Испанската гимназия върна в клас част от големите ученици

Зам.-директор: Голяма част от колегите имат смесени часове
29 ное 2021 09:53, Анисия Иванова
15

Испанската гимназия "Мигел де Сервантес" в София е едно от първите училища, което реши да върне част от големите ученици в присъствена форма на обучение. Преди да влязат в клас и учителите, и учениците, биват проверявани за наличието на сертификат за преболедуване, наличие на антитела или ваксинация.

Пуснали са анкета, в която ученици и родители са изразили съгласие за възстановяване на паралелка, тъй като в присъствена форма не се връщат всички класове.

Още по темата
"Миналата седмица се появи възможността да направим това нещо. Посъветвахме се със самите ученици и родителите, ползваме се с тяхната подкрепа. Проверихме дали можем да организираме учебния процес по такъв начин. Резултатите от проучването ни показаха, че бихме могли да върнем и част от големите ученици присъствено", обясни зам.-директорът на гимназията Васил Лозанов в "България сутрин"..

Той обясни, че дори от класовете, които се връщат в присъствена форма, само част ще бъдат в училище, а другата половина ще продължат онлайн заедно с други съученици от други класове в специално организирани онлайн часове.

"За удобство на всички уеднаквихме програмата, така че по едно и също време да започват и да приключват часовете, да не става каша и за учителите, и за учениците. Има учители, които ще преподават присъствено и такива, които ще преподават онлайн. Голяма част от колегите имат смесени часове", добави Лозанов пред Bulgaria ON AIR.

Зам.-директорът обясни и защо няма да се връщат присъствено 11 и 12 клас.

"При тях има и едно допълнително усложнение - профилираната подготовка. В нея учат смесени групи от различни класове. Това е причината да не се координира подобен процес. Там се събра и по-малка подкрепа от родителите", каза той.

Лозанов подчерта, че искат да възстановят учебния процес с бавни, но сигурно крачки и да предложат възможно най-безопасния вариант за учителите и учениците.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 1 месец
Личи къде има мислещи родители! Върнете децата ни в училище, а разните "плоскоглавци" да си ги държат в къщи!В общите училища, разни лелки работещи като чистачки и баничарки, дават съвети за ваксинация, защото тяхното отроче е вдигнало успеха точно сега... БЕСЕН СЪМ!!!
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е браво, цяла Европа под стрес от новия неизвестен още щам, ние по 25 деца вкарваме накуп в една стая за по 6-7 часа ежедневно. Хем си знаем здравната система, хем се правим на герои, никога не си вземаме поука!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В кой клас ги върна?
8
8
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
За какво им губята изобщо времето на децата? Учители антиваксъри да им преподават че земята е плоска и истината е във фейсбук? Да им организират по един кратък курс как се върти мистрията и да се спасяват на Запад.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бокича изгоря.
6
6
 
4
 
! Отговори
браво! преди 1 месец
Млади, интелигентни, проактивни, търсещи решения, спрвящи се с реалността такава каквато е, а не ревящи по форуми за рептили, които ги тровят и конспирации.
5
0
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
За частните училища не е вярно, че 100% са присъствено. Нашето училище има опция за присъствено едва от днес. Има деца онлайн, има и присъствено, както има и паралелки, които избраха да си останат онлайн. Който няма сертификат, заплаща по 14 лв. седмично за 2-та теста. Родителите заплащат тестовете, а не училището.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези са изостанали, не учат всички. По частните училища са 100% присъствено, няма ротация. А както знаем имено родителите на учащите на тези места си раздават байрака най-много с екскурзии по екзотични дестинации, така че скоро омикрона ще е доминиращ.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Омикрона ще ги изкара обратно на ДО.Чудя се на правителството, МЗ и МОН.Дават свобода всеки да тълкува мерки и разпоредби, както му е удобно, разрешиха влизането в България от страни в червената зона без да има нужда от ПСР. Май за нова година ще ревем.
2
8
 
24
 
! Отговори
СРАМ преди 1 месец
Скоро и задължителни ваксини ако си мълчим. Пазете децата. Не си правете експерименти с тях.
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снобари с пари.