От първо лице: 86% ваксинирани във Франция, малко заразени

Няма случаи на ваксинирани, които са хоспитализирани
21 окт 2021 23:10, Елка Василева
76
От първо лице: 86% ваксинирани във Франция, малко заразени
Кадър: БНТ

Проф. Боян Христофоров е един от водещите учени и специалисти с дългогодишен професионален опит във Франция.

Той е изключителен хирург, бивш директор на гастроентерологията на парижката клиника “Кушен”, а от началото на пандемията е сред специалистите в националния кризисен щаб във Франция.

Още по темата

86% от населението на Франция е ваксинирано, каза проф. Христофоров пред БНТ. Сега ще ваксинират децата, за тях се предпочита ваксината на "Пфайзер".

Има много малко случаи на заразени, а пък още по-малко са смъртните такива. В момента мерките, които действат на територията на страната, са единствено маски на закрито и зелен сертификат или отрицателен тест в ресторанти, учреждения и болници.

Според професора хората спазват стриктно мерките, а ако някой е без маска, другите му напомнят да я сложи. Разбира се, там също има протестиращи и манифестации, но не срещу ваксините, а за правото на избор.

Свободни легла в болниците има, а малкото пациенти в тях са неваксинирани. Няма случаи на ваксинирани, които са хоспитализирани.

"Специално бяхме организирали зали, пълни с COVID, сега вече такова нещо няма. Да кажем в една клиника ще има около 5-6 души, а в реанимация във Франция има 1000 души, но всичките тези хора са неваксинирани", коментира проф. Христофоров.

Той изрази съжаление, че има колеги, които са против ваксинацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, пак - протестите били не срещу ваксините, а срещу правото на избор! Ми дубре - нека има ваксини, ама да не ме карат насила да си я слагам )))
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Bonjour Monsieur,On a marre des médecins des plateaux a la télé... Vous avez oublié que beaucoup de gens hospitalisés sont non seulement doublement vaccinés mais aussi porteurs du virus. Les Français souhaitent la liberté du choiГосподине,Омръзнало ни е да слушаме телевизионни медици по телевизията. Вие забравихте че много болни понастоящем в болниците са не само с двойна доза ваксинирани но и преносители на вируса.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция - нови случаи за последните 14 дни :61 454 вчера : 6013 ; починали 34 , общо от началото на пандемията :115 061
62
1
 
6
 
! Отговори
Стойчо преди 2 години
Голяма манипулация.
61
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвам първо на природните закони, после на науката. На медицината и фармацевтиката нямам вяра, защото са възникнали занаяти, сега са бизнес, и точно толкова желаят здравето на хората, колкото военната индустрия желае да има мир.
60
4
 
5
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Територията на България винаги е предизвиквала траен интерес у нейните врагове .Те харесват нашите полета море и планини .Пречката обаче е че и българите имат траен интерес към територията на която живеят и така се превръщат в пречка за враговете ни .Хибриднатга война включва антиваксърски слухове.Проследете окъде тръгват и се разпроследяват тези слухове и ще стигнете до нискоинтелигентен човек ,който лесно се поддава на внушения или по-нататък до някое до някое бивше ченге -придатък на кгБ
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс Не се вярва на науката, вярва се на баячки и гледачки. Науката се проумява, разбира и поставя под съмнение. Последното е много важен елемент да научното мислене.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко да са малко - 121 296 за 28 дни.По 4 335 на ден. Дреболия.
57
13
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Когато има дисциплина и вяра в науката и специалистите,резултатите не закъсняват.
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 86% ваксинирани мерките са ЕДИНСТВЕНО задължителен зелен сертификат и маски на закрито. Ама то това при толкова ваксинирани не би ли следвало да отпадне,.
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ясно е!- И разбира се Били не е казвал че с ваксините си иска да изтрепе населението, въпреки че и това се случва но рядко, а просто че ще намали драстично репродуктивната му способност. Има си и видео с него. А матросовските факт-чекъри точно за това са се хванали. Но на видеото самия той, ясно осветлява, защо днес толкова са се активизирали да набоцкат младежи и кърмачета. Това се чува от него да стане с ваксини
54
4
 
12
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Бърза справка показва 67,36 напълно ваксинирани плюс 8,01 с една игла. Другите лъжи на този отказал се от България човек няма да ги коментирам.
53
5
 
3
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
До Анонимен 58 - Не само във Пфайзера са му паричките но и в Модерна- пак mRNA.Hо по добре да попитат Били Гей, дали се е загрижил с тези ваксини човечеството да не намалее- или обратното. Има и видео по въпроса с него : Depopulation Through Forced Vaccination 2011
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте Били Гей що паричките са му във ПФайзера...
51
1
 
4
 
! Отговори
Антиваксър с дилема преди 2 години
Умрем да им го турим на ваксинацията!Турим ли и го ке умрем?!
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Боян описа раят на земята ,ама истината там? май е друга ,колко парички е взел за това интервю ?
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо големите, после почват и децата.. скоро и в БеГе. Щот сме овци, вкл. и аз
48
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Във Фрация има ред, властта се грижи за населението." - да се смее ли човек или да плаче, див фашизъм е и там, и всеки ден има протести против ковид фашизма. Просто медиите са яко цензура.
47
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къе е тоя дядка, дето се продава за 2 сребърника бееее? От къде знае това, всички заразни през него ли минават или нещо?
46
2
 
6
 
! Отговори
50 000 преди 2 години
Във Великобритания за ден! Да, вярваме ви!