Зеленият сертификат не бил сериозен инструмент за контрол

Проф. Габровски: Пандемията не е отпаднала, трябва да останем предпазливи
22
Зеленият сертификат не бил сериозен инструмент за контрол
Снимка: БГНЕС

Зеленият сертификат не беше сериозен инструмент за контрол. Когато не върши своята работа, няма как да ни помага за защита, коментира проф. Николай Габровски по БНТ. Според него нормално било да отпадат мерки.

"Зеленият сертификат стана инструмент в политическия ни живот, така че ще отпадне повода да се караме", добави той.

Още по темата

Така се давало и сигнал, че има място за оптимизъм в бъдеще, чисто психологически идеята, че може да се върнем към нормален живот, била добра.     

"Нямаме основания да бъдем напълно спокойни, пандемията не е отпаднала, трябва да останем предпазливи", каза проф. Габровски.

Според него не било разумно да има пост-ковид клинична пътека, защото при всеки било различно. Болестта се променяла бързо. Сега, като че ли, нямало средно протичащи, имало леко и тежко протичащи болни.

Първата година тежка била неизвестността. Тогава се засягали предимно възрастни хора. При следващата вълна се засягали млади хора, ваксините дали надежда, но не във всички страни била използвана. При омикрон имало тежко болни и леко болни.

Сега имало наплив, който задъхвал системата, хора, които са отлагали да посетят лекар по време на пандемията, търсели помощ, каза още проф. Габровски.   

Спешната помощ се нуждаела от реформи, но той не виждал как ще се промени отношението към лекарите, които били подложени на страхотен натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
лекия преди 2 години
Зеления сертификат помогна за погледни разнасяне на вируса. Значи си е свършил работата. Всеки видя, че е пълна глупост.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Зеленият сертификат не беше сериозен инструмент за контрол. " Че той за контрол ли е бил въведен ? Аз все си мислех ,че целта му беше за осигуряване на безопасна среда ,а то какво били ,тцтцтццт.
14
0
 
15
 
! Отговори
да преди 2 години
До Анонимен 4Ами в началото на пандемията - края на февруари Годжи Мутафов казваше че няма страшно ч1е грип Б е по-страшен. Две седмици след това като помириса парите започна да вика че ни предстои невиждана по своята ярост пандемия.На кое да вярвам ??
13
2
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ ,ЗАЩОТО ТОЧНО ВАКСИНИРАНИТЕ ЗАРАЗЯВАТ ! ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ СА ПРАВИЛНОТО И ОЩЕ 1 МИЛИОН И 400 ХИЛЯДИ НЕВАКСИНИРАНИ ПЕНСИОНЕРА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ГИ НАКАРАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ЩОТО СЪС 75 ЛЕВА НЕ СЕ ИЗЛЪГАХА
12
0
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
моята беше подарък!
11
2
 
28
 
! Отговори
българин преди 2 години
Прекарах ковид,2 ваксинации пфайзер+трета доза,имам зелен сертификат,но го намирам за безполезен.Маски,ограничения и пр. не решават проблема по съшество.Уж било да няма натиск върху системата.Глупости.Така или иначе,човешкия живот е в определени граници.Но незнаещите медици,дето вземат решенията,ни измъчиха.Така,че нито сертификати,нито маски и пр.Е,една част от обществото с охота приемат всякакви ограничения.Те ако искат по 10 пъти да се ваксинират,по 3 маски да слагат,и в бункери да се изолира
10
2
 
16
 
! Отговори
Срам преди 2 години
проф. Николай Габровски - вие сте всичко друго не не и професор. Вие сте кръчмарски оратор.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убийствената здравна система унищожава и пациентите, и докторите. Ама пуста лакомия! Никаква човешка промяна не предлагате, само пари искате. Здравето не е стока! Когато всичко се свежда до цена, няма ценности, няма и уважение.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средата на март , маската която ме пази от всякакъв вид бацили,става на две годинки,а струва само тридесет стотинки. Втора не мисля да си купувам.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че е повече от ясно че измислените "сертификати" освен че са дискриминационни, са напълно безполезни! Досега не сме видели едно убедително доказателство за тяхната полза! Като оставим Ангел Кунчев настрана (най-ярката антитеклама на ваксините), познавам хора три пъти ваксинирани и три пъти разболели се от КОВИД-19 (не тежко), въпреки ваксините. Досега не вярвах че може да те повтори.Познавам разбира се и неваксинирани преболедували с положителни PCR тестове - и те също леко го караха!
6
1
 
35
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Ами, представи си колко жалки хорица и колко дребни душички има, в чийто мижав животец зелевият сертификат е единственото нещо което някога им е позволило да се почувстват така някак-си по-елитни, с нещичко по-добри от другите. Понеже с личини качества не могат. Те заради това сега надават див вой навсякъде, защото от позицията на любими овце, които ги дават за пример на другите колко отговорни и умнокрасиви били, любимият чобанин със шут ги праща обратно в торта на обора. Ех, не им е леко.
5
2
 
0
 
! Отговори
Бла бла преди 2 години
Блаблабла
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От началото на пандемията подходиха погрешно! Вместо да кажат на хората: Новият вирус е много опасен, така че трябва да се пазите, но най-лошото е че знаем много малко за него, и лекари и учени...Те започнаха веднага с назидателен тон: "Маскирайте се! Костюмирайте се! Крийте се под кревата! Карантинирайте се! Ще *** яко! Ще ви напъхат в полиетиленови чували които ще закопчаят със цип..."И още: "Трябва да вярвате на нас, учените! Ще ни слушате и ще изпълнявате, щото ние знаем всичко!"
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво е ?
2
1
 
48
 
! Отговори
Киро от Своге преди 2 години
Абе овчар, кога ще разберете че проблема не са "ваксърите" или "анитваксърите", а тези които наложиха целия цирк?
1
4
 
37
 
! Отговори
Търчим за ваксина преди 2 години
Сертификатите не стават и г*з* да си изтриеш с тях. На ваксaзомбите гордостта- зеленият сертификат :p