Трейси Чапман с нов албум

Това ще е осмият студиен продукт на чернокожата певица
13 ное 2008 12:12, Петя Славова
Трейси Чапман с нов албум
Снимка: Орфей Мюзик

Осмият студиен албум на Трейси Чапман вече може да се намери на българския музикален пазар благодарение на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Our Bright Future съдържа 11 нови песни, чийто автор е самата изпълнителка. Парчетата са записани през лятото на тази година в Los Angeles в сътрудничество с едни от най-талантливите съвременни музиканти и продуценти – Larry Klein, Herbie Hancock, Joni Mitchell.

Албумът маркира пореден етап от музикалното пътешествие на изпълнителката, започнало през 1988 г. с издаването на дебютния й албум Трейси Чапман, който й донася три Grammy Awards и включва незабравими класики като Fast Car, Talkin` Bout A Revolution и Baby Can I Hold You.

Интересен е фактът, че първият й албум е сред най-продаваните и успешни дебютни албуми за всички времена, продавайки над 18 млн. копия по целия свят. Същият този албум държи и рекорда за най-успешен женски албум във Великобритания в историята на класациите там, като се задържа в тях почти 200 седмици.

Give Me One Reason е песента, с която всеки меломан свързва Трейси. Песента е включена в супер успешния албум New Beginning (1995 г.) и донася четвъртото поред Grammy на Чапман.

В допълнение на колекцията си от отличия, освен четири Grammy Awards, Tracy Chapman има в актива си American Music Award, BRIT Award, 3 Boston Music Awards и 4 Bammy Awards.

В подкрепа на Our Bright Future Трейси Чапман стартира европейско турне на 12 ноември 2008 г., което включва 26 концерта в най-големите европейски столици.

Това е първото турне за изпълнителката след повече от десет години пауза и само по себе си е рядък шанс да се наблюдават емоционалните и запомнящи се изяви на един от най-значимите музикални творци на нашето съвремие – Трейси Чапман.

Албумът се разпространява от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание