Су-57 – новият руски изтребител громи врага в Сирия

Путин и Русия демонстрират военна мощ в бойни условия
Обновена: 23 фев 2018 10:37 | 23 фев 2018 10:30,
726
Су-57 – новият руски изтребител громи врага в Сирия
Снимка: Twitter

В Сирия са били забелязани най-новите руски изтребители, които доскоро бяха известни като Т-50. Това е първият руски многофункционален боен самолет от пето поколение и всъщност става дума за първото му приложение в реални бойни условия.

Първоначално в Twitter се появи кратко видео, пуснато онлайн от сириец, на което се виждат няколко руски самолета, кацащи на базата в Хмеймим.

Още по темата

В текста към видеото бяха изброени самолетите, пристигнали в Сирия – два Су-57, четири Су-34 и четири Су-25, както и един разузнавателен самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50У.

По-късно прехвърлянето бе потвърдено от руското министерство на обраната. Според в. "Ведомости" прехвърлянето на новите самолети и „летящия радар“ може да означава не просто желание да бъде изпитана новата техника в бойни условия, но и фактически да значи, че Кремъл иска да демонстрира решимостта си във връзка с новата операция на армията на Сирийския президент Башар Асад против предградието на Дамаск Източна Гута, което е в ръцете на сирийската опозиция. Според наблюдатели това също така е знак за нова ескалация на напрежението в сирийския конфликт.

В медиите последно време все по-често се появяват съобщения за голямо количество (стотици) цивилни жертви в Източна Гута и за това се обвиняват Русия и властите в Дамаск, като обвиненията идват най-вече от САЩ.

Същевременно последва и отговор от Москва.

"Отговорност носят тези, които поддържат терористите. Нито Русия, нито Сирия, нито Иран са в тази категория страни, тъй като те водят непримирима борба на терен срещу терористите в Сирия", заяви Дмитрий Песков, говорител на Кремъл.

В четвъртък самолети нанесоха въздушни удари по Източна Гута за пети пореден ден, една от най-интензивните въздушни кампании в продължаващата седем години гражданска война в Сирия, отбелязва Ройтерс.

По-рано говорителката на Белия дом Сара Сандърс прочете изявление на САЩ, в което се обвиняват Русия и сирийския режим за нападенията над жителите на Източна Гута. Сандърс също така призова "Русия и партньорите й да изпълняват задълженията си за зоните на деескалация, особено в Източна Гута".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


726
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
529
4
 
9
 
! Отговори
Jimmy преди 6 години
Банко Банков собственик на Аркус и шеф на масоните в тарново яко е намазал от продажба на орьжия на ислямска даржава . Прокуратурата да се самосезира
528
20
 
6
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До неук русофил 576 :По-голямата част от християните в Сирия НЕ ПОДКРЕПЯТ Асад.Така че не пиши глупости ,неук ***.
527
7
 
20
 
! Отговори
Инфо преди 6 години
След САЩ, Франция и Германия молят Путин за примирие в Гута. Явно там чебурашките са набарали на тясно инструктори от НАТО и ги пържат яко.
526
6
 
19
 
! Отговори
До 574 преди 6 години
Че християните в Сирия до един са на страната на Асад бе, мозък... А краварите са на страната на "демократичните" алаакбари... Та в този връзка . . осъзнаваш ли колко си зле?
525
4
 
12
 
! Отговори
РККА преди 6 години
До Анонимен САЩ и християнския свят ???? че те на кравите петролните шейхове им вкарваха 50 год свои марионетки в белия дом..
524
41
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента света е разделен на две.САЩ + християнския и модернизиран свят срещу Русия и исляма.
523
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До стоп на войната 572В Афганистан заради идиотската тактика налагана години от генералния щаб са загубени 15 000 бронемашини БТР/БМП/БРДМ/МТ-ЛБ като танковете са относително малко няколко стотин веднага става ясно че освен за разминиране тези машини са неефективни в планинитеА колко камиони са изгорени ...150 самолета като 36 от тях са Су-25300 хеликоптера като 120 са Ми-24 останалите Ми-8/17Няма нищо общо със загубите в Сирия
522
17
 
