социален напредък не е толкова истински и категоричен", колкото хората мислят. "Случаите на расизъм продължават да ни засрамват", добави той, без да посочи конкретни примери.

Честваният на 21 март по инициатива на ООН Международен ден за премахване на расовата дискриминация съвпада с годишнината от деня на 1960 година, в който полицията в ЮАР открива огън по мирни демонстранти срещу апартейда в град Шарпвил и убива 69 души. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
=Папа Франциск призова хората да се опълчат на организираните престъпни групи по света като мафията, и предупреди, че престъпниците се възползват от пандемията от Ковид-19, за да се обогатят още повече=Папата много точно го е казал. И хората се вдигат вече с хиляди на протести срещу световната мафия която се обогатява и съсипва Света, но медиите са преиначили думите му!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охоо.Папата каза,че шталианската мафия има пипала по цял свят.Бобокови контактували точно със спряганата мафия.Те често ходили и в президентството....
25
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Финансите на Банка Амброзиана как са?Папата трябва да знае,мда.
24
1
 
5
 
! Отговори
а Боко преди 3 години
Дали знае че папата му знае делата и го споменава:)))
23
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Папата: Мафията се възползва от пандемията - предложи ми съпруга...
22
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Свети Отче, мафията са тези които разпнаха Синът Божий ! Начело с Бил Гейтс !!!
21
0
 
12
 
! Отговори
F преди 3 години
Та тя мафията е пандемията!!Подготвя се четвърта фаза във която ще се включат и армий от платени наемници ще има много загинали!!!Нов световен ред!!!!
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нещо за фигуранта споменал ли е?
19
0
 
11
 
! Отговори
Ученика преди 3 години
Мафията финансира лукса на папата използвайки Ватикана за да легализира паричките си...Началника гледа...
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук е така. Даже и президент си имат.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВаньоИма-ти!!!
16
0
 
10
 
! Отговори
Папа Франциск преди 3 години
И така, драги енориарши, днес се обръщам към вас да ви съобщя че католическата църква, с много усилия и денонощен труд в продължение на повече от година, направи уникално откритие! Открихме топлата вода!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И папата размаха пръст на хунтата
14
2
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Няма по-големи лицемери от Ватикана.И БПЦ се опитват да ги догонят,ама само им дишат прахта...Вярата, морала и добрината са в нас самите.Няма нужда да засвиделстваме любов, като дадем някаква сума на попа, или ходим всяка неделя в храма.Храма е в нас самите....
13
1
 
10
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
Само си нарави труда да погледнеш мафията как законно взема душите на българския народ !
12
0
 
13
 
! Отговори
Шушака преди 3 години
Църквата се дразни кога други лапат повече парички от нея ....това е истината !
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Папата да разкаже за йезуитите, за финансовите далавери на Ватикана и за кардиналите.............всички те са свързани с мафията!!!
10
0
 
9
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Католическата религия е голяма измама...............нещо като демо-версия на истинското християнство...........истината е в православната вяра!!!Папата бил заместник на Господ на Земята..................тия католици са много зле!!Има и други глупости в тяхната религия...........да не говоря за тях, че трябва да изпиша цял роман!!!
9
2
 
13
 
! Отговори
???? преди 3 години
Папата да каже защо Ватикана и турските служби участваха в заговора с/у България и разбиха живота на един честен и добър българин...........Сергей Антонов..........после да ми говори за мафията!!!
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз по-голяма мафия от Ватикана, папата и кардиналите не знам................но това е много дълга тема!!!