Бернар Арно изпревари Джеф Безос за най-богат в света

Акциите на Amazon рязко се сринаха
Обновена: 3 авг 2021 12:24 | 3 авг 2021 12:23, Нели Христова
23
Бернар Арно изпревари Джеф Безос за най-богат в света
Снимка: БГНЕС

Джеф Безос загуби само за миг титлата си "най-богатия човек на планетата“ на 20 юли, когато космическият му кораб Blue Origin с него на борда достигна "ръба на Космоса" по време на близо 11-минутен полет, след което последва възстановяване на първата му позиция при успешното приземяване.

Сега обаче мултимилиардерът отново отстъпи първата позиция на най-богатия човек в света, но този път, защото нетната стойност на неговото богатство се срина само в рамките на ден с 13,9 млрд. долара, съобщава MarketWatch.

Богатството на Безос намаля съществено, тъй като в края на миналата работна седмица акциите на Amazon се сринаха със 7% в резултат на по-слаби от очакваното финансови резултат на технологичния гигант през второто тримесечие.

Това позволи на френския магнат Бернар Арно да претендира за позицията на най-богат човек на планетата. Арно оглавява конгломерата за луксозни стоки LVMH, чиито дъщерни дружества включват Louis Vuitton, Sephora, Moët & Chandon и Tiffany & Co.

Въпреки че глобална Covid пандемия и последвалата икономическа рецесия би трябвало да върнат малко назад пазара на луксозните стоки, Бернар Арно успя да увеличи богатството си с близо 100 милиарда долара през първата година от пандемията.

В началото на тази седмица нетната стойност на богатството на Арно се оценява на 195,8 млрд. долара, докато това на Джеф Безос на 192,6 млрд. долара.

Безос влезе в историята през 2020 г. като първият човек, че е спечелил 200 млрд. долара, тъй като по това време неговата компания Amazon се радваше на големи печалби заради наложения Covid локдаун по света, което допринесе за силно поскъпване на акциите на водещата компания за електронна търговия на дребно.

Двамата милиардери си съперничеха за първото място на най-богатите в света през май и юни тази година, преди да бъде сложен край на 50-дневната поредица за Безос начело на класацията, според списание "Форбс".

В света има общо 2755 милиардери, 86% от които са по-богати, отколкото преди година, като общото им богатство се увеличи с 5 трилиона долара през 2020 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
До 1ви преди 2 години
Комплексарът си ти, бебчо.
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето я цялата работа: "В света има общо 2755 милиардери, 86% от които са по-богати, отколкото преди година."Целият свят гори, милиони хора изгубиха работата си, изгоряха спестявания, имоти и какво ли не, а нашите момчета богатеят. Браво.
12
0
 
17
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Бернар Арно- баща на Антоан Арно - собственик на LV, Guerlain , Loreal и още доста луксозни марки . Интерсно- въпреки цялото залостване хората продължават да купуват помпозните маркови стоки на този помпозен лейбъл.Ковид - лукс. Явно не само тоалетната хартия се е търсила ударно, за да излезе на първо място този холдинг?
11
4
 
1
 
! Отговори
за преди 2 години
малко да си счупя врата като 6тях да падна от леглото
10
5
 
1
 
! Отговори
те преди 2 години
и без това са на загуба
9
10
 
12
 
! Отговори
Жана д'Арк преди 2 години
Vive la France! Ехоо, гоУемите англосаксонски капиталистчета, какво стана? Французин ви измести и е най-богатия човек в света. За последно така са ви нoкаутиpали по време на стогодишната война.
8
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък да ви кажа хич не им искам парите и не им завиждам. Тези хора обикновенно са пълни с проблеми около и в себе си, пък нека да карат Бугати и да притежават света. Ако човек не мизерства е добре да разбере, че наистина не всичко в този живот е пари и те не могат да купят душа и мир в нея.
7
8
 
17
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Не всичките, ама поне 200 от тях смазват и пускат машината за Ковид
6
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 - И какво? Изкарвам си парите, защо да не си разточителствам? Всичките сте ми нкякави анрхо-социалистчета, ама като ви размахам столевка, все едно ви омагьосвам и забравяте бързо-бързо за глупостите си.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Но дишат замърсен въздух и трябва чистка. Да останат само "избраните" и малко роби!!!
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето тези ненормалници, ако изпратим в Космоса, но завинаги, гаранция вируса ще изчезне.....
3
6
 
18
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Искаш ли да ти кажа кой ги помпа? Комплексирани млади момиченца, за които е по-важно да се снимат с бутилка Моет за фейсбуук/инстаграм. Или да си направят стори в инстаграм или влогче, че пазарували в Сефора.
2
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Безос и на другите милиардери им се иска да има вечен локдаун и да изкупят всички малки и средни бизнеси на безценца.
1
9
 
9
 
! Отговори
94221 преди 2 години
И какво от това?За кого е важно?Комплексар.