9
 
! Отговори
стоп на войната преди 6 години
почнаха да забатачват като в Афганистан огромни загуби на жива сила и модерна техника
521
10
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 571Колега когато започна Турската офанзива в АФРИН Кюрдите си направиха експеримент поставиха Руски знамена на част от позициите си... След доста телефонни разговори че там наистина няма Рашки Турците избомбиха позициите барабар с руските знамена.Ако Американски флаг се веее над Сирийска земя това какво означава - ОКУПАЦИЯ - НЕЗАКОННА ПО КАКВИТО И ДА СА ЗАКОНИ И СПОРАЗУМЕНИЯВиж как и при какви условия се вее Руския флаг - на една пръчка са закачени обикновено Руски, Сирийски и местен флаг
520
9
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
За зомбираните русофоби и мики мауси въобще няма значение, че в Сирия всички светски настроени хора, вкл. християните са на страната на Асад! Важното за тях е алаакбарите и краварите да убиват "***" и те неистово да се кефят на това... Дори в джамия са готови да се ду.ят за да се молят за алаакбарите и краварите.... Колко ниЗко може да падне човек!
519
16
 
11
 
! Отговори
До Боби преди 6 години
Господин Боби, американците на 2 пъти са се свързали по горещата телефонна линия с руснаците! Вдигнали са американския флаг за да няма никакво съмнение кого атакуват руските командоси! И при всичко това руснаците са открили огън - първи! Явно са си повярвали на собствената пропаганда, че амеркинаците са пиндоси, миндоси , меки китки и т.н. Е сблъска ли са се с релността. Отговорност за жертвите никой няма да понесе в русия, а близките на убитите са заплашвани да си траят и да не говорят много.
518
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 565 пиши на руски ще ти е по лесно
517
12
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 564Зелените Чебурашки за колко време 3 дни реално от общо 8 дена война разбиха Армията на СЕОАКАШВИЛИ без изобщо да имат нито една система създадена след СССР(пърдон една система ползваха Су-34 след като Украинските ПВО разчети на Бук-М1 почти разказаха играта на руските ВВС) Подготвена по стандартите на НАТО и доеста добре Въоръжена Само пленените танкове са за комплектуване на танков ПОЛК остави други свръх ценни трофеи като 100% изправен мобилен стратегически команден САЩ пункт!
516
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички диктатури свършват по един и същ начин
515
17
 
14
 
! Отговори
До 562 преди 6 години
Не, не ме радва смъртта на руснаци, дори и смъртта на престъпници, като командосите от Вагнер не ме радва! Ничия смърт не ме радва! Единственото, което ме радва е как вие русофили българомразци цвърчите и цвилите по форумите!
514
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
зелените чебурашки изтребват само невинно население там са много силни иначе в реален бой ги правят на кайма
513
3
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 561ТОВА Е ФАКТПри стълкновението на САЩ Проксита и зад тях САЩ ЧАСТИ срещу да го кажем Сирийски наемници и едните и другите са имали танкове, Артилерия някакъв боен опит някакво разузнаване нали така?Защо едните са разпердушинени а другите се хвалят? Първите елелментарна ПВО не са имали, нито самолети нито дронове а САЩ дори се похвалиха(може да е фейк) че са ползвали и Б-52 за удар по сирийците барабар с целия останал арсенал изброен в прес релйзаИ това в ПУСТИНЯТА няма къде да се скриеш
512
6
 
18
 
! Отговори
До 561 преди 6 години
В крайна сметка ти и такива, като теб за какво се борите бе, мозък... Да се кефите, когато руснаци, цивилизованите поддръжници на Асад в Сирия, вкл. и християни умират в битка или като цивилни срещу главорези от алаакбарската "опозиция" и началниците им от Говедария! Сигурно ходиш да се д.пиш в джамията да благославяш Ал Нусра, ИДИЛ, Ал Шрам и пр. главорези вкл. началниците им от Говедария!
511
21
 
9
 
! Отговори
До 559 преди 6 години
Хаха това ли е новата упорка? Третополовите вагнеровци са тачени в Русия и всеки знае, че са личната армия за мърсни поръчки на Путин. Кординират се от главния готвач на путин, който е и фашист. Същите вагнеровци или ихтамнети мърсуваха в Украйна пак по нареждане на Путин. На 7 февруари обаче американците ги избиха с апачите и се размириса на пърлени ***. Капиш грозeни цигaнинo третополов?
510
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 558БГ Фирми продават оръжие на нека го кажем според нашия закон легитимни военни търговци а след това на къде се отправя оръжието ...