Гел маникюр - как да заздравите ноктите след него?

Ето какво трябва да направите
23 мар 2023 20:01, Дарена Найденова
0
Гел маникюр - как да заздравите ноктите след него?
IStockphoto

Знаем, че самостоятелното премахване на гел лака от ноктите ни не е препоръчително, но понякога не можем да устоим на желанието. Две или три седмици след като сме си направили безупречен гел маникюр, забелязваме сериозен растеж на ноктите. Един от ъглите започва да се повдига, ние се изнервяме и започваме да отлепяме маникюра, докато скоро всичките десет пръста не изглеждат вече толкова перфектни.

Причината за неприятните на вид нокти се крие именно в неспособността ни да изчакаме премахването на гел лак да стане по професионален и правилен начин. Самият лак е много здраво закрепен към естествения нокът и отлепянето му причинява повреда. С течение на времето това ще направи ноктите ви по-склонни към груба текстура, петна, напукване и чупене. Освен това ще затрудни задържането на какъвто и да е лак в бъдеще.
 
Добрата новина е, че има методи, които можете да следвате, за да си осигурите здрави и красиви нокти през цялата година. Експертите споделят пет съвета, които да ви помогнат да запазите всичко в границите на нормалното, след като гелът се отлепи.
 
Как да заздравите ноктите след гел маникюр?
 
1. Отстранете гела правилно
 
Важно е да премахнете правилно гел лака. Неправилното отстраняване, като чоплене или белене, може да увеличи степента на увреждане на нокътната плочка. За да запазите здравето на ноктите си, маникюристите препоръчват внимателно да изпилите ноктите със зърнеста пила и след това да ги накиснете в ацетон.
 
Важно е обаче да не излагате ноктите си на ацетон за твърде дълго време, защото може да причини увреждане. Твърде малкото излагане пък прави по-трудно премахването на гела, така че трябва да знаете точно колко време да оставите ръката си в лакочистителя.
 
Най-доброто решение в този случай е да отидете в салона за красота, за да сте сигурни, че професионалистите ще извършат правилно и безопасно премахване на вашите гел нокти.
 
2. Овлажнете и омекотете кожичките
 
Поддържането на кожичките на ноктите ви овлажнени след отстраняването на гела е изключително важно. Дерматолози и маникюристи препоръчват да нанасяте малко масло върху ноктите и кожичките след отстраняването на гела за повече хидратация. Сухите и напукани кожички могат да доведат до навлизане на бактерии в нокътното легло, което може да причини инфекция и отслабване на ноктите.
 

Маникюр с гел лак – как да възстановите ноктите си?

 

Стъпка по стъпка: гел лак в домашни условия

 

Маникюр с пигментна пудра – по-дълготраен от гел лака

3. Правете си почивки между маникюрите
 
Маникюристите, колкото и това да им пречи на работата, признават, че е добре да си правите почивка между стария и новия маникюр. Лакът за нокти може да изсуши и отслаби ноктите, а почивката им позволява да се възстановят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари