Руско гей семейство бе принудено да напусне страната след участие в реклама

Те получили многобройни заплахи за смърт
7 авг 2021 20:19, Нели Христова
218
Руско гей семейство бе принудено да напусне страната след участие в реклама
Снимка: VKUSVILL.RU

Семейство лесбийки, което участва в противоречива реклама за здравословна храна, казва, че се е наложило да напусне Русия, след като е станало жертва на онлайн заплахи за смърт.

Майката Юма пише в Instagram "в безопасност сме, почиваме".

Семейството бе залято от вълна от омраза, след като се появи в реклама за веригата хранителни стоки VkusVill. По-късно фирмата се извини и замени снимката с такава на хетеросексуално семейство.

Дъщерята на Юма - Мила, написа в онлайн публикация, че сега са в Барселона.

И Юма, и най-голямата й дъщеря Алина, са в еднополови връзки.

"Сега моето семейство и аз наистина трябва да се установим в Барселона, това не са лесни времена за нас и имаме нужда от приятели", пише Мила.

Публикацията на Юма е придружена със снимка на членовете на семейството й, изглеждащи щастливи в парк с палмови дървета и развяващи ЛГБТ флаг. Тя благодари на последователите си в социалните мрежи, които ги подкрепят, и казва, че бягството от руската кампания на омраза ги е разтърсило.

"Това беше тежко изпитание за всички нас, всички сме в крехко психологическо състояние", споделя тя.

По-късен пост ги показва на това, което изглежда е метростанция в Барселона, като текстът към публикацията обяснява, че те е трябвало да напуснат Русия, "за да може дъщеря ми да се ожени за приятелката си". Юма изразява собствената си болка, че е била отхвърлена от родителите си защото е лесбийка“.

"В Русия ни е отказано основното право да имаме семейство. Без значение кои сме, всички трябва да имаме това право!"

Миналия месец VkusVill се извини, след като първоначалната му реклама, показваща еднополовото семейство, предизвика бурна реакция в социалните мрежи.

"Рекламата нарани чувствата на много от нашите клиенти, персонал, партньори и доставчици", заявиха от веригата за органични здравословни храни. Закон от 2013 г. в Русия - широко осъждан на Запад - забранява всякакво популяризиране на гей ценности и начин на живот сред непълнолетни.

Хомофобията е широко разпространена в Русия, където много поддръжници на президента Владимир Путин и Руската православна църква идентифицират ЛГБТ+ активистите със западните либерални ценности, считани за противоречащи на руската традиция.

В интервю в YouTube, записано точно преди заминаването им, семейството описва кампанията на омразата, насочена срещу тях.  "Току-що бях прочетох коментари към внучката си, в които някои хора казват, че искат да я изнасилят, убият, да намушкат дете, което просто седи и се усмихва на снимката. Най -много се страхувам за внучката си".

Тя каза, че са преживели предишни хомофобски атаки, включително такива, насочени към международния филмов фестивал на LGBT Бок о Бок (рамо до рамо) в Русия.

"В Москва беше ад, имаше засада, химикали бяха хвърлени по нашите доброволци", казва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
2
 
! Отговори
не на р$лиLиjТfF преди 2 години
На тези дето са против парадите и говорят за христянски ценности:Нали знаете, че преди да се НАЛОЖИ христянството, е имало едни мисионери, които са ходели на горе на долу да го разпространяват - представете си го като един парад - същото е. С тази разлика, че ЛГБТ просто искат приемане и равенство, а христянството е НАЛОЖЕНО със СИЛА. ЛГБТ не им пука и не искат да ви правят гей, за разлика от тия дето са разпространявали религии ;) Замислете се колко хора са загинали за обичните ви религии...
146
0
 
