ГДБОП спря сайта www.spiralata.net

Претърсени са четири адреса - в София, Варна и с. Лесковдол
Обновена: 3 юни 2020 15:20 | 3 юни 2020 14:50, Анисия Иванова
91
ГДБОП спря сайта www.spiralata.net
Снимка: МВР

ГДБОП спря противоправно разпространение на литературни произведения в Интернет, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията на специализирания отдел "Киберпрестъпност“ на ГДБОП и служители на сектор БОП във Варна е проведена през изминалата седмица.

Действията им са осъществени под ръководството на Софийска районна прокуратура в София, Варна и обл. София. Извършени са претърсвания и изземвания на четири адреса в София, Варна и с. Лесковдол, Софийска област, в хода на които са събрани доказателства за осъществената престъпна дейност по НК.

В резултат на проведената операция достъпът до интернет сайт www.spiralata.net, използван за противоправното деяние, е преустановен, прекратено е и незаконното до този момент разпространение и достъп до редица литературни произведения, обекти на чужди авторски права, като:

"Физика на невъзможното“, "Паралелни светове" и „Бъдещето на човечеството“ от Мичио Каку; „Магията на подреждането“ от Мари Кондо; „Кратка история на времето“ от Стивън Хокинг; „По-кратка история на времето“ от Стивън Хокинг и Ленард Млодинов; „Седемте духовни закона на успеха“ и "Спонтанното удовлетворение на желанията“ от Дийпак Чопра; „Боговете още са тук“ от Ерих фон Деникен; „Отровните родители“ от Сюзън Форуърд; „Бягащата с вълци“ от Клариса Пинкола Естес; "Селестинското пророчество" и "Десетото откровение“ от Джеймс Редфийлд; "Лечение на организма със собствени сили“ от Сергей Филонов и други.

В рамките на разследването е установено, че сайтът е предоставял възможност на посетителите за безплатно сваляне в електронен формат на всяко едно от качените в него произведения, преведени на български език.

От ГДБОП съветват гражданите при наличие на интерес към дадено литературно произведение да използват  интернет страниците на съответните издателските къщи, притежаващи права за разпространение. Това от своя страна гарантира на онлайн потребителите високо качество на търсената услуга, както и избягване на възможността за заразяване на компютърната им конфигурация със зловреден код при изтегляне на файлове от случайни интернет сайтове.

През последните три години страната ни бе извадена от негативния наблюдателен списък „Специален 301“ на Департамента по търговия на САЩ като резултат от координираните съвместните действия между МВР и Прокуратурата за противодействие на този вид престъпна дейност.


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
2
 
! Отговори
Фен преди 1 година
Главната прокуратура на Москва затвори няколко много добри сайта още преди 2-3 години. Още ме е яд. Не си правете илюзии. Там се следи вече даже по-сериозно от тук. Особено самите издателства, а и някои автори слухтят за нарушения.
92
1
 
18
 
! Отговори
BV преди 1 година
Банда некадърници.Техния бивш шеф Явор си замина, сега очевидно има друг ***.Не ловят истинските престъпници а тези които искат да знаят и да се просвещават. Имаше дело срещу България за Читанката и България беше осъдена. Дано и сега я осъдят. ДС и комунистите са тук, не са си отишли. Искат да преследват и тероризират обикновения човек защото ако преследват МУТРИ и ПОЛИТИЦИ ще им свият перките. Отвратителна държава(не страна). Само нереализирали се некадърници и псевдореволюционери. Отврат!
91
0
 
17
 
! Отговори
Вещица преди 1 година
Ами да, ще ги четем от руските сайтове. Там можем и да намерим българското изкуство съхранено от руски автори.
90
0
 
10
 
! Отговори
Крият книги преди 1 година
Я,Кобрата бил прав. Наистина комунистите крият книги !!!!!
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в читанка понеже не се разпространяват по същия начин книги.... Велика глупост...
88
1
 
1
 
! Отговори
stella преди 1 година
До Анонименpoveche ot PREKRASEN komentar !!!!!!!!!!!!! otlichno obosnovan !!!!!!!!!!!!!pozdravlenia......
87
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По заповед на Хитлер са горили клади от книги. Ще се наложи да четем на руски тези книги. Ха забранете неизчерпаемото количество книги от неизчерпаемото количество библиотеки в руски сайтове! Не можете. До ден днешен, на руски език са публикувани повече книги, отколкото в целия свят взети заедно. Добре, че са те, благодарение на които сме прочели всякаква литература. БЕЗПЛАТНО. Крадци ли сме? Да такива сме. Крадци на знания, духовност и търсене на истината и доброто. Съдете ни!
86
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако така действахте и за мутрите и за всички престъпници цена нямаше да имате! Да спираш сайт с книги, а всякакви сайтове с неподходящо съдържание необезпокоявани! Да живее новото просветление, то вече дойде!
85
0
 
41
 
! Отговори
Възпитан преди 1 година
Браво бе юнаци! Явор добре си свърши работата. Хванаха най-големите престъпници. Сигурно са били тежко въоръжени защото това е много опасна работа. Подбужда мислене а това си е направо тероризъм. Те очевидно нямат друга работа тъпанарите. 451 по Фаренхайт. Но може би на Явор не му е ясно кой е Фаренхайт. Може би ще арестуват автора, а!!! :-)))
84
0
 
46
 
! Отговори
Поли преди 1 година
Браво ГДБОП хванаха 'НАЙ- ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ " в страната !!
83
1
 
53
 
! Отговори
гдлеща преди 1 година
Тези са абсолютни марионетки! Затварят сайтове с книги, по нареждане на САЩ! Но не могат да спрат духовното пробуждане на българите...колкото и да е малко!!!
82
0
 
68
 
! Отговори
Силен Дух преди 1 година
Поредно жалко изпълнение на властта! Но този път-изключително жалко! Посегнахте на духовността на хората, изпълнявайки поредна заповед на господарите от САЩ! Огромен брой от книгите бяха изпратени от АВТОРИТЕ! Но със сигурност не сте проверили нищо, а просто сте дръпнали шалтера! Само че....не можете да спрете гората да се разлиства! Нито българският дух, жаден за истинското знание! А вие и такива нещастни душици като вас, скоро просто няма да ви има!
81
0
 
29
 
! Отговори
Пенсионерка преди 1 година
Предлагам ГДБОП веднага да спрат Gallica, Gutenberg Project, и всички интернет сайтове с free-ebooks.
80
1
 
57
 
! Отговