На прага на нова COVID вълна: Подценяват ли младите опасността?

България продължава да е на последно място в ЕС по ваксиниране
Обновена: 31 юли 2021 18:52 | 31 юли 2021 18:40, Красимир Ангелов
201

Ръст на случаите на заразени с Ковид-19 у нас. Положителните проби са вече 1,5% от направените тестове, а само в две области на страната няма новорегистрирани.

Новата вълна на коронавирус се очаква съвсем скоро.

"Оказа се, че Делта вариантът е костелив орех. Доста бързо и широко се разпространява. Неприятното при него е, че заразява повече хора, отколкото Алфа вариантът. Относително се фокусира върху младите хора, защото възрастните са ваксинирани и се пазят повече, а младите подценяват опасността и остават непокрити. Нямат ваксина, а ако не са преболедували - нямат никакъв имунитет", каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

Още по темата
България продължава да е на последно място в Европа по ваксиниране. Предстоящият месец август трябва да бъде използван за имунизация на колебаещите се хора, за да може преди есента повече хора да имат защита.

"Никоя ваксина не е 100-процентова. Има известен процент, който не може да се покрие. Това се дължи на имунния отговор при хората, защото не при всички той е достатъчно добър. И второ - имунитетът е добър първите шест месеца, след това започва да намалява", допълни тя.
 
Преди седмица стана ясно, че първият етап от тестовете за ново лекарство за Ковид-19 е завършен. То е ефикасно при по-леки случаи или умерено тежки, но не е достатъчно за лечение на тежките.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До славянинМаксиме, леко с бeлoто.
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добрутру на чипираните!Мене вирус не ме лови!
166
1
 
3
 
! Отговори
До 1-188 преди 1 месец
КУКУРИГУУУУУУУ !!!
165
3
 
0
 
! Отговори
34535 преди 1 месец
До Така трябваАз пък мисля, че такива като теб празноглави трябва да бъдат убивани бавно понеже и без това са безполезни - какво ще кажеш?
164
0
 
7
 
! Отговори
до 170 от славянин преди 1 месец
Да твърдиш, че на истинските ''господари'' на планетата им трябват нашите пари е същото като да твърдиш, че на някакви мултимилиардери седнали да плюскат пред шведска маса им трябват трохите паднали от масата, които ''плебсът'' яде!
163
1
 
7
 
! Отговори
до 170 от славянин преди 1 месец
Чувал ли си окултната максима, че най-големият успех на дявола е, че е успял да убеди хората (чугуноглавите материалисти имам предвид), че не съществува!? А Учителят Дънов преди стотина години е казал, че ''злото има за цел да обезлюди Земята''!
162
1
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
До 177 Славянин, много точно казано! Те не печелят от население, те си имат всичко! Поздравявам те за точния коментар!
161
0
 
13
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Тьотке, не разбра ли, че нормалните хора няма да успеете да ги настрахувате с никаква поредна върна, още по-малко да ги накарате да се набодат с експерименталните ви отрови, ако ще и червата си да .. напъване!?
160
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Да ти кажа, спорно е. Никъде не съм видял статистика - какъв процент от починалите са ромско население. Ако имаш такава статистика - дай линк.
159
1
 
6
 
! Отговори
до 170 от славянин преди 1 месец
На истинските ''господари'', които са в сянката на всички останали нашите пари не им трябват, защото всичките пари са у тях, на тях им трябва свободна от ''плебса'' планета, те имат технологиите да си произведат, всичко от което се нуждаят и ''плебсът'' просто само им замърсява планетата! Тези, които печелят от продажбата на ваксини, фармахимия, ГМО и прочее отрови не са истинските ''господари''! Просто такива като теб не са наясно кои са истинските и кои са прикритие на истинските ''господари''
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 168 - защото експлоатират системата. Остави ги сами да си изкарват парите, да видим колко от децата им ще оцеляват. Да не говорим в каква мизерия живеят все пак. Това опира и до самоуважение и желание за израстване като човек.
157
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Случаен минувач - на конспиративните теоретици яко ви куца логиката. Нали "господарите" забогатяват от вас самите - консуматорите и работниците. Като ви намалят в пъти откъде ще си правят парите? Защо да се прострелват в крака, като сега си им е супер?
156
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Костелива Слива - по-добре да не ги плашат, глупавите хора естественият подбор ги почиства автоматично - дали ще се размажат в някой стълб с 200, ще се назобят с амфети и ще пукнат в някоя канавка или ще се душат в интензивното с тръба в гърлото - разлика няма. Такъв генетичен материал на еволюцията не й е нужен.
155
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еибтози делта вариант седи в България от април месец ама реши да ни тръшка август. Що ли? Явно и той знае кога са отпуските. Ваксините като не пазят от Делта що хората да се бодат някой може ли да даде смислен отговор. Ако може Алфа ресърч да проучи що и антителата не се вземат нпод внимание.
154
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
българите сме малък но див народ, който се гордее с простотията си.
153
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжата много се изтърка. Не само младите, а нико разумен човек вече не им вярва. И целите на пландемиците са ясни отдавта на всички.
152
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Осрахтесе с този измислен цирк и верус вирус та вирус вълна та вълна още от начали си беше ясно че всичко е лъжа и измама неви искаме никакви ваксини и лекарства забрана за всички ваксини
151
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Трябва хората да се намалят, прекалено много са 7 милиарда като население. Така разсъждават "господарите", хората, притежаващи повече от 100 милиарда $ всеки. Човешкото въображение е твърде бедно, за да си представи такава сума. В момента те са 10 души. Но ние, простосмъртните, им дишаме въздуха, замърсяваме им водата, произвеждаме много б.о.клук... Трябва да намалеем... Ако може, до "златен" 1 милиард...
150
0
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Още от края на 20 век се опитаха да направят пандемия чрез СПИН. Не се получи. След това, от началото на 21 век, се опитват по всякакъв начин. През 2006 - луда крава - не стана. През 2010 - свински грип - не стана. През 2012 - птичи грип, пак не се получи. През 2014 - Ебола. Ахаа да се получи. Пак не стана, ограничи се само в Африка. А измислиха и лекарства за нея. Е най-сетне през 2020 успяха! Отдавна търсят начини да намалят световното население!
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще си го преместя фара от другата страна на борда.