Fall Out Boy се пробват за рекордите на Гинес

Музикантите свириха в Антарктида
31 мар 2008 11:59, Петя Славова
Fall Out Boy се пробват за рекордите на Гинес
Снимка: bmi.com

За девет месеца мрънкащите музиканти от Fall Out Boy се взеха в ръце и обиколиха всички континенти по света. С турнето си, групата се пробва да влезе в Книгата на рекордите на Гинес като единствената група, която за толкова кратко време е обиколила толкова много места.

През изминалата година бандата направи турне в Африка, Европа, Азия, Австралия и Северна Америка През тази година концертите им продъжлиха в Южна Америка и в Чили.

Безпрецедентното турне завърши на 25 март с концерт в Антарктида. През това време Fall Out Boy работиха заедно с Greenpeace, надявайки се да привлекат вниманието на всички към проблема с глобалното затопляне.

Музикантите подготвят записи от Антрактида на CD и на DVD, наречени „Live In Phoenix”, които ще предоставят през април на феновете си.

Fall Out Boy се сформират през 2000 г. Това са Patrick Stump – вокал и китара, Peter Wentz – бас, Joe Trohman – водещ китарист и Andy Hurley – барабани. Групата свири рок-поп-пънк и се заражда в предградията на Чикаго, Илиноис.

Две години по-късно издават Spilt EP за Uprising Records. А година след това идва и дебютният им албум Evening Out With Your Girlfriend.

Музикантите участват и в саундтрака към видеоиграта Tony Hawk's American Wasteland, който е на пазара от 2005 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание