Бизнесмен: Заплати от 800 лв.? В България такива ниски заплати няма!

Проблем е липсата на хора, а не парите, смята Ивайло Пенчев
15 яну 2018 14:30, Анисия Иванова
828

136662 гледания   |  Още видео

С нови клипове американското посолство показва успелите у нас българи. Целта на кампанията е да се демонстрира силата на българския дух и сънародниците ни, които са успели в различните сфери на обществения живот. Един от тези успели българи е бизнесменът Ивайло Пенчев.

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", каза бизнесменът в "България сутрин".

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.

Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от по 700-800 лв.

"Такива заплати според мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати", твърди бизнесменът пред Bulgaria ON AIR.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма достатъчно предприемачи тук", смята Пенчев.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо - "то той не заслужава и 300 лв."


828
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
95
 
! Отговори
ture преди 2 години
Тоя е такъв смешко че няма за къде. Той самия дава супер ниски заплати за работа която иска да се върши.
14
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я веднага от НАП и НСИ да извадят данни,колко хора се осигуряват на минимална заплата.Това означава ли,според бизнесмена,че всички те са в сивия сектор.Вероятно остатъка до 800 лв.и нагоре работниците ги получават под масата.
13
3
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да заповяда в провинцията да види какви са масовите заплати. Аман от такива "бизнесмени". Иначе ще ми е любопитно той какви заплати дава на работниците си - нали е бизнесмен ;))
12
17
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният гнусен герберастки лъжец, активиран да бълва митове по медиите.
Повечето българи работят за 450-550 лв, а дори в прехвалената София, тези които взимат заплати над 750 лв са по-малко от 5%.
11
4
 
104
 
! Отговори
' преди 2 години
Ивайло да влезне в джобса и да види че максимума заплати са 1000 лв. бруто, а масово са 800лв. С тези пари в България нормално не се живее, ще умреш от глад докато работиш особено ако имаш деца.
10
7
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те това няма да го коментирам! Напълно фалшива новина!
9
57
 
25
 
! Отговори
БГ Европеец преди 2 години
В ЕС при американското партньорство българите живеем най-добре. Заплатите растат, работа има много, фирмите дават големи заплати и търсят работници, икономиката се развива. Днес в ЕС живеем добре, утре ще живеем още по-добре. ЕС е най-прекрасното нещо което се е случвало на България за 1300 годушната и история.
8
4
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите се делят на богати и бедни и на капиталисти и слуги и страната върви към пропаст.
7
0
 
129
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, правим минималната заплата 800 лева. Неговите колеги Домуса, Велев и Данев реват срещу вдигането на минималната заплата. На кой "бизнесмен" от тези да вярваме?
6
2
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клипове на американското посолство и независимите медии в България!?
5
8
 
149
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква е целта на този пропаганден и изкривяващ истината пасквил!?Народа най добре знае че бачка за 500-600лв!Пишете колкото да ни дразните и ядосвате ли?Майни ги тия измислени "бизнесмени"!
4
10
 
97
 
! Отговори
малък преди 2 години
охоо с 800лв ще живея като цар..аз сега за 550 се скъсвам даже работя някой път и неделя и плащам наем сметки и т.н ако не са наще направо не ми се мисли
3
2
 
118
 
! Отговори
Ти сериозно ли преди 2 години
Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от по 700-800 лв.

"Такива заплати според мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати"

Че колко според него взимат служителите в един клон на банка? 2000 лева ли?

Харесвам го като човек, но много често говори пълно глупости.

Че колко според него взимат служителите в една бензиностанция?
2
3
 
155
 
! Отговори
НЕ всички са в София преди 2 години
Тоя да излезне от София да види 500 лв заплата навсякъде
1
5
 
142
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички са успели бизнесмени и затова няма работници. Вземат по 1 милион лева заплата, но на работници дават по 500 лева и затова средната заплата в София е 1000 лева.