Проф. Витанов: "Делта" удря всичко наред, а хора крият заразата

Издържа на високи температури, защото тръгнал от Индия
1 сеп 2021 08:50, Ния Христова
452
Проф. Витанов: "Делта" удря всичко наред, а хора крият заразата
Снимка: БГНЕС
"Делта вариантът удря всичко наред, даже и бебета. Този щам издържа и на високи температури, защото тръгна от Индия, където е горещо". 
 
Това каза в ефира на Нова тв математикът проф. Николай Витанов.
 
"Неблагоприятният сценарий на пандемията се реализира. Забелязахме нещо много интересно. София-град, който трябва да е най-тежко засегнат, изведнъж започна да излиза от „червената зона” и да се връща в „жълтата” през лятото. Това означава, че има случаи, които се губят, защото болните не се регистрират. Хората не търсят медицинска помощ и се опитват да се лекуват сами вкъщи", каза още професорът. 
 
Според неговата прогноза COVID смъртността ще остане висока поне до края на септември.
 
Математикът каза още, че Северозападна България все още не е толкова засегната, но прогнозира, че до седмица нещата ще се променят.
Още по темата
 
Проф. Витанов изтъкна и факта, че в момента 10 души заразяват повече от 13.
 
Областите в страната със слабо дифузно разпространение в момента са Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Разград, Хасково, Търговище и Ямбол.
 
"Преди очаквахме пикът да бъде в средата на септември. В момента обаче хората със симптоми не се регистрират и затова може да се получи вторичен пик, който да е по-сериозен. Има вариант и двата пика да се слеят в един по-голям", заяви Витанов.
 
Той допълни, че вероятно няма да достигнем 40-45% положителни проби на ден, защото лабораториите в момента разполагат с по-голям капацитет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бих отишъл при дърводелец да ми поправя зъбите.Не вярвам на съмнителните прогнози на съмнителен професор, които не са математически, а псевдомедицински.
348
4
 
9
 
! Отговори
Помислете преди 2 години
За да успеят да скрият заразата означава само и единствено, че се кара леко и не оставя последствия. Като всеки летен вирус и хилядите настинки, сполетявали хората през хилядолетията. Къде отидоха настинките?! Като малки поточета се вляха в огромната река Ковид. И трамвай да те блъсне, Ковид ще да е било. Ставате жалки и смешни в отчаяните си напиняния да накарата хората да се ваксинират. ***, мизерници!
347
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо лъжете хората да се ваксинират??
346
6
 
14
 
! Отговори
Handel преди 2 години
На 6оклyчав математик и хората му пречат.
345
4
 
6
 
! Отговори
Ей бийвъс преди 2 години
Бодни се с всички о.трови по 2!
344
3
 
25
 
! Отговори
Професора преди 2 години
Делтата издържала на горещо, щото тръгнала от Индия , а там е горещо... Това може да се оприличи на изказване на дете 1-2 клас, не на професор. Ама то ако бай Тошо му е дал титлата е ясно колко учен "проф" Витанов
343
5
 
4
 
! Отговори
ДД преди 2 години
До Анонимен това не е СПИН. Предава се през околната среда. Затова температурата й има значение. Но трябва да не си напълно *** за да го проумееш, нали така :(
342
3
 
19
 
! Отговори
Стига всява страх преди 2 години
Витанов стига всява страх
341
7
 
32
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
. Колко ти плащат да агитираш за ваксини но народът не е ***. На теб може и 10 да си боцнеш на никого няма да липсваш. Що не си гледаш математиката а оставиш биологията на хора като Мангъров който я разбира?
340
6
 
17
 
! Отговори
бг преди 2 години
Светът е в бактериологическа война .Предпазване на населнието е част от мерките за защита на българския народ. иначе оставаме само територия.Когато турците стъпват на българска територи през 14 век са улеснени да стигнат до Виена от върлуващата тогава чумна епидемия.Сега положението е подобно. Кой разбрал разбрал
339
4
 
20
 
! Отговори
69 преди 2 години
"крият" за да ти "объркат" сметките ***!
338
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е един от точните хора, които казва истината. Но друг е въпросът, че има увредени мозъци и затова сме на първо място по *** в Европа, и вирусът си прави каквото си иска от масовите заблуди.
337
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДГД
336
7
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
НЕ ПОКАЗАХА ПУБЛИЧНО ТОЗИ ПРОФЕСОР ДА СЕ ВАКСИНИРА А ИНАЧЕ ПРОПАГАНДАТА МУ Е ГОЛЯМА.. НА ЧУЖД ГРЪБ СТО ТОЯГИ СА МАЛКО.
335
6
 
42
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Не знам правилно ли го разбрах този пръч, но той се е притеснил, че хората не ходят по болниците, за това че са кихнали и на него не му излиза математическата формула. Абе кой харчи народна пара да храни такива ***....
334
7
 
29
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Психясал народе,какво общо има един аритметикаджия с медицината?Нищо.Изкукал бакалски счетоводител да го питате какво да правим при заболяване?Ни ви разбирам.Откачихте ли,здравия разим напусна ли ви?
333
4
 
31
 
! Отговори
Сулю Пулев преди 2 години
Тоя професор защо не си вади квадратните корени,ами се заврял във вирусите,та ги учи на таблицата за умножение?
332
13
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Този математик не ги разбира нещата.Всеки поситител на чалготеки,хвърлящ сабфетки и изпълняващ активни тазовъртенета ,много по-добре ги разбира от този проХесор.Този /тези/ посетители може и да имат една или по-малко мъзъчни клетки ,но знаят ,че епидемия няма.
331
4
 
20
 
! Отговори
Челеби преди 2 години
Въдворете математика в психиатрия.
330
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След ваксиниране хора се разболяха. Някои криха, но други ги приеха в болница. Витанов знае ли това ?