В Гърция няма установени фалшиви COVID сертификати от България

Разширяват се проверките по твърдения за фиктивни ваксинации
10 сеп 2021 11:50, Елка Василева
18
В Гърция няма установени фалшиви COVID сертификати от България
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките власти и прокуратурата проверяват нови случаи по подозрения за фиктивни ваксинации срещу COVID-19 в много части на страната, предимно в Северна Гърция, съобщава телевизия Скай.

Особено много са твърденията за фиктивни ваксинации или удостоверения за преболедуване с невярно съдържание в Драма, където разследванията засягат не само здравни работници, но и учители и държавни служители.

Още по темата

Според секретаря на лекарския съюз в Драма Олга Василиу някои са открили вратичка и са се договорили с частни лаборатории, които им издават неверни удостоверения, че вече са преболедували COVID-19.

Според съюза с подобни документи са се снабдили работещи в образованието, държавни служители и служители на социалния патронаж. Твърди се, че фалшив положителен бърз тест, с който се удостоверява прекарването на болестта, струва между 10 и 50 евро.

В здравния център "Паламас" в Кардица вече беше установено издаването на 34 сертификата за ваксинация с невярно съдържание, 3 случая се разследват и в болница в Козани.

Фалшиви сертификати са установени и в болницата "Гениматас" в Солун, където четирима здравни служители са отстранени от работа до установяване на обстоятелствата.

Отстранен е и лекар в болница в Месолонги, за когото се смята, че е взел проба от заразен пациент за съпругата си, също лекар в тази болница, която е искала по този начин да избегне отстраняването си от работа като неваксинирана. Прокурорски проверки текат и в Патра.

Трябва да се отбележи, че повечето от основните медии в Гърция не съобщават за установени случаи на фалшиви сертификати от България, каквито публикации излязоха тези дни.

Сайтът "Либерал" публикува коментар на журналиста Димитрис Камбуракис, който се е свързал със свой колега от България и е бил уверен, че у нас може да се ваксинира само български гражданин или постоянно пребиваващ в страната чужденец. В този смисъл гръцките власти изобщо не би трябвало да приемат сертификати на гръцки служители, издадени в България, защото те биха били по определение фалшиви, без да е необходима каквато и да било проверка.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Генералисимус преди 2 години
Ама естествено че ще има фалшификати при гърците. Има ли драх... Евро, има и сертификат. Пък дали си изкарал ваксината - няма значение. Евро да има. За евро и децата си ще продадат. Там дето гръка стъпи, трева не никне!
16
1
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Вярно ли си толкова наивен, че вярваш че ваксините има графен или че са магнтии (желязо)?!?! Графен, защо им е да го слагат? Това е лек материал, който предлага голяма механична якост за размера си. Или желязото, разтворено по някакъв начин в течност. Разбирам да измислите наркотици, други вируси, отрови, нещо си. Пък то баш желязо и графен. Или може би щото графена така по-научно фантастично звучи? Често се чува в новините, но не го знаете в същност какво е.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8 Казват че във ваксините има графен, и че мястото има магнитни свойства, и че по летищата има скенери които различават ваксиниран от неваксиниран.
14
0
 
4
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Око за око, зъб за зъб, мошеничество за мошеничество. Справедливо е. Но не е справедливо че репресивния апарат е в техни ръце. Поне на изборите си помислете добре. Понеже искате да сте с победителите, гласувате каквото ви подскажат социологическите проучвания.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледай си работата бе 13. Ваксинирай се ти. За по - сигурно се гръмни.
12
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да търсите начин как да вземете фалшиф сертификат, търсете начин да се опазите от вируса. Ваксинирай се!
11
1
 
2
 
! Отговори
Ф-ра от Черния Кос преди 2 години
значи съм се справил добре.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво. На фалшива пандемия, фалшив сертификат! И фалшиви мерки
9
0
 
5
 
! Отговори
Фалшиви пациенти преди 2 години
Получават в България фалшиви сертификати. Това не е само Български патент
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй, голям зор с тези ваксини. Те наркотрафикантите така ако следяха нямаше да има наркомани!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дамм, този въпрос мъчи всички. Как ще разберат, че не си се ваксинирал. Ще ти пуснат тест за антитела, ако нямаш, значи си фалшиво ваксиниран. Друг начин не се сещам.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия, които служат на системата имат последен шанс да се опомнят и да се пуснат от сатанинското хоро. Тия, които ги водят за нагазили л-та до шия и ше ги завлекат сЪС тях
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как точно се установява автентичността на сертификата? Влизаш при личния, той бие ваксината на кактуса на прозореца и ти се издава сертификат на твое име с номерчето на ваксината.
4
1
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Вчера вечерта се прибрах от Гърция. Интересно как биха хванали фалшиви проби или ваксинирани като на границата никой нищо не проверява и се минава както преди пандемията. На границата с Турция поне искаха сертификатите и им удряха по един печат. Фалшиви, истински, всеки минава. На границата с Гърция обаче не си правят труда и да ги погледнат саво питат ти с какво си тетст или ваксина. Като се опиташ да ги покажеш ти махат с ръка да продължиш.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2...... Вероятно няма да разберат. Ако обаче се окаже, че ваксинираните не се разболяват по принцип от ковид, нищо чудно всичките "пробиви" на имунитета след ваксинация да се окажат при фиктивно ваксинирани.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ще разберат че някой е фиктивно ваксиниран.
1
3
 
34
 
! Отговори
Тези преди 2 години
не могат да спят спокойно....Планът се проваля, хората си правят каквото искат и въобще не им пука....Всички е една гомяма смешка!!!!