Столично школо тества ученици и учители за COVID-19 по щадящ метод

Цял клас вече е изследван
6 окт 2021 16:45,
19
Столично школо тества ученици и учители за COVID-19 по щадящ метод
Снимка: БГНЕС

Столичното 51-во училище „Елисавета Багряна“ започна тестване на ученици по щадящ метод. Цял клас вечее изследван със слюнчени тестове. При тях не се налага бъркане в носа или гърлото на децата.

„Нашият начин е превенцията. Идеята е да го правим всяка седмица за всички учители и за отделни паралелки, в зависимост дали в тях има някой, който е карантиниран. Най-хубаво би било да се прави всяка седмица на всички ученици, но това е много скъпо. Тестът се прави лесно, много бързо”, директорът Асен Александров, цитиран от Нова тв.

Още по темата
Учители споделят, че по този начин се чувства много по-спокойни на работното си място. Когато тестът излезе положителен, се прави повторно тестване с по-инвазивен тест. Ако и той е положителен, лицето се изпраща в институция.

Два пъти е нараснал броя на карантинираните учители от началото на учебната година. 4 пъти повече са карантинираните деца.

Над 500 паралелки в страната са поставени под карантина. А в Габрово, които са в тъмночервена зона, вече са на ротационен принцип.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
12
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Господина директор на 51 во , прочул се с неособено стойностни неща , отново е във вихъра ! Той и директорът на 119 то са ударници във всяко едно отношение. От началото на ПЛАНдемията са " отличници " ! Първи в затварянето на паралелки , първи в преминаването към извратеното дистанционно обучение...Сега пионери и в това посегателство срещу личността на децата ни?! Престъпници, за съд и затвор сте ! Долу ръцете от децата ,***.и! Нека родителите преценят искат ли тестове ! А ние НЕ желаем!
13
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако детето ми учеше в това училище щях да нахлуя в кабинета на директора с адвокат да му обесня че ще заведа дело срещу уилището и него за правена на медицински изследвания без мое разрешение на детето.
12
5
 
18
 
! Отговори
Natalia преди 2 години
Ще се сетят да почнат бързи безплатни тестове ,, по държавите го правят отдавна
11
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължително тестване в училищата и носене на маски от по-големите ученици, в противен случай е редно да преминат незабавно на ДО! Който не е съгласен със спазване на мерките- да ходи в гората, на луната или на май.на.та си, аман от ***, от мрънкачи и лигльовци, които идея нямат от медицина!!
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако 10% от випуск е доказано заразен с КОВИД, за да преминат на ДО, това означава че всички ще бъдат за заразени, следвайки модела един заразява десет човека! Всъщност те си излизат в карантина, но неофициално, или в болничен, ако са се заразили. Това не е стратегия за противоепидемични мерки, а умишлено заразяване на учениците!
9
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
събират ДНК за базата от донори. ако утре им потрябва младо сърце или друга резервна част за стар рептил, ще знаят къде да отидат и да си вземат. няма да ви питат дали искате или не искате. не сме лабораторни мишкии. ходете у лево да тествате вашите деца.
8
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#9 Защо да е натегач, напротив!! Евала на този директор, изпълнява това, което е записано в длъжностната му характеристика: че отговаря за опазването на здравето и живота на учениците в училището му! По този начин предпазва и учителите и родителите, а и много други хора!
7
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това столично школо май реве за смяна на директори. Аман от натегачи.
6
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на това столично училище, така и децата ще са по спокойни. Така трябва да е във всички частни и държавни училища в Бг. Ако няма превантивни мерки, предпочитам онлайн!!!
5
21
 
20
 
! Отговори
Doris преди 2 години
Много хора не разбират,че това е начин децата да не са жертва на безотговорността на възрастните.Обаче в нашата мила Родина всичко е пари,затова един 20000 град хора починаха от"придружаващи"заболявания.
4
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им щем тестовете! Няма значение по щадящ начин ли се тества или с човъркане в носа, всичките са фалшиви!
3
8
 
22
 
! Отговори
Т преди 2 години
На дъщеря ми в Словакия и дават тестове да се тества сама в къщи. Безплатни са естествено. Не виждам никакъв проблем.
2
4
 
20
 
! Отговори
В Германия преди 2 години
и ПСР е безплатен, тук всичко е търговия
1
12
 
32
 
! Отговори
Doris преди 2 години
Не знам колко е скъпо това тестване,ама внукът ми в Германия го тестват в училище по 3 пъти на седмица по този начин вече втора година и си учат редовно.