Франция обяви извънредно положение, ще продължи два месеца

Правителството ще управлява с декрети
22 мар 2020 23:32,
131
Франция обяви извънредно положение, ще продължи два месеца

Франция обяви извънредно положение във връзка с разпространението на COVID-19, съобщи AFP. Долната камара на парламента прие закона за извънредното положение и така даде право на правителството да управлява с декрети.

Законът дава правото на правителството да ограничава обществени свободи, като въвеждане на ограничителни мерки за движение за два месеца напред.

Правителството ще може да предприеме и редица мерки в подкрепа на бизнеса.

С приемането на извънредното положение се отлага и втория тур на местните избори в страната. Първият тур се проведе преди седмица.

Предвижда се и глоба от 135 евро за нарушение на карантината, а при повторно нарушение глобата скача десеткратно.

Над 16 000 са пациентите с коронавирус във Франция, а 674 души са починали от началото на епидемията.

Още на 17 март страната наложи някои ограничения. Затворени са заведения, кина, магазини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Франция е най-великата страна! Vive la Republique! Vive la France!
103
4
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Това ще бъде съдбата на всички китайски ***.Масов мор
102
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като удължим и нашето до юни, шнур за бизнеса.. Ще купуваме хляб по 10 лв... бройката
101
1
 
7
 
! Отговори
До 124 преди 4 години
Чел си между редовете. Вирусът извън тялото на човек живее от няколко секунди до няколко дни в зависиомост от повърхност, влажност, температура итн.. Най-рискови са метални дръжки на врати, например, и трябва да се дезинфекцират. Както асансьори и какво ли още не.
100
0
 
3
 
! Отговори
неточно заглавие преди 4 години
Законът се нарича Закон за извънредно САНИТАРНО положение, а не просто извънредно положение...Разликата е огромна...
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До do 120Има официална информация за живота на вируса covid-19 извън тялото на човека.... Тя гласи, че периода е от 2 до 9 дни...С Гугъл всеки може да се осведоми, а не да се прави на остроумен тук...
98
0
 
16
 
! Отговори
Мен преди 4 години
След дъжд качулка, преди 8 дена Макрон изкара нацията да гласува на местни избори.
97
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Франция, велика страна!
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 121Ами идеята е да не се стига до глоба. Ама балканските селяни не сте свикнали да спазвате правилата.
95
2
 
14
 
! Отговори
do 120 преди 4 години
"Този вирус живее при почти всякакви условия извън човека до 9 дни"Това звездите ли ти го казаха. Имате неща на раменете си, мислете малко. Ако беше така, нямаше да има здрав китаец до сега
94
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А БГ с 320евро Мин.заплата глобата е 2500евро....дали ни доят якоБГ политици тиквената шайка а?
93
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно никакви средства не ни предпазват от заразяване...Целта на тези мерки са САМО за намаляване на скоростта на епидемията...Този вирус живее при почти всякакви условия извън човека до 9 дни.По всякакви повърхностти. Няма начин да се неутрализира без ваксина... Дори с маниакална хигиена... Целта на мерките е епидемията да протече плавно за да може да се отдели време и лечение на всички...
92
6
 
14
 
! Отговори
Факт преди 4 години
С тези извънредни положения не знам какъв противовирусен ефект постигат, но после всички оцелели 99% от населението ще страдаме.Има живот и след вируса. Мислете и за него, а не само за следващите няколко седмици!
91
7
 
18
 
! Отговори
до 116 преди 4 години
Кафявият вожд който гони 200 кила от преяждане и говори на диалект добър материал ли е? Бивша мутра шеф на охранителна фирма от тия бухалките.Това ли е добрият материал?
90
7
 
11
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 4 години
Щo ce oтнacя дo твърдитe мeрки в бoрбaтa c кoрoнaвируca, caмo eднa държaвa ги прилaгa нaпълнo eфикacнo. Ceвeрнa Кoрeя e във вoeннo пoлoжeниe oткaктo ce пoмни и тaм нямa нитo eдин зaрaзeн oт кoвaрния вируc. Впрoчeм, имaшe eдин, нo гo рaзcтрeляхa.
89
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментари се убеждавам колко "лош материал" има. Вирусът ще поразчисти терена, пренаселено е с хора, които имат глави за равновесие, но природата си знае работата.
88
2
 
12
 
! Отговори
до 113 преди 4 години
Та, пак въпрос.Защо силно заразни трупове се слагат в ковчези и се транспортират в обикновени камиони?Нали обясняват колко са заразни?Как така са много заразни пък ги карат като чували с картофи?Не ви ли изглежда странно в отделението за смъртниците да ходят със скафандри а после като умрат да ги карат в обикновени ковчези.Нищо мистично няма смърди на шарлатанство.Вижте в Африка където имаше заразни трупове как ги транспортираха.В няколко слоя найлон.Тия щот са хай-тек в бризентови камиони?Нещо?
87
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купете си маски по 50 долара бройката.Ръкавици по 10 долара бройката.Зазидайте се вкъщи.Децата,жената и вие в отделни стаи.За по сигурно ги вържете като ви дойде команда да можете да ги застреляте по лесно.Вирусът е смъртоносен и опасен вие трябва да имате отговорност.След като отговорно сте застреляли най-близките си идете в другата стая и се обесете.Не ,най добре преди това полейте всичко с бензин и драснете клечката.Трябва да следвате заповедите.Вирусът е опасен.
86
2
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До 109Като искаш да виждаш трупове, спокойно можеш да запалиш колата и да идеш до Ломбардия, да се поразходиш из града и да идеш до църквата, за да видиш труповете. Ти си умно момче, бил си сервитьор, няма как да не намериш начин, да заобиколиш блокадата
85
14
 
4
 
! Отговори
путинопитек комунист преди 4 години
няма са са плашите. това е лъжа всичко. това си е проста настинка. на ден повече умират от катастрофи. това даже не се усеща като го караме. c 0 рос и ротшилд ни лъжат за да въведат нов световен ред и ние истинските комунисти да им станим роби но ние сме умни и грамотни и не са фащаме на тъз въдица. живеите си живота и венсеремос дрогаре и ходете без маски и ръкавици не даваите пари за една настинка