Въвеждат мерките за гръцките острови и между областите?

Как ще мотивират гърците да се ваксинират?
Обновена: 3 юли 2021 23:01 | 3 юли 2021 22:46, Веселина Йорданова
31
Въвеждат мерките за гръцките острови и между областите?
Снимка: БГНЕС

Не е изключено мерките, които ще започнат да действат в понеделник за придвижването към гръцките острови - негативен PCR, антигенен тест или сертификат за ваксинация, да бъдат въведени в Гърция и за придвижването от област в област.

Това обяви гръцкият заместник-вътрешен министър Стелиос Пецас, цитиран от изданието "Катимерини".

"Не го изключвам, защото юли е много важен месец. Ако някой иска да почива през август, има всяка възможност да се ваксинира сега и да приключи с тази тема", отбеляза Пецас.

Той допълни, че докато Гърция е постигнала високо ниво на ваксинираните на дневна база - между 110 и 120 хиляди, сега те са по 90 хиляди на ден. Което означава, че има възможност за още около 30 хиляди да се ваксинират дневно.

Пецас предупреди, че ако броят на ваксинираните продължи да спада, ще трябва да се проучат всички възможности, които да дават мотивация на гърците да се ваксинират.

От 15 юли кафенетата и ресторантите ще могат да се посещават само срещу отрицателен тест за Ковид-19 или ваксинационен сертификат.

Част от заведенията ще приемат само ваксинирани. Други ще са смесени - там ще се допускат хора с отрицателни тестове и такива със сертификати.
 


31
Още от Коронавирус
Германия с най-ниската заболеваемост от Covid-19 от близо година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
4
 
! Отговори
протестъри преди 4 седмици
да се радваме, че не живеем в гърция
29
3
 
14
 
! Отговори
Не! преди 4 седмици
"Ако някой иска да почива през август, има всяка възможност да се ваксинира сега и да приключи с тази тема" тц, няма да стане. Ще почивам на в България на къмпинг, без ваксина, без тест и без маска. Успех Ви пожелавам с ваксиналната кампания.
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пука ми какъв фашидъм развиват гърчолята. Море има навред. Умрели сме им баш за тяхното. Да не съм овца, че да им се натискам за ресторанти с пропуск? Да си фалират.
27
3
 
11
 
! Отговори
комунист преди 4 седмици
Няма да се пътува. Едно време хората от провинцията не можеха просто да дойдат в столицата. Да не говорим въобще за пазаруване. Звучи ли ви познато? Младите не знаят какво е било, но и те ще видят тоталитарен режим. Вирус няма, но какво от това.
26
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 седмици
"Ако някой иска да почива през август, има всяка възможност да се ваксинира сега и да приключи с тази тема", отбеляза Пецас."Ми не, Пецас, това че искам да почивам през август, не значи че няма къде да почивам освен в селската ви Гърция! Ще почивам навсякъде където не посрещат хората като евреи.Желая успешен туристически сезон в цяла Гърция това лято и нека да приключим с тази тема веднъж завинаги!
25
13
 
9
 
! Отговори
Pepe преди 4 седмици
До тоа с кaтунарите. Вярвай ми, че в Гърция ще изхарча в пъти повече пари, отколкото ти ще изхарчиш на Слънчака. Ама знам за какво и не очаквам неприятни изненади.Качвам два куфара в колата и толкова. И да, ще можем да ходим по заведенията им, защото сме ваксинирани.Правилно каза оня за 80% от населението...
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На *** ако не му харесват мерките може да ходи на майна си.така или иначе само цапа и никакви пари не харчи
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гърците този път закъсняха с мерките. За последните седем дни те имат почти два пъти повече нови случаи в сравнение с предишните седем дни.
22
8
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 4 седмици
На ресторант със сертификат. Тези хора нормални ли са ? Я къде е Турция. Едно бързо тестче и си там. никакви ограничения.
21
5
 
25
 
! Отговори
Дедо Неможко преди 4 седмици
Наливат се виртуални пари срещу слушкане, но понякога тарикатлъкъ излиза солено, 10 години без мен, ей така, заради човешкото достойнство, може и без море
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако ще правят византийски номера да забравят да им ходя!До скоро с СМС излизаха до магазина,маски,вечерен час и т.н.Ако няма да разхлабват да казват.Хем искат сезон,хем не им стиска.Е то не става така!
19
3
 
30
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 седмици
Концлагер!
18
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 седмици
Е, айде сега поне дайте цялата информация. Ясно е че сте сайт само за кликвания. Тези мерки важат в зависимост дали собственика иска 80% капацитет или 50%. Във втория случай няма тайова изискване.
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Точни сръбски катунари са там. Дори вода си носят от Сърбия. И нашата оперена ваксинирана средна класа. Има и румънци - не знам какви са.
16
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия сами си скапват сезона. Сега ще отидат само туристи от типа български кaтун, които от тук са натъпкали до горе колата с храна и бира и там не ходят никъде и не харчат пари.
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Етиопците си плащат на финала на хилядата години. Който знае ме разбра.
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Яко фалит. Правителството им отмъщава за годините бунтове. Пак ще има заеми от Германия ...ако има Германия де.
13
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вървят към пълно самоунищожение с всичка сила!
12
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Откачени диктатури. Просят си гражданска война. И ще си я намерят. Не им е за първи път да живеят при фашистки режим. Свикнали са.
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много ми трябва да ходя в подобна фашистка диктатура. Да си фалират. Все ми е тая.