Швеция достигна нулева смъртност от COVID-19

Близо 50% от населението на страната са ваксинирани с две дози
28 юли 2021 16:20, Ния Христова
136
Швеция достигна нулева смъртност от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция успя да достигне нулева смъртност от коронавирус. По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 14 юли в страната не е регистриран нито един смъртен случай, причинен от заболяване от COVID-19, предаде БГНЕС.
 
В рамките на ваксинационната кампания в Швеция са използвани повече от 10 млн. дози ваксини. Това означава, че близо 50% от населението на страната са преминали пълен ваксинационен курс. 
 
През последните дни Швеция бяха регистрирани средно от 400 до 600 случая на новозаразени за денонощие, което представлява 6% от максималната средна стойност през декември миналата година.
 
Шведското правителство през юни месец взе решение да удължи забраната за пътуване от държави от ЕС и европейското икономическо пространство, като изключение се прави само за лица, които представят сертификат за ваксиниране, за отрицателен тест за коронавирус или за наличие на антитела. Забраната ще остане в сила до 31 август.
 
От началото на пандемията в Швеция са регистрирани над 1 млн. случая на заразяване, а починалите са над 14,6 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ни интересува кой къде с колко дОзИ е ваксиниран, стига с платените писания. закривай
123
0
 
1
 
! Отговори
do 120 преди 2 години
Въпреки че ми се иска да е така, както казваш, не е забранен, а още по-малко това да го пише на страницата на FDA. Точно обратното. Явно четеш някакви недостоверни сайтове и не си проверил страницата на FDA.
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция се носят маски в обществения транспорт и в поликлиники и болници.
121
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз 119- Нещо си се объркал. Швеция е комай единствената страна която не падна на колене пред ваксин-мафията.
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 126. В Швеция никой никога не е носил маски. И техните учени не веднъж са казвали истината че маските не помагат срещу ковид, но съсипват имунната система защото ограничават вдишването на кислород.. Само в определени случаи- препоръчително. Но и това отдавна отпадна
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
126, в Швеция маските не се препоръчват на закрито още от началото на пандемията. Рядко се вижда някой и друг чужденец с такава в магазините.Изключение е само препоръката за носенето им в градския транспорт в пиковите часове, но като цяло не и се обръща внимание.
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. Пълен провал е в главата ти. Шведите се оправиха не заради ваксините, а защото не са имали нито локдауни, нито някога са носили маски. А на тия дето приписват успеха им на това че били дисциплинирани и ще спазвали дистанции по рождение....слабо познавате шведите. През седмицата може и да не контактуват много, но през петък и събота са един върху друг по пъбове и ресторанти и място не можеш да си намериш. И така е от началото на пладемията до днес. Дори по парковете е така
117
6
 
4
 
! Отговори
Логик преди 2 години
Не обвинявайте Мангъров.Той е инфекционист.Ако секне КОВИД какво ще лекува.Да не е луд да агитира някого да се ваксинира.Така ще секне и бизнеса с тестовете.Ами лекарствата-най малко наполовина ще намалеят продажбите! Ами приходите на болниците и шефовете им?Ако всички се ваксинираме много бизнеси ще пропаднат.То затова има и толкова антиваксъри.
116
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швеция дигурно спазват мерки за носене на маски у нас обаче младите са без маски в транспорта ако беше в Швеция сигурно щяха да ги санкционират унас не У нас няма контрол затова ще има все повече заболели
115
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен провал на анти-ваксърите: първо вируса помете неваксинираните шведи, а сега, след като постигнаха относително високи нива на ваксинация, полека лека забравят, че го е имало. Мангъров може вместо да си къса, да си изяде "дипломата". И без това за нищо не става.
114
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шведите по принцип са си дистанцирани и нямаше нужда да ги задължават за това или онова.
113
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално в Швеция спазваха повече предпазни мерки в сравнение с България, въпреки че там не бяха задължителни.
112
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
В Швеция имаше два пика на епидемията с много починали. Първият беше през април миналата година, а втория през декември-януари. Между първата и втората вълна имаха по двама починали на ден, сега седем месеца след пика на втората вълна успяха да ги докарат до нула. От двайсетина дни в Швеция започна покачване на броя на новите случаи, най-вероятно началото на поредната вълна.
111
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз- Швеция са последната държава която ковид мафията ще защити. Защото Швеция им го зачука. Доказвайки че шведския път бе правилния. Особено гаврата, когато те казваха че Швеция си правила опасен експеримент, щото не правили национални локдауни и задължителни маски, а шведските учени им отвърнаха че точно локдауните са опасен екперимент противоречащ на всякаква наука.
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До do 117= Не ме бъркай с баламите. Аз чета официална информация само, преди да пиша. Отхвърлени са. PCR Test BANNED by FDA as 'Ineffective', Giving too many False Positives and Unable to Distinguish between COVID and Flu.Можеш да го намериш и на официалната страница на FDA.
109
5
 
14
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Днес Швеция са обявили 4 смъртни случая. Имат горе долу по толкова през два три дни. България има почти същите стойности, но понеже не сме ги постигнали по желания от мафията начин, постоянно ни обясняват как трябвало да се държим прилично и да им паднем на колене. Успех.
108
5
 
2
 
! Отговори
do 117 преди 2 години
Нищо не е отхвърлено. Не вярвай на всяка тъпотия, която прочетеш в интернет.
107
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиолог- Добре че вече са отхвърлени PCR тестовете, но е малко късничко. Тези тестове вече си свършиха добре работата с фалшивата бройка на ковид смъртност и създаване *** пландемията. Съсипване на икономики, животи, печелене на избори и оботяване световната мафия. Никой няма да изтрие фалшивите статистиски на "заболели" и "починали" от ковид. А ще ни ги навират винаги като "доказателтсва" че са "загрижени" за човечеството
106
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В статията са забравили да споменат и че в Швеция маските никога не са били задължителни, освен в болница и поликлиника след ноември, никога не е имало lockdown. И че никога не са затваряли заведения и ресторанти напълно, а само след 22.00 часа.
105
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РеалистНикой никого не ваксинирал в Швеция принудително. Швеция е 11 милиона. Но дори малко над 4 милиона ваксинирани са ненужно голям процент за страна която никога не е имала локдауни, маски и вируса си е минавал свободно сред здавото население. Това е защото шведите са доверчив народ и четат същата апокалиптична пропаганда по мейнстрийм медиите. И фалшивата ковид смъртност натъманяван с фалшивите ПиСиАр тестове. Добре че са забранени вече.