1
 
! Отговори
Забавно преди 2 години
До Отвратен хахахахах искате да си говорим за ХРИСТЯНСКИ ценности ли хахахаха Явно не знаете какво се случва по семинарията и тези святи, богобоязливи хорица, като загасят лампите - пипат си чурките по цяла нощ. А знаете ли от къде го знам - от хора, които са учили и минали от тааааам. Аз също не съм за показността - нито на хетерото нито на хомото, а за приемането че и двете съществуват хахахаха Коментарът ви много ме зарадва - дайте още един такъв за христянството
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 159 Не, не ГИ ПРИЕМАТЕ! И знаеш ли защо? Обяснявам: Аз се ожених като станах на 38 години. Имам дете, ученик, догодина ще учи в 8 клас, компютърни технологии. Отвсякъде съм хетеро, 200%, тоест мъж който харесва жени. Обяснявам като на мaлoyмни, очевидно с основание. Та, преди да се оженя чувах подмятания: "Бе ти, като си минал 30 години, и не си женен, сигурно ти има нещо, а? Може би не си падаш по жени, а?" Е затова говорим! Кой по какво си пада е негова работа!
144
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адолф Хитлер през 1933 г. Същата работа - Владимир Путин 2021 г.
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на руснаците!
142
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мн голям топ, само такива новини пожелавам на първа страница, всеки ден
141
3
 
3
 
! Отговори
До 160 преди 2 години
Питаш, кому е нужна тази показност? Ами можеби си идва генетично, с онова, другото. Не случайно прислужникът отговорил:" "три звездички" , Сър!"
140
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пак не разбрали! Никой не ви мрази! Приемаме ви защото съществувате! Не приемаме тази показност, наглост, агресия! Кому е нужна, само на вас!
139
5
 
16
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
До SIvanovaЗначи да се пропагандират ЛГБТ ценности е демократично, да се набиват в мозъците на малки деца, че е съвсем нормално да си пипат ЧУрките две момченца и да си облизват мидите момиченцата е нормално, но да пропагандираш християнски европейски ценности като любов между мъж и жена е отвратително и декаденско? Утре какво...мъж коза...кон жена пудел момченце мймуна момиченце това ли да очакваме и ако не се съгласим - език на омразата? Диктат на ЛГБТ върху всички?
138
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хомо номера минават само на запад. Там където са родител 1 и 2 че може и 3. Вън всички мършии от нормалния свят и да си ходят да си пропагандират гейщината някъде другаде.
137
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Изобщо не вярвам някой да ги е лишил от правото им да създадат семейство (в истинския вид), дори в Русия !
136
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайностите не са приемливи, но и да се рекламират е грозно! Хомо връзката е ок, но без тази част, с която провокират публично и веят знамена и гледат нагло! Къде е границата все пак? С животни или деца? Май не става
135
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко по малко новата нормалност ще бъде насадена на обществото. Не мога да разбера защо толкова се натискат да бъдат признати еднополовите бракове, не могат ли просто да бъдат две приятелки и ако искат да имат и сексуални контакти на кой му пречи и кой го интересува...То по тази логика могат да ни накарат да признаем за семейство и двама мъже и една жена или др. варианти. Проблемът им идва от това. че искат хората да се съгласят с това недоразумение и да кажат на ченото бяло. Комплексари.
134
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омразата и разрушението са основен морален принцип на руснаците.
133
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като са обратни не мога да разбера що обичат да си завират разни неща.Точно затова искат да разясняват на децата в училище как един П.обича да му го завират ама той не обичал друг пък обича да го наббива и да му го набиват трети да гледа как му го набивт докато го гледат....и т.н.Различни .едераски модификации и това в училището искат с уроци да го обясняват те затова Орбан се упълчи на ЕВРОПАТА.
132
4
 
14
 
! Отговори
равенство преди 2 години
"В Русия ни е отказано основното право да имаме семейство. Без значение кои сме, всички трябва да имаме това право!"На много хетеросексуални хора също е отказано това "право", т.е. това въобще не е право и не се подразбира. Кому - как.
131
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера кой би имал нещо против "онигири с грибами"?
130
21
 
11
 
! Отговори
SIvanova преди 2 години
До Анонимен 158, тъжно е че ги учите да мразят различните от тях, а още по-тъжното е че дори не разбирате къде грешите и на какво ги учите. Моите ще имат свободата да изследват, осъзнаят и изберат каква да бъде сексуалната им ориантация, без да ги е страх, че мама и тати ще ги набият с колана или ще са отвратени от тях ако разберат какво харесват. Създавате поколения от хора уплашени да са себе си. Дано децата ви са "нормални", за да не им се налага да се сбъскват с тесногръдието ви.
129
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че голяма мотика в ръцете и шут в з.адника за старт ще реши проблема. Всичко това е резултат от безделието.
128
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гей ценности?!