Всички обичат Принс?

След като разгневи верните си фенове, Принс не остана без подкрепа - през февруари излиза албум с кавъри на най-големите му хитове, направени от колеги
17 яну 2008 12:41,
2
Всички обичат Принс?
Обложка: rapsterrecords.com/controversy/

Той често е наричан “принцът на фънка” и това не е случайно. Една от причините е, че успява да е секси в трико, крещейки като момиче. Другата (и по-важна в случая) е, че никой не е правил толкова различни и разнообразни стилово проекти в историята на рока като Принс.

Музиката му премина през адски много промени и влияния – ранните му осемдесетарски албуми бяха с тонове фънк-баси, много R&B и соул-вокали, след което той се разви в няколко посоки – и в края на двететдесетте влиянията албумите му включваха Ню уейв, поп, рок, блус, джаз и дори- хип-хоп.

То не бяха жанрове, не беше чудо. Затова изобщо не е изненадващо, че през февруари излиза трибютният албум с кавъри на неговите песни - "Controversy - A Tribute To Prince".

И дори след като на Принс не му останаха обикновени фенове, сред колегите му има такива, които го обичат. В албума участват именити музиканти, които пеят най-големите му хитове като 'Purple Rain’, 'Controversy’ 'When Doves Cry’ and 'The Ballad Of Dorothy Parker’.

Изпълнителите са секси R&B-певецът D’Angelo, най-горещата и нашумяла в момента реге-банда The Dynamic, както и много други техни колеги.

Ето списъкът с песни в албума.

1. D’Angelo – She’s Always In My Hair
2. Stina Nordenstam – Purple Rain
3. Blue States - Alphabet Street
4. Susanna & The Magical Orchestra – Condition Of The Heart
5. Osunlade – Crazy You
6. Hefner – Controversy
7. The Dynamics – Girls & Boys
8. Broadway Project feat. Jeb Loy Nichols - The Ballad Of Dorothy Parker
9. 7 Hurtz with Peaches – Sexy Dancer
10. Soulwax - Starfish & Coffee
11. Rob Mello – Critical
12. LB – The Future
13. Kode 9 & Space Ape – Sine Of The Dub

 

"Controversy - A Tribute To Prince" е на http://www.rapsterrecords.com/controversy/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Днес, какво ви става днес? Трета статия с грешки. Имаше и една груба в заглавие! Да не се наложи да се самопубликувате в "лоботомия" например :))п.п. все пак сте сладки;)