Бустер на АЗ генерира по-високи антитела срещу Омикрон

Бустер на Pfizer и Moderna дават най-голям тласък на антителата
13 яну 2022 11:44, Ния Христова
46
Бустер на АЗ генерира по-високи антитела срещу Омикрон
Снимка: БГНЕС
Фармацевтичната компания AstraZeneca обяви в четвъртък предварителни данни от клинично изпитване на разработената от компанията ваксина срещу Covid-19 (Vaxzevria). Данните показвали, че тази ваксина генерира по-висок отговор на антитела срещу варианта Омикрон и срещу други варианти на коронавируса, включително Бета (Beta), Делта (Delta), Алфа (Alpha) и Гама (Gamma), когато се прилага като трета бустерна доза, съобщава Ройтерс.
 
"Повишеният отговор се наблюдава при хора, които преди това са били ваксинирани с Vaxzevria или с някоя иРНК ваксина (като ваксините на Pfizer/BioNTech или на Moderna)", посочва британско-шведският производителя на лекарства.
 
От компанията добавят, че че ще предоставят тези данни на регулаторите по целия свят, предвид спешната нужда от бустерни дози.
 
AstraZeneca разработи ваксината Vaxzevria с изследователи от университета в Оксфорд и лабораторни изследвания миналия месец установиха. Учените установиха, че курсът с три дози на Vaxzevria е ефективен срещу бързо разпространяващия се нов вариант - Омикрон.
 
Компанията заяви още, че има доказателства, които подкрепят трета доза от нейната ваксина, независимо от схемата на първична ваксинация.
 
"Тези важни проучвания показват, че трета доза на Vaxzevria след две първоначални дози от една и съща ваксина, или след иРНК или инактивирани ваксини, повишава силно имунитета срещу Covid-19", заяви шефът на Oxford Vaccine Group Андрю Полард.
 
Голямо британско проучване през декември установи, че ваксината на AstraZeneca повишава антителата, когато тя се прилага като бустер след първоначална имунизация със същата ваксина или с  тази на Pfizer/BioNTech, която се основава на иРНК (mRNA) технологият.
 
Проучването също така заключава, че иРНК ваксините на Pfizer и Moderna дават най-голям тласък на антителата, когато се прилагат като бустерна доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друга група учени твърдят,на базата на обширни рандомизирани двойно слепи, плацебо контролирани проучвания, че бустерът генерира ДРЪЖКИ.
29
0
 
1
 
! Отговори
Айде бе преди 2 години
Абе то това , че го наричат "бустер",не променя факта , че е от същото но за 3,4 или 5 ти път.То щом 2 пъти е компрометирано при Овцете , при поредния следващ път по-ефикасно ли ще стане?
28
0
 
1
 
! Отговори
Fakt i cel преди 2 години
Dnes Vaksina a te zasili utre da te zasili i drugi den posledniqt mikrob schte te ubie
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A Dryster na GAZ ko prai????????
26
3
 
2
 
! Отговори
Задължителен преди 2 години
До 38 Ама вие сте накакви страшни разконспиратори. Муащи кюфтета полуинтелигентни българия разкриват как целия свят цели да ги прецака и затрие. Жалка работа.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Задължителен _ когато направят кутиите с витамини задължителни за всеки човек и то по няколко пъти годишно, пиши тук и ще видим дали и за тях няма да има някоя очевидна конспирация.
24
0
 
0
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Кой от всичките е най-добрия
23
5
 
4
 
! Отговори
Задължителен преди 2 години
До 34 Милиарди печалби има в много неща различни от ваксините. Една кутия хубави витамини струват повече от ваксината. Тъй че измислете си друга конспирация драги антиваксъри.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да си говорим има нещо сбъркано в тези ваксини и никой не казва какво е, защото става въпрос за милиарди печалби. Като говориха за трета бустерна доза , сега вече трябвало и четвърта . И какво излиза всеки месец ваксина, ами това е достатъчно хората да не вярват вече.
21
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 2 години
Алллоооу, подзаглавието ви противоречи на първото изречение, идиотска работа.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ваксини са отрова която да е не ефикасна айде вървете си на майната проклети убийци никога никакъв случай няма да се ваксинират хората
19
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 2 години
Генерира ... трънки и глогинки.
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ключът от вратата на апартамента в който живеех преди две години е много ефективен за ключалката на новия ми апартамент. Поне според логиката на производителите на не-ваксини. Само трябва да си извадя трето негово копие и - работи.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само се цитират тези и онези проучвания, но реално данни в % няма!
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за всеки случай не си ги изплющите всичките? Без друго вие ваксърите не подбирате много. Щом сте готови да си инжектирате набързо скалъпен бъркоч с неясно съдържание, неясни дълготрайни странични ефекти, но пък със съмнителна ефективност, срещу болест с незначителна смъртност, значи конска пикня да ви сипят - все ви е тая.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Астрата е същият *** като другите, просто беше по-евтина и заради това е набедиха...
14
1
 
13
 
! Отговори
както е тръгнало преди 2 години
Дишането на въздух ще стане платена услуга...
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка ваксина е предпоследна. И почти ме убедихте, че сатолкова прекрасни и ефикасни, особено бустерите-за тях думи които да опишат магичните им свойства.
12
0
 
8
 
! Отговори
Кунчу пента буст преди 2 години
Аз си взех бустер от А1,с талавизор,интернет и винетка.
11
1
 
13
 
! Отговори
Вксиниран съм преди 2 години
Срещу глупости и ваксини!