Иран: Ядрените оръжия нямат място в исляма

Санкционират ни заради научно познание, смята военен
9 юли 2019 07:40, Анисия Иванова
24
Иран: Ядрените оръжия нямат място в исляма
Снимка: БТА

Светът знае, че Иран не се стреми да се сдобие с ядрено оръжие. Това е заявил началникът на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция генерал-майор Хосеин Салами, цитиран от агенция Тасним, предаде Ройтерс.

"Защо ни санкционират глобално по ядрения въпрос, при положение че светът знае, че не се стремим към ядрено оръжие? В действителност те ни санкционират заради научно познание", заявява той.

"Ядрените оръжия нямат място в исляма. Ислямът не одобрява оръжията за масово поразяване", допълва Салами.
ООН заяви, че според генералния секретар на организацията Антониу Гутериш обогатяването от Иран на уран над зададения в ядреното споразумение от 2015 г. праг, ако бъде потвърдено, нито ще помогне да бъде запазено споразумението, "нито ще осигури осезаеми икономически ползи за иранския народ", посочи Асошиейтед прес.

Заместник-говорителят на ООН Фархан Хак каза, че генералният секретар призовава Техеран да продължи да изпълнява всичките си ангажименти по ядреното споразумение, докато "страните по него търсят начин за преодоляване на значителните предизвикателства" пред Иран.

Изявленията на Техеран, че постепенно се отказва от задълженията си по Съвместния всеобхватен план за действие не трябва да предизвикват паника, заяви днес руското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.

"Изявленията, направени на пресконференцията в Техеран на 7 юли от представителите на министерството на външните работи и Организацията за атомна енергия на Иран за твърдо намерение да бъде направена следваща стъпка в плана за постепенен отказ от задълженията в рамките на ядрената сделка, не трябва да предизвикват паника", подчерта руското дипломатическо ведомство.

"Става дума изключително и само за доброволни задължения на Иран, поети от него в духа на компромиса и в името на сключването на Съвместния всеобхватен план за действие", допълни министерството. (БТА)
 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да кажа,ако имам власт,бих заличил,ис-ламя
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Пакистан не е мюсюлманска държава, нали?
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В каквато и форма да е,исляма е ЗЛО,ЛЪЖА,ЗАБЛУДА,МРАК
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ги разправяй на децата си.Приемете Христа ***-аци та да ви повярвам
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му пука дали правят оръжия или не. Важното е че САЩ не ги харесва, претекста няма значение, ако не е такъв ще намерят друг. Едва ли някой се съмнява че САЩ не е способен да измисли някакъв, това е едно от най силните качества. Историята показва, че са много добри в това. Не случайно Америка си е Америка..
14
0
 
7
 
! Отговори
Не! преди 2 години
"То самият ислям е оръжие за масово поразяване."Абсолютно точно! Повече няма какво да се добави!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ученолюбиви ислямци. Искат да видят какво ще стане при обогатяване до 99%. Айнщайн написал нещо, но дали е вярно? Да вярват ли на евреина Айнщайн? Ем це квадрат било. Око да види, ръка да пипне.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До равнопраткакой СЪЗДАДЕ РАДИКАЛНИТЕ ГРУПИ В ИСЛЯМАМохамед. Ислямът сам по себе си е радикална политико-религиозна групировка.кой ги СПОНСОРИРА,кой ги НАСОЧВАХм, да видим: СА, ОАЕ, Йемен, Турция, Ционистите, американците и малко скандинавците.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом в основата на една държава и нейното управление е исляма - закривайте я!!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам какъв е проблема на Ислямската република. Нали светът е мнотополюсен това са го казвали с гордост и Путин и Си Дзинпин. Иран след като има затруднения с единия полюс да поиска военна и икономическа закрила от другите 2 полюса за да може на спокойствие да си развива научните изследвания по обогатяване на урана. Освен всичко единият полюс има голям опит в превръщането на санкциите от вредни в полезни, Иран да почерпи ноу хау от него за развитието на науката си.
9
4
 
14
 
! Отговори
равнопратка преди 2 години
Да попитам,кой СЪЗДАДЕ РАДИКАЛНИТЕ ГРУПИ В ИСЛЯМА,кой ги СПОНСОРИРА,кой ги НАСОЧВА???
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом нещо не се одобрява от исляма, по принцип е хубаво.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мюсюлманин вяра не може да имаш. А първия коментатор тука да не вземеш да гориш американски знамена и да си запалиш брадата или нещо друго
6
4
 
17
 
! Отговори
Загрижен преди 2 години
Пресмятам как никога ислямисти не са поразявали масово невинни хора, нито във франция, нито в англия, никъде!
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То самият ислям е оръжие за масово поразяване. Изключете се сами за да не ви изключваме ние
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Персите могат доста злобно да го вкарат на пиндостанците и пуделите им! ЖЦалко, че и ния ще го отнесем, заедно с *** лакей на УСА!Онзи ден Китай предупреди кротичко, както се полага на хилядолетна държава, видяла доста трупове на враговете си по реката, че САЩ няжежават обстановката около Иран, а това е вземане на страна! Не е добре когато Китай взема страна, това е опасно! Дано нищо не се случи, че иначе ще е доста феерично и ... смртоносно!
3
4
 
17
 
! Отговори
Сапьор-химик преди 2 години
Повервах им тутакси на иранците. Значи Пакистан с ядреното си оръжие трябва да е населен с будисти. Ама будистите не извършват "убийства на честта", ако дъщерята случайно се залюби не с тоя ***, който бащата е избрал за нея. Пък мюсюлманите случайно имат тоя мил обичай.
2
8
 
26
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Единствените които са го използвали са сащ и не дават сруги да го използват. Нещо като само aз мога да ям сладолед, ако ти ядеш може да се разболееш.. Това нагло лицемерие достойно за божие наказание
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може хем да санкционираш, хем и да искаш да спазва договора, който сам си нарушил.