МЗ опроверга: Мерките в София няма да се затягат от утре!

От ведомството питат шефа на Столичната РЗИ за допуснатата грешка
Обновена: 10 авг 2021 14:07 | 10 авг 2021 14:04, Веселина Йорданова
90
МЗ опроверга: Мерките в София няма да се затягат от утре!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да бъдат налагани ограничения на територията на София-град, съобщиха от Министерството на здравеопазването, опровергавайки шефа на столичната РЗИ за нови мерки на територията на столицата.

Още по темата
По-рано Данчо Пенчев обяви, че се очаква заповед от утре фитнеси, заведения и театри да работят с 30% капацитет, а работното време на всички кафенета, ресторанти, нощни заведения и игрални зали да бъде ограничено от 6 до 23 часа.

Като причина той изтъкна ръст на заболеваемостта.

От здравното министерство обаче заявяват, че изнесената от директора на Столичната РЗИ информация, че "София навлиза в червена зона и предстои издаване на заповед за налагане на ограничения" не отговаря на истината.

14-дневната заболеваемост към днешна дата за района на София град е 89/100 000, което съгласно приетия Национален план за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на допълнителни ограничения.

На директора на Столична РЗИ е поискано обяснение за допуснатата грешка.


90
Още по темата: меркиРЗИкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото по рано-толкова по добре.
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен "Тоест, Кацаров ще чака да светнем яко в червено, за да обяви мерки. :)))" - ще чака я, хладилните камиони ги чакаме втора година. Къв е тоя че няма да чака
78
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ясно. Ще чакате да се напълнят болниците и тогава ще ги наложите. Едно грешно решение е случайност, повтарянето му може да е съвпадение. Когато се взима за трети път, това е глупост.
77
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-добре е да направим един референдум за това България да спре мерките срещу ковид и да спре финансирането на WHO.
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То няма и смисъл да затягат неща, което е само на хартия. Така или иначе нямат ресурс за какъвто и да е контрол, а без контрол няма препоръка или мярка, която да е ефективна.
75
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоест, Кацаров ще чака да светнем яко в червено, за да обяви мерки. :)))
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борис Джонсън каза:"Сложете си всички тази много важна ваксина". А той не е вирусулог, та да дава такива съвети. Съответно правете си сметката за кого е важна тази ваксина-за политиците. Тогава какво съдържа тази толкова важна ваксина? Изводът се натрапва. Съдържа наистина нещо много важно, но ние още не знаем какво точно. Да не би да ни врънкат така настойчиво, защото ваксините са полезни за здравето? Те са полезни за друго.
73
1
 
15
 
! Отговори
Не съм заразен преди 3 месеца
Боденето приключи. Баламите свършиха. Тези 15 % са готови и по 6 ваксини да си сложат, останалите 85 % не искат и една доза. Кое не е ясно?
72
1
 
6
 
! Отговори
театро гранде преди 3 месеца
Изтекъл е инфото малко по-рано от колкото трябва/
71
1
 
17
 
! Отговори
Фиаско преди 3 месеца
Стига вече с тези мерки. При наличие на ваксини, няма нужда от повече ограничения. Който желае може да се ваксинира, който не желае ще разчита на имунната си система. Това е свободен избор за всеки. Долу маските, долу изолациите, долу насилтсвените мед. експерименти!
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 68 "И как един неваксиниран заразява 15-20 ваксинирани?" - ваксинирани срещу какво? Новите биопродукти не защитават от заразяване или заболяване.
69
1
 
16
 
! Отговори
до 68 преди 3 месеца
И как един неваксиниран заразява 15-20 ваксинирани? Можеш ли да ми обясниш механизма по който това се случва? По-вероятно е обратното, тъй като ваксинираните са заразени чрез ваксините. А който не е ваксиниран, не означава, че е заразен. Или не правите разлика? Неваксиниран, не означава болен. Елате на себе си.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен "Очевидно правят проучване и след това сканират какво са писали хората в нета със софтуер и ако има много против мерките казват че е станала печатна грешка." - едва ли. Те едни смислени опорки не могат да измислят, камо ли проучване да правят.
67
13
 
2
 
! Отговори
Златена Златистата преди 3 месеца
Един не ваксиниран заразява по 15-25 ваксинирани. Това е ужас. Господин Радев спрете тази ужас и ваксинирайте не ваксинираните, които непрестанно ни заразяват нас ваксинираните!
66
2
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 3 месеца
аз отново програмирам програмирам програми и от програмиране се напиках ама това е от програмирането ми
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Точно мислех мултиспорт да вадя! Ехееее ще се дебелее! Имат стратегия как да ни морят!
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Опипват почвата
63
9
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 3 месеца
хехе, уплашиха се и дадоха на заден. Опитват се да угодят на всички явно. Ще ги питам какво ще обясняват като хората пак започнат да умират по коридорите и стълбищата на болниците.
62
1
 
17
 
! Отговори
Подравления преди 3 месеца
Браво на Кацаров - ГЕРБерите му правят саботаж с Кунчев и РЗИ Данчо ментата, но той не се даде :)
61
1
 
8
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 месеца
Ковид *** и т е да се завират по дупките Барбар с вмирисаните далавераджии на астрите ЛуКумчев и Ракиджиев. Никой не ви кара да излизате от дупките в близките 20 години.