Дори ваксинираните с две дози могат да заразяват с "Делта"

Вариантът е голямо предизвикателство за стадния имунитет
19 авг 2021 15:50, Нели Христова
163
Дори ваксинираните с две дози могат да заразяват с "Делта"
Снимка: БГНЕС

Хора, заразени с Делта варианта на коронавируса, дори и да са били напълно ваксинирани, могат да предават заразата, което намалява надеждите за стаден имунитет, показва ново проучване на университета в Оксфорд, цитирано от „Скай нюз“ и БНР.

Учените от университета в Оксфорд са установили, че същите високи нива на вируса могат да бъдат наблюдавани, както при двойно ваксинираните, така и при неваксинираните.

Доктор Коен Пауълс - един от авторите на проучването, заяви за „Скай нюз“, че ваксините са по-добри в предотвратяването на тежко заболяване и по-малко ефективни за предотвратяване на предаването на заразата.

Той допълни, че Делта вариантът е голямо предизвикателство за стадния имунитет.

Заключенията на учените са в резултат на редовни PCR тестове на повече 700 000 случайно подбрани хора от декември миналата година.

До средата на май, докогато Алфа вариантът бе доминиращ, ваксините са били високо ефективни за спирането на заразата. Но оттогава, след като по-опасният Делта вариант става доминиращ, ваксините са по-малко ефективни при блокирането на вируса.

Учените обаче подчертават, че данните навсякъде по света показват, че ваксините продължават да са много ефективни за намаляване на хоспитализирането и смъртните случаи.

Междувременно друго проучване показва, че ваксината на „АстраЗенека“ е също толкова ефективна като тази на „Пфайзер“ след 4-5 месеца.

Това се дължи на факта, че двете ваксини работят по различен начин и, докато ваксината на „Пфайзер“ по-бързо започва постепенно да отслабва, то тази на „АстраЗенека“ запазва по-дълго време нивото си на защита.


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
Geni преди 1 месец
Ваксинационата пропагандна кампания е полица , адженда, дневен ред на йезуиитите !!
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Гиб МелсънОт 220 хил заразени с делта варианта в Англия, които са постъпили в болница, 100 хил са ваксинирани. От тях са починали общо 460 души, от които 300 са ваксинирани.
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен143"Цивилизованият свят въвежда все по-масово ваксинпас за достъп до услуги и заведения. Като го въведат навсякъде ще клекнете."Харесва ти да си зомбиран роб, нали?
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Последни Новини "Австралийският Министър Виктор Доминело (victor dominello за който иска да пише в Гугъл и гледа видеото) получи Парализа на Бел (лявата или дясната страна на Лицето ти се Парализира) в Ефик като Страничен Ефект от КОВИД-Ваксината по време на Пресконференция,в която Агитира Австралийците за да се Ваксинират" - това е защото работи ваксинатат
147
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Верно ли? Никой не знаеше преди да ни кажете.
146
3
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Стига с тези ваксини! Това не е ваксина. Казва се: генна терапия.
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Делта, мелта, игрек, мигрек, като свърши азбуката не ги знам как ще ги кръщават.
144
3
 
1
 
! Отговори
До Гиб Мелсън преди 1 месец
И ако 1507 от 166 милиона ваксинирани са умрели от ковид в САЩ, въпреки че са били ваксинирани, то сметката е...че са умрели 0.0009% от заразените ваксинирани. Което май е бая под 2.1%, и още по-малко.от 4% (официалната ковид-смъртност у нас).
143
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цивилизованият свят въвежда все по-масово ваксинпас за достъп до услуги и заведения. Като го въведат навсякъде ще клекнете.
142
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
MI TOGAZ ZA KYVSA TIQ TYPI VAKSINI??????
141
2
 
6
 
! Отговори
"по-бързо Започ преди 1 месец
Да отслабва" ха-ха-ха. То няма край тяхната бутафория. Из като пие мента започвам да отслабвам по-бързо отколкото ако пия бира
140
5
 
27
 
! Отговори
За се чете: преди 1 месец
Ваксинираните дори с две дори се заразяват, разболяват и умират. В допълнение и разнасят зараза. За съжаление кьорфишек и браво на всички 85% българи, които удържат на напъните на подкупените лекари и политици!
139
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм антиваксър. Не съм ниско образован, нито имам примитивно мислене. Говоря 4 езика, освен български. Следя научните публикации от началото на ваксинационната кампания. Точно за това няма да се ваксинирам.Който желае да го направи и е убеден, че така ще се предпази, е свободен в избора си. Нямам никакъв проблем с това. Но аз в никакъв случай няма да се поддам на натиск, принуди, заплахи или подкупи и да се ваксинирам, за да угодя на правителство, здравна система или производители на ваксини
138
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде стига вече с тия убийствени ваксини неви искаме никакви ваксини забрана за всички ваксини
137
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 104Цялото ми семейство имаше Ковид. Всички оздравяхме без болница и почти без да пием лекарства. Не сме ваксинирани и няма да се ваксинираме каквото и да стане. Не сме антиваксъри. Всички други ваксини имаме, но експерименталните препарати няма да си поставим. Не защото се опасявам от наличните странични ефекти, а заради наглата им реклама, насилственото им налагане и почти нулевата им ефективност.
136
21
 
6
 
! Отговори
Така е преди 1 месец
Антиваксърите сега мразят ваксинираните, че можело да ги заразят. А така се надяваха другите да свършат работата (сиреч да си сложат ваксини). И сега, бам...и те трябва да се ваксинират, защото се оказват по-уязвими.
135
0
 
0
 
! Отговори
До Aнонимен 99 преди 1 месец
Това, че Вие знаете делтата от тая година, не означава, че в Индия и останалите също го знаят от тая година. Има го още от късната есен на 2020, т.е. всички го знаят от по-рано.
134
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Краят на 2022 г. Всички са ваксинирани, само бай Иван от едно планинско село упорито отказва. Отишъл личният му лекар при него, молил го да се ваксинира, но бай Иван продължавал да отказва. На следващия ден той си пуснал радиото, слушал си музика и работел в градината. По едно време музиката прекъснала и по радиото казали:- Специално за бай Иван съобщаваме, че е открит нов щам, много по- смъртоносен от сегашните.
133
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Антиваксърството е признак на ниско образование, нисък социален статус, примитивно мислене и простотия. Уви, тази демографска характеристика важи за все по-голям дял от населението на тази територия, България.
132
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До УуууАми не си слагай, бе! Ей ги де са гробищата, бегай там, да не те безпокоят и тормозят.