Бизнесмен поръчал убийството на малтийската журналистка?

Вчера стотици се събраха на импровизиран протест
Обновена: 21 ное 2019 08:05 | 21 ное 2019 08:00,
4
Бизнесмен поръчал убийството на малтийската журналистка?

Стотици хора се събраха вчера пред парламента на Малта с искане за оставки, след като виден бизнесмен бе арестуван във връзка с убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция, предаде ДПА.

Протестиращите скандираха "мафия, мафия", докато депутатите от управляващата Лейбъристка партия бяха изведени с полицейска охрана от сградата. Според очевидци полицайка е била ранена, докато се опитвала да накара демонстранти да се отдръпнат, за да бъдат пропуснати коли на законодатели, пише БТА.

Импровизираният протест започна, след катро малтийският бизнесмен Йорген Фенек бе арестуван вчера, което може да се окаже повратен момент в разследването на убийството на разследващата журналистка, взривена в колата си на 17 октомври 2017 година.

Още по темата

Йорген Фенек е бил задържан на борда на луксозната си яхта, малко след като бил отплавал от острова.

В малтийски медии се появи видео, на което се вижда как войници проверяват плавателния съд, пуснал котва в пристанището на Портомасо.

Фенек е директор на консорциума, който през 2013 г. спечелил обявен от малтийското правителство търг за построяване на топлоцентрала, работеща с газ.

Миналата година стана ясно, че той е собственик на тайната офшорна компания 17 Блак (17 Black), свързана с министъра на туризма Конрад Мици и с Кийт Скембри, началника на канцеларията на премиера Джоузеф Мускат. И двамата отрекоха да са получавали плащания от тази компания.

Каруана Галиция е писала за 17 Блак няколко месеца преди да бъде взривена в колата си през октомври 2017 г.

Арестът бе извършен ден след като премиерът Джоузеф Мускат каза, че препоръчал да се даде имунитет от съдебно преследване на заподозрян, служил като посредник при организирането на покушението срещу журналистката, ако той предостави сериозни доказателства за това кой стои зад убийството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Че те тук въобще не ги търсят, как да ги хванат?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя голям аматьор щом са го хванали, да види в България как почти никой не го залавят.
1
7
 
22
 
! Отговори
334 преди 4 години
А на Гешев му беше поръчано да уличи Иванчева и Петрова в корупция. И беше награден с нов пост.