Робин Гиб от Бий Джийс е изпаднал в кома

Лекарите не дават добра прогноза за британския музикант
14 апр 2012 13:53,
28
Робин Гиб от Бий Джийс е изпаднал в кома
Робин Гиб Снимка: архив, Reuters

Здравословното състояние на Робин Гиб от легендарната британска група Бий Джийс рязко се е влошило. Британските медии съобщават, че миналата вечер той е изпаднал в кома, предаде ИТАР-ТАСС.

В края на миналата година Робин Гиб бе диагностициран с рак. През последните месеци той преминаваше интензивни курсове по химиотерапия. След отстраняване на тумора лекарите съобщаваха, че се съвзема. Сега обаче те не изключват възможността да се е появил нов тумор.

Освен това Гиб се е разболял от пневмония. Той е настанен в болница в Челси, Западен Лондон, а край леглото му бди семейството му. Лекарите не дават добра прогноза.

Миналия четвъртък Робин Гиб не можа да присъства на премиерата на своето дебютно произведение в класическата музика - реквием по повод 100-годишнината от потъването на "Титаник", която се състоя в Роял Албърт хол. Там трябваше да изпълни и новата си песен Don't Cry Alone. Реквиемът за "Титаник" беше създаден от 62-годишния певец и автор на песни съвместно със сина му Робин-Джон Гиб.

Пикът в славата на "Бий Джийс" в състав Бари, Робин и Морис Гиб беше през 70-те години на миналия век. "Кралете на диското" са спечелили седем от най-престижните музикални награди в САЩ "Грами", прославяйки се не само като изпълнители, но и като автори на песни за Барбара Стрейзънд, Селин Дион и Даяна Рос.

Последният им албум е записан през 2001 г. Най-малкият, четвъртият брат Анди Гиб, започна успешна солова кариера, но почина на 30 години през 1988. През януари 2003 г. в щата Флорида на 53 години почина Морис.

От 2003 г. Бари и Робин се изявяваха поотделно или заедно, но не като артисти от Бий Джийс. През 2009 г. те обявиха, че групата пак се събира.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: комаРобин ГибБий Джийс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари