Лятото е тук! Как да изберете слънцезащитен крем?

Продуктите с минерали са без химикали, обяснява дерматолог
22 май 2020 22:34, Дарена Найденова
0
Лятото е тук! Как да изберете слънцезащитен крем?
IStockphoto

Температурите навън сериозно се повишиха и това ни накара да помислим за плажа. Тази година ваканцията ни може да е малко по-различна заради коронавируса, но все пак бихме искали да се топнем поне един път в морето. Някои от нас ще се задоволят и с градските или личните басейни.

 
Каквото и да изберете, задължително ще ви трябва слънцезащитен крем. Дори и да не усещате, кожата ви изгаря, ако не се грижите за нея. Затова е важно да се мажете редовно, да се защитите от ултравиолетовите лъчи и да предотвратите появата на меланом. Повечето дерматолози съветват да използвате слънцезащитен крем, чийто фактор е поне 30.
 
Много от хората обаче се чудят какъв точно продукт да използват – с химическа или минерална формула. Има голяма разлика между двете и е добре да внимавате, когато избирате крем това лято. Експерти обясняват кое е най-подходящо за кожата ви и какви са плюсовете и минусите на химическата и минералната формула.
 
Слънцезащитни кремове с химическа формула
 
„Тези кремове съдържат съставки, които работят като филтри на UV-лъчите и ги абсорбират“, казва дерматологът д-р Мишел Хенри пред „InStyle“. Тя добавя, че по този начин ултравиолетовата енергия се превръща в топлина, която тялото отделя в околната среда.
 
Активните съставки в подобни кремове са авобензон, октиноксат и мексорил. Те помагат за абсорбирането на слънчевите лъчи и тяхното неутрализиране. Д-р Табасум Мир обяснява, че слънцезащитните кремове на химическа основа действат като гъба, а не като защитна стена.

Още съвети за различните слънцезащитни кремове четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари