Турски граждани окупираха "зеления коридор" за ваксина в Бургас

Пристигат организирано или със собствен транспорт за имунизация
103

Напрежение пред РЗИ-Бургас - граждани на Турция с български паспорти окупираха "зеления коридор” пред РЗИ- Бургас, за да се ваксинират. Те пристигат организирано или със собствен транспорт.

Наложи се и намесата на полиция вчера.

Повечето от чакащите пред имунизационния кабинет не говорят български език.

На опашката за ваксини се оказаха и жители на Турция с испанско гражданство, преминаващи транзитно през България. Те също бяха решили да се възползват от "зелените коридори” у нас, предаде Bulgaria ON AIR.

В момента в Турция се ваксинират само хора над 55-годишна възраст, и то най-вече с китайската ваксина. От РЗИ коментираха, че българите с двойно гражданство са съветвани от лекари в Турция да се ваксинират у нас заради избора на ваксина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТ30 ГОДИНИ СЕ ПРАВИ НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТЕЛСТВО И БГ СИ УМИРА И НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА
58
1
 
4
 
! Отговори
Александър преди 2 години
Аз плащам данъци в България и тези ваксини са купувани с нашите данъци. Турците с български паспорти къде си плащат данъците и с какво право получават безплатно ваксина в България? Това е расизъм спрямо българите!
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами България да спре да раздава паспорти на килограм... и тия ваксини с наши пари са купувани, питаха ли ни?
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то в годините всеки изселник като има по 3 деца с българско гражданство и те още по 3 деца, един ден половин Турция ще има български паспорти и ще гласува на български избори. И ще станат турски избори!?
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само ще си направят ваксина в България без да знаят езика, но ще и гласуват за ДПС, без да могат да четат на български!
54
9
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Турци, разкарайте се от Царство България,защото съжителство с Вас никога няма да е възможно. След 500 години турско-еврейско робство само нагли османски престъпници могат да имат претенции да дишат българският въздух. Просто престанете да вършите глуоости,защото Турция няма да съществува и сте обречени на номадство извън Европа. Освен това френските хиперсонични ракети са насочени към всеки ъгъл на все още съществуващата ви "държава". Повярвайте ми,страшно ще е....зловещо ще е.
53
4
 
19
 
! Отговори
69218 преди 2 години
Като условие за притежаване на българско гражданство да се въведе владеенето на български език - устно и писмено.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека се ваксинират,щом са с двойно гражданство!Излиза ,че системата ни е най удачна.Иначе под 55 г.стоят затворени.Е да не идват всички като на панаир,а се регистрират.И как научават това което е изгодно.А за да знаят български е добре повече учители по български там,да ги обучават на родния език на предците им,не майчиния.Но е известно,че много българо мохамедани са изселени с двете вълни по спогодбите,не живковата,там реално живеят много етнически българи и повечето са в пограничните райони
51
6
 
8
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
В Турция пред урните няма хора, има доббббитък, моя добиттттък.!.
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало журналиатите, каква е тая дискриминация от вас, какви са тези расови предразсъдъци?Когато четем новини за друг етнос, например четем "Българи пребиха жена в берлинското метро".А сега защо пишете, че турци са окупирали "зеления коридор"?Що не пишете, че българи са окупирали "зеления коридор", а?
49
1
 
12
 
! Отговори
Hacho преди 2 години
В Турция се гласува организирано. Да не мислите, че ходят като в Англия, като им свърши смяната, и ако се сетят,! Това е проблема. Гласува се под строи за една партия. Ако не може да направите разликата, значи няма как да ви се помогне и ще заслужите всеки глас на небългарин, роден в Турция и незнаещ български.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите в България хем искат да са нацисти, хем да са скрити (крипто), защото ги е страх.
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е добре да не е "възродителен процес", да е насилствена смяна на имената на всички турци в България от червените нацисти.
46
6
 
7
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
"възродителен процес" е една художествена измислица
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и България няма двойно гражданство. Просто ако не беше т. нар. "възродителен процес" сега този проблем нямаше да го има.
44
0
 
5
 
! Отговори
Невен преди 2 години
Тя темата сама по себе си била интересна за паспортите. Имало разлика между това да имаш двойно гражданство и 2 паспорта - относно задължения и данъци примерно. Що се отнася до Турция, пише че има изключения за съседните държави с цел политически лостове.
43
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция няма двойно гражданство. Живеят в Турция с българско гражданство. Трябва да се забрани даване на българско гражданство на децата им. Ще се умножат на милиони.
42
4
 
10
 
! Отговори
Невен преди 2 години
Не е драма ако са 100-200 души. Принципно, правилно е да се ваксинират хора, имащи личен лекар. С това темата се приключва. Ако толкова ни дразнят българите в Турция или където и да е другаде, приема се само едно гражданство за български гражданин и пак се приключва. Само, че покрай сухото ще изгорят и много читави хора.
41
13
 
7
 
! Отговори
sqwert преди 2 години
Най-голямата глупост сътворена от НОЩ са "Зелените коридори". Няма такава глупост никъде по света. Първо се ваксинират болните, после възрасните и нааааай накрая, които иска. Не случайно сме на първите места по смъртност в света.
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами променете законите. Само дето България ако приеме закон според които който загуби българският си език губи и гражданството си просто ще стане за пореден път за посмешище. То и сега ромите българският го знаят горе долу.Та няма как да се отнеме вече придобито гражданство на основа не знание на език. Може да има условия за придобиване на гражданство да се знае езика, но да се отнеме вече придобито гражданство е съвсем друга тема.