Пентагонът: Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад

Руските ПВО в района на атаката не са били активирани
14 апр 2018 18:15,
81
Пентагонът: Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад
Снимка: Reuters

Операцията в Сирия не представлява промяна в американската политика, нито опит за сваляне на режима на президента Башар ал Асад.

Това обяви говорителката на на Пентагона Дейна Уайт.  Тя съобщи, че че трите западни сили са поразили успешно всички набелязани цели.

Още по темата

Ще са необходими години за възстановяване на сирийската програма за химически оръжия след нанесените от западните сили удари, заяви днес високопоставен представител на министерството на отбраната на САЩ, цитиран от Франс прес и БТА.

Генерал Кенет Маккензи каза, че руските системи за противоракетна отбрана в Сирия не са били активирани, а сирийските са се задействали едва след края на военната операция.

При ударите не са пострадали войници от трите западни сили - Съединените щати, Великобритания и Франция - участвали в акцията, нито цивилни, каза Маккензи, цитиран от ДПА.

Американският генерал отбеляза, че мунициите, изстреляни от сирийските правителствени сили, по-скоро са били заплаха за цивилното население, тъй като са паднали някъде на земята.

Въоръжените сили на САЩ са участвали в операцията със 105 оръжия - с два пъти повече, отколкото при американските въздушни удари в Сирия преди година са поразили с успех всички набелязани цели, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях,чела нещо,като статистика,че когато човечеството иска да тръгне във възходящ път,Тогава представете си се случва така,че започват Великите сили ВОЙНА!!!! Защо ли расъждавам си аз?? Ами с моите бегли познания ми идва на акъла,че тези хора управляват света от време оно и не искат да се смени ПАРАДИГМАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!! Да войната ще затъпи и удави в мъка и скръб хората и те няма да могат да си мислят за ВЪЗВИШЕНИ И БЛАГОРОДНИ НЕЩА!! Колко хитро ,А??? И после,пишат как маите казали!!
73
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 6 години
До Анонимен 76Предполагаемите химически оръжия и предполагаемите атаки с такива имаш в предвид
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЖАЛКИ, НАПРАВО...Не всезнайко неучастието на Руското ПВО доказа че няма двама луди насреща, защото насреща ако имаше още един луд като Тръмп и тези край него, сега щеше да има война и маже би щеше да стигне до ядрени удари. Но те и американците въпреки голямото перчене не смеят да ударят руските военни.
71
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВладоАко искат да свалят Асад това може да стане за няколко часа и ще е нарушение на международните норми ,но те бият по базите за химически оръжия ,които Асад притежава и прилага в нарушение на същите международни норми.
70
1
 
3
 
! Отговори
Владо преди 6 години
"Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад"...Тактиката да отричаш това,което всъщност ТИ искаш да направиш или да обвиняваш другите в това,което ТИ искаш да направиш е много умело и ПОСТОЯННО използвана от САЩ....сега забелязвам,че и от Англия.А от повечето изявления на нашият премиер също "лъха" на Пентагон и ЦРУ
69
2
 
2
 
! Отговори
има преди 6 години
Има едно решение срещу наглостта и без мозъчието на западните лицемери. Путин да даде модерни оръжия и ядрени на Асад за да може да защити родината си и тогава ще гледаме как се изпаряват терористични кораби и самолетоносачи , че и някои държави....
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако някой иска да сваля Асад , то Асад може да изчезне само с една ракета . Понел?
67
2
 
15
 
! Отговори
h,f преди 6 години
Аз не мога да разбера, как така до столица на държава ще се бомбят уж складове и производства за химическо оръжие.Ми нали точно това ще предизвика екологична и химическа опасност за населението до толкова голям град.
66
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските ПВО в района на атаката не са били активиранизащото са се били осрaли до ушите!!!
65
1
 
1
 
! Отговори
Linut преди 6 години
Metnali malko raketi za kefa i zdraveto na angliiskite princessi i princove...predi gilotinata...
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не е щот не се получи. Путин не дава. Та какво друго да кажат? Че е, ама не объркахме, това ли? Че те са непогрешими, как да си признаят некадърността?
63
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пентагонът: Ударът в Сирия не е опит за свалянето на Асад"Как така не бил опит за сваляне на Асад, след като шефовете ви във Вашингтон от години повтарят, че целта им е само едно- Асад да се махнел от власт? В противоречие ли навлизате със главното си командване или осъзнахте, че Сирия е прекалено голям залък за вас. Кое от двете?
62
1
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Пуцааме, пуцааме и накраьо седнааме да тражиме политическо решение след като изгърмееме сите фойорверки. Мани ами нищо не уцелииме.
61
2
 
18
 
! Отговори
Нагли лъжци преди 6 години
Мазолът на американците е Асад. Ще запалят света,за да го свалят от власт и да поставят своя послушна марионетка. Това вече го знаят и бездомите кучета. КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА БЕЗУМЦИ,ПОДКРЕПЯЩИ ТОЗИ ВАРВАРСКИ АКТ НА НАСИЛИЕ СРЕЩУ НЕВИННИ ХОРА???? СВЕТЪТ ГЪМЖИ ОТ ИЗТРЕ...ЩЯЛИ ИЗВРА...ТЕ...НЯЦИ......НО,КОЙТО НОЖ ВАДИ,ОТ НОЖ УМИРА...
60
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударите са били в зона в която няма Руски военни , зони без особенно значение , за това няма и пострадали , този жалък цирк беше по-скоро да се покаже че Америка не е безгласна буква на световната сцена , след като беше избутана от Сирия в лицето на Идил ако толкова искаха да "спасят Сирийският народ" трябваше да свалят Асад , все пак това му е "втора атака с отровен газ" , явно не си взима поука , но Асад е на влас а Нато е без глас...
59
7
 
17
 
! Отговори
К преди 6 години
Жалки кравари... Кое му е успешното на удара, почти всички ракети свалени и отклонени. Пфффф
58
26
 
8
 
! Отговори
ЖАЛКИ, НАПРАВО... преди 6 години
нищожни руснаци и русофили! ПВО на руснаците не било активирано! Колкото и да се напъвате да доказвате " огромната мощ " на Русия, ударът постигна и една друга основна цел- показа на Света безпомощността на руснаците и техните съюзници!
57
25
 
10
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
.....Генерал Кенет Маккензи каза, че руските системи за противоракетна отбрана в Сирия не са били активирани...не са били активирани защото рашките бяха предупредени, че ако само пръднат без разрешение ще бъдат изравнени със земята. А пък и там в сирия земята е доста кръгла та С 400 не може да "види" американските и израелските F-35. И като си помислиш, че американците даже не използваха най новата си техника а летяха само "Торнадо" и пак свършиха работа. Срам за Пу.тя, срам за Наполеонушка.
56
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Cащ - ФАШИСТИ и Империя на злото
55
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама моля ви се, какви глупости говорите. Ракетите по Сирия нямаха за цел да свалят Башар Асад, защото бяха пълни с бонбонки за сирийските деца. САЩ са миролюбива нация. Най-добрият пример за това са градовете Хирошима и Нагасаки, където и след толкова години се усеща ефекта от хвърлените там две бомби с бонбони.