Кубинска огнена приказка

Buena Vista идват точно година след концерта си в НДК. Водят принцесата на родната им музика Teresa Garcia Caturla
2 окт 2008 15:39, Петя Славова
2
Кубинска огнена приказка
Снимка: Жокер Медиа

София отново ще се превърне в столица на Куба под темпераментните ритми на шоуто Live from Buena Vista – Тhe Havana Lounge.

Музикантите ще свирят на 6 февруари догодина.

Харизматичните кубинци, познати ни от филма на Вим Вендерс – Buena Vista Social Club, идват точно година след последното си шоу у нас.

На сцената на зала 1 на НДК отново ще излезе Teresa Garcia Caturla, която отбелязва: “Чуя ли родни ритми, музиката направо нахлува в мен и започвам да танцувам, без да мога да спра”.

Музиката е в кръвта й, дори потомствено. Певицата е най-малката дъщеря на един от най-големите кубински композитори и музиканти Alejandro García Caturla.

Успехите в кариерата й започват през 1963 г., след като основателка на една от най-успешните и известни формации по това време в Куба я кани да стане част от най-великолепния женски квартер El cuarteto de Aida.

От тогава до сега четирите диви на Куба, сред които и забележителната Omara Portuondo, обиколили всички краища на света с El cuarteto de Aida.

Teresa Garcia Caturla е пяла в различни формации. Работила е с най-добрите кубински музиканти и певци.

Сред тях са Tito Gómez, Pío Leyva, the Bermúdez brothers, Amadito Valdés, Rubén González… и, разбира се, Omara Portuondo.

Дълги години звездата й огрява най-известните клубове в Хавана – Tropicana и La Campana.

През 1998г се сформира групата Afro-Cuban All Stars, а завладяващият, характерен глас и темпераментът на Teresa стават запазена марка на формацията.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
любител преди 15 години
Хубав купон правят, но имайте епредвид, че това не са звездите от филма на Вим Вендерс (няма много живи останали). Миналата година не изпяха дори една песен от саундтрака - предполагам нямат авторските права. Иначе купона и насторението го правят - цялата зала беше на крак в ритъма на музиката им :)