US параноя: Луксозните частни бомбоубежища

Някой умело си играе със страховете ни, че и печели от тях. Как ли?
7 яну 2017 14:17, Екип на Tialoto.bg
25
US параноя: Луксозните частни бомбоубежища
Снимка: terravivos.com

Международната ситуация към днешна дата си е все така оплетена. Хора се самовзривяват, стрелят, други падат жертви на терора и войната. Някъде в пространството шепнешком се мълви за III Световна война.

Мигом си представяме гъбите на ядрените бомби, надяваме се това никога да не се случи... Някой обаче умело си играе със страховете ни, че дори и печели от тях. Как ли?

Ето пример:

Родни изследователи на феномена Вера Кочовска ревностно твърдят, че следващият цитат наистина е излязъл от устата ѝ и, че безпогрешно представя бъдещето ни: "САЩ ще нападнат Русия през 2017 г. заради трета страна и това ще доведе до III Световна война". Това предсказание е отпечатано в книгата "Вера Кочовска – Жената рентген". Общо взето съмнителна работа. Ванга беше казала, че ни чакат 1000 години мир? По "канала" на коя от двете е имало смущения?

Както отбелязахме по-горе, заигравката с хорските страхове е доходоносен бизнес. Но докато в нашата страна от това не пада чак толкова голям келепир, в САЩ някои дружества и фирми печелят луди пари, изграждайки частни бомбоубежища, които да спасяват семейства от евентуален ядрен конфликт. Къде ще се скрие средностатистическата американска фамилия от радиацията? Отговорът предстои.

В портфолиото на една от големите фирми за строителство на ядрени укрития в САЩ се предлагат разнообразни услуги за скриване на хора след ядрен взрив. Срещу скромната сума от 200 000 до 4,2 милиона долара всеки може да се сдобие с луксозен бункер.

От "кутийка на смъртта" до подземна яма с басейни и кино салон – строителните-предприемачи предлагат всякакви варианти. Така де, каквото ви е по джоба,

Средностатистическото американско семейство обаче може да си позволи максимум „кутийка на смъртта”. Това е луксозен стоманен сандък, в който могат да живеят 8 души за период от 1 година.

Противоядреният Ноев ковег е напълно оборудван. Има кухненски бокс, всекидневна, спалня, баня с душ кабина и машинно отделение. Склад няма, но под пода са предвидени малки дупчици за консерви и сухари. „Кутийката на смъртта” се продава срещу скромните 200 000 долара.

Най-забавната част от мероприятието е, че до "тайното бомбоубежище", за което дори съседите не знаят, достигат всички необходими ресурси: ток, вода, кабелна, интернет... За съжаление обаче, при евентуална експлозия, най-вероятно нито един от тях няма да може да бъде доставен до "строго секретната локация", просто защото няма да има нито ел. централи, нито чиста вода. За комуникациите дума да не става. Твърди се обаче, че този сюжет е премислен.

Бомбоубежището е снабдено с бензинов генератор, инсталиран в машинното, както и въздушен филтър, изчистващ въздуха от радиоактивния прах. Тези джаджи би трябвало да спасят кризисното положение. Дали? Е, няма какво да се притесняваме. Луксозната атмосфера ще неутрализира минусите на това укриващият се да бъде последният жив човек в района.

В интерес на истината срещу скромните 200 000 купувачите на ковчега получават приятно местенце. Стените на кутийката са изцяло облицовани с дървена ламперия, по пода има приятен мокет, а на мебелите би завидял и някой прочут италиански дизайнер - разкошен диван с плюшени възглавници, люлеещи се столове с кожена тапицерия, масивна дървена масичка, тоалетната пък се хвали с гранитни плотове и висок клас санитарни мебели.

Разгледайте кутийката-бомбоубежище в галерия на Тialoto.bg
Подготви: Александър Градинаров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което е показано на картинките е по скоро убежище за предпазване от природни бедствия и евентуална авиационна военна атака но не е противоядрено убежище не е проектирано за това но евентуално ,американците лудват след всяко торнадо да правят такива работи.Но като го гледам е продаваемо и в арабския свят ,там винаги има вероятност на някой да му кимне да си похвърля бомби, било араби ,било американци било руснаци
16
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
аз имам един противогаз, от ония с маркучите от пред та като думне бомбата да не ми отхърчи много далече главата
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Амос 9:1-31Видях Господа да стои при олтара и каза: Удари капитела да се потресат праговете и ги разбий върху главата на всички тях, а Аз ще избия остатъка им с меч, бежанец от тях няма да избегне и оцелял от тях няма да оцелее.2Ако подкопаят до Шеол, и оттам ръката Ми ще ги вземе; и ако се изкачат на небето, и оттам ще ги сваля.
14
1
 
3
 
! Отговори
див селски рейнджър преди 7 години
До бай хНямат. Кендзат в общото мазе. Затва бъдете европейци и не кендзайте в общото мазе.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
17 Защото е дошел великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откровение 6:15-1615 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините;16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седещия на престола и от гнева на Агнето;
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета коментарите изглежда дежурните *** пак са изпаднали в делириум и наблягат на пропаганда и ядрени фантазии. Но това което не оценяват е че в досегашните зони на конфликти авиацията здраво бомбандираше. Също се използваха ракети от кораби, дронове както и от подвижни обстановки. А при евентуален конфликт новата военна зона ще е Източна Европа и за ракетите няма значение на коя странна си. Така че само на някой от Автралия може да не му пука че напрежението нараства и да ръси тъпизми
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези съоръжения са по-скоро като любовни квартири, отколкото за реално място за криене от ядрена атака :)
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-лошото за психясалия кравар обаче е гъбата да го застигне докато чака в задръстването на магистралата на път за вкъщи. Или докато си прави сутрешния джогинг или си купува кафе в старбъкс и дюнери в макдоналдс. Ако си мислят че Владимир ще ги бави или ще им изпрати предизвестие много се лъжат. Sudden megadeath!
8
9
 
7
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Пуста завист!!?!?! Американците и съюзниците могат да си живеят където си искат. А сеструшките още не могат да си преустроят Землянките. Факт другари. П.С. Статията е платена руска пропаганда. Но бумеранга се връща. Сечивото е измислено в Австралия, не в россия. россия може да изнася само "революция". Никой не иска неканен руснак на трапезата си.
7
0
 
4
 
! Отговори
травминер преди 7 години
некой пак е яхнал метлата и не го лови цензурата.. явно марс е в сатурнова дупка и са му се омотали аюрведите с фъншуя :)
6
3
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ако се стигне до там нищо няма да ги спаси тия гни ди ще си пукнат зазидани в луксозните дупки малко след другите като нас,а дано онова дето спи в йелоустоун се размърда.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Някъде в пространството шепнешком се мълви за III Световна война."Третата Световна война отдавна е започнала. Просто до момента страженията бяха по периферията и някой бяха замаскирани като граждански войни. Примерно: Афганистан, Ирак, Либия, Украйна и Сирия. Но скоро с локирането на войски в Източна Европа войната може да прерасне в пълномащабна. Тогава ще ни се иска да имаме бомбоубежища. (Даже да не са луксозни)
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На нормален човек на ден са нужни 2.5-3 кг. храна и вода вкл. Значи 1 тон на година. А за хипопотами като американците-двойно. Къде ще съхраняват цял тир храна.
3
2
 
33
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Никой и с нищо не заплашва САЩ, обаче там е държавна политика масите да се държат в подчинение като се измисля външен враг, все пак трябва огромният военен бюджет да се оправдае с нещо ;)
2
0
 
21
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Проблемът може да не е толкова самия ядрен взрив,а другите оцелели....
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия се готвят за апокалипсиса. Ама не се сещат, че ако дойде ще завиждат на мъртвите.