Д-р Николова: COVID зоните у нас не работят

Сега не е време за протести на лекарите, смята тя
18 окт 2021 13:28, Ния Христова
25
Непрекъснат поток от пациенти с COVID-19 пред кабинетите на личните лекари.
 
"Гвардията умира, но не се предава. За съжаление, освен натиска върху нас вътре в кабинетите, започнаха отново съобщенията в пресцентъра на Българския лекарски съюз (БЛС) за починали колеги. Ние не сме хората, които могат да затворят офисите, да работят дистанционно или да излязат в отпуск. Няма кой да ни замести", заяви общопрактикуващият лекар и член на УС на БЛС д-р Гергана Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Според д-р Николова COVID зоните не функционират добре.
 
"Няма Ковид зона в София, където пациентът да отиде, да бъде прегледан, да си направи рентгенографията и да получи рецепта. Това не се случва, не работи и да не кажа, че в някои Ковид зони се е налагало и пациентите ми да си плащат рентгеновите снимки, което за мен е недопустимо", подчерта лекарят.
 
"Има много други форми, които могат да се използват. Когато през кабинета ми минават по 50-70 човека – тези хора имат нуждата от лечение. Не мога да си позволя да ги изпратя на частен преглед", обясни тя.
 
"Пост-Ковид синдромът при неваксинираните харчи страшно много ресурс, следва дълъг път на възстановяване и въпреки всичко голяма част от тях не могат да се възстановят – страдат от хроничен недостиг на кислород. Проблемът с този пост-Ковид синдром ще бъде още по-голям, защото излизащите от тежко Ковид състояние развиват най-различни проблеми, като една моя пациентка дори разви тежък инсулинов диабет", посочи д-р Николова.
 
Според нея трябва да има информационна кампания в обществото, обясняваща как точно действат ваксините. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
един преди 2 години
DO 22. Тя него е записала насила! Те сами са се записали. Ако откаже ходят да се жалват в касата.
17
0
 
4
 
! Отговори
То преди 2 години
кво ли работи въобще се чудя?
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изслушах и записа - гвардията умирала но не се предавала, не можело да работят дистанционно и прочие. Миналата година в началото на епидемията личните лекари не работиха ли дистанционно - поне огромна част от тях? А сега не можели да работят дистанционно. Плътни глупости.
15
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
По 70 души на ден минавали през кабинета и.... Представям си как ги преглежда и им обръща внимание... Лакомията да запишеш по над две хиляди души на които да си личен лекар за пари от касата, пък после ...каквото , такова! Нали си точи паричките от касата, дреме и на шапката дали има нужния ресурс и време да им обърне внимание! Били сме после първи по смъртност, Е НЕ БЕ!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво работи в България както трябва?
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко джипката ви осигури 4 вида ваксини когато в Германия имаше само Астра.сега никой не ще ваксина...правете лицеви опори...
12
7
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами не е време за протести, те протестите са в правомощията на радевата Хунта и то във време когато имаше Щаб, План и Програма за овладяване на Ковида..Да не забравяме че в самото начало на Пандемията България беше отличник не само в Европа, а и в света, а после се появиха Мангъровците и този с вдигнатия юмлук, благодарение на които сега държим рекорда по смъртност..иначе наглед в страната всичко е спокойно и навсякъде мирише на цветя и рози, а благодарният народ готви преизбирането на фугуранта
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Николова докога Джи питата ще давате на сестрите си минимална заплата,пък за вас хилядарките ?
10
5
 
16
 
! Отговори
А ти? преди 2 години
Ти кога работиш, като си непрекъснато по телевизиите.Че и по 50-70 човека на ден минавали през кабинета й.8 часа/ако изобщо си в кабинета/ са 360 минути/без да ходиш в тоалетна/ разделено на пациентите, та за има-няма 5 мин.ги преглеждаш,изписваш лекарства и издаваш амб.лист. То лечението ви такова и затова хората ги е страх да отидат на лекар.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре дошли в реалността .Тук само крадците работят.
8
3
 
8
 
! Отговори
Фандъкова преди 2 години
кво разправя?
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срамота ! Лъжи и измами, само и само да ваксинираме повече хора ! За такива алчни хора , има специално място в пъкъла !
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последния бисер за ваксините е, че ваксинираните предпазвали околните, защото ваксините ограничавали способността им да предават заразата. Пак я предавали, ама не толкова много, както ако човека е ваксиниран. И по тоя повод е разрешено ваксинирани да се мешат с неваксинирани, ако тези от втората група покажат отрицателен тест. Т.е. заразян ваксиниран може да вика заедно с невагсиниран здрав, защото ваксинирания пръска по-малко вируси....
5
0
 
27
 
! Отговори
реалист преди 2 години
У нас нищо не работи...
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как действат ваксините - Кунчев, Балтова, Корни и много други са болни, е те така действат
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така има данни за умрели колеги, нали сте набодени и защитени? Няма нужда от информационна кампания как действат ваксините, имунолози и биолози със солиден опит и биография, вече разясниха как действат и какви сериозни рискове крият, но пропагандната машина ги трие от всякъде. Българите не са говяда и се поинтересуваха с какво ше ги бодат.
2
3
 
22
 
! Отговори
Целуй преди 2 години
Доктор Николова. Можете ли да ни съобщите с ръка на сърце колко от вашите пациенти, на които сте поставили дори една доза ковид ваксина, не са вече между живите? Кажете и колко човека сте обработили, за да видим какъв е процента...
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се жалваш бе лельо, ами направете ги да работят, все чакате някой друг да ви свърши работата