Ким нарече разбойнически санкциите срещу Северна Корея

Народът водел смъртен бой срещу враждебните сили
17 авг 2018 13:30, Елка Василева
41
Ким нарече разбойнически санкциите срещу Северна Корея
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нарече "разбойнически" санкциите, наложени на страната му от "враждебни сили". Той заяви това по време на посещение на туристическата зона Вонсан-Калма в югоизточната част на КНДР, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирайки КЦТА.

Ким каза, че "грандиозната" строителна кампания в крайбрежния туристически район демонстрира борбата на севернокорейския народ срещу "враждебните сили, които се опитват да го задушат с разбойнически санкции и блокада".

"Това е смъртен бой за защита на авторитета на партията и плодотворна борба за изграждане на щастието на народа", заяви той и нареди проекът във Вонсан да бъде завършен догодина, за годишнината от основаването на Корейската трудова партия (10 октомври).

Севернокорейският лидер се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп през юни в Сингапур и пое ангажимент да работи за денуклеаризацията на Корейския полуостров. Пхенян обаче не предприе конкретни стъпки за изпълнение на обещанията си и разкритикува "едностранните" искания на САЩ и техните "гангстерски методи", припомня Франс прес.

Вашингтон на свой ред настоява санкциите срещу КНДР да продължат да действат с пълна сила, за да бъде тя принудена да се откаже от ядрената си и ракетната си програма.

Срещу Северна Корея действа най-строгият санкционен режим към този момент в света, отбелязва ТАСС. Той включва финансови санкции, оръжейно ембарго и забрана за доставка на гориво за ракети. На страната също така й е забранено да изнася въглища, желязо, олово и морски продукти.

На 22 декември миналата година Съветът за сигурност на ООН въведе нови ограничения на доставките на суров петрол и нефтени продукти. Освен това бе отправено искане всички страни да изгонят работниците мигранти от Северна Корея в рамките на 24 месеца.

Туристическата зона, която се строи във Вонсан, се намира на полуостров Калма, до едноименно летище. През 2016 г. на него се състоя международен авиационен фестивал, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА. На полуострова има плаж, дълъг 4 километра, около който се планира изграждането на допълнителна инфраструктура, включително няколко хотела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Кум Чеп Тъп преди 5 години
Като приказва ББ не виждам никой да записва!Има още да расте като лидер и вожд на народа!
37
6
 
0
 
! Отговори
Акулите протестират преди 5 години
Заради нагла медиина конфронтация между Вашингтон и Пхенян има инсталирани тежко вредни съоръжения вкл радари и сонари които са увредили неприятно охраната на големи региони в тази част на Тихия океан подават тестове проведени от earthquakes HAwaii..Да се демонтират срочно.."Следят деца в телата на акулите Ни" жалва се региона на Курилите.Такива нагли врагове като сегашните хора не сме имали от края на ДЕВОНА жалват се акулите.
36
3
 
1
 
! Отговори
Помагайте на КНДР преди 5 години
Редно е Южна Корея да помогне на КНДР с финанси вкл за увеличаване броя на домашните животни и птици. За бурно развитие на земеделието ..Помпа се биосферната охрана..МЕжду Сеул и Пхенян не е имало ВОЙНА.Водила се освободителна война на полуострова тежко пострадал от обсебени от жестоки врагове японски нашественици.Ако представителя на СССР в ООН бе наложил вето нямаше д а има война и между САЩ и Пхенян.
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кой да ходи на плаж. Всипко е в трудовите лагери . Деугите в панелите мълчат. Дано някой има смелостта да спре тая идиотияя наречена СК. Най-големият срам на човечеството.
34
10
 
7
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Кимчо пак рече да се прави на тарикат ама Тръмпела ще му го натръмпи.
33
1
 
9
 
! Отговори
Арендатор преди 5 години
Леле, какъв плаж се е опънал и ни един чадър и шезлонг, ни един бар....Тук се става милионер от раз, стига да си приятел с Ким :) След време Северна Корея я виждам като Китай
32
6
 
12
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Краварите искат да се въоръжават и да могат да атакуват с ядрено оръжие от космоса, но друг да няма право да притежава такива.... Какво е това? Лицемерие или какво?
31
5
 
5
 
! Отговори
Пропаганда преди 5 години
Една боя отгоре и са като нови ......... комунистически лаф
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви одежди е навлякъл, направо кърти мивки.
29
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварите са егати тъпите говед.а. Искат да ги разовъоръжат и им налагат санкции. До преди месец само ги хвалеха. Американското двуличие няма граници, отврат.
28
4
 
7
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
Кой,Ким ли е родил три деца?
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пепа Снимката е стара.Сега се облича доста по-добре.И изглежда много добре за родила три деца.
26
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да умрат всички червени да се отървем.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗапознатТова е сестра му. Други нямат достъп до него.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Това е на Ун жена му, бе! Ако те гепсат там, знаеш ли как ще те разчленят?
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбойническо е отношението ти към корейския народ.
22
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корейката на снимката ще я даря с брутално страстни ласки, особено в нестандартните отвори!!!
21
1
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Нормално да е добра корейката, за вожда само най доброто ;)
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете им строителството на снимката. Това да не го строят за друг, са хората го строят. Все едно гледам София отпреди 89-та.
19
3
 
11
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 5 години
Корейката на снимката хич не е лоша. Малко само да си барне дрешките, обувките и прическата и доста наши моделки ще ги сложи в джоба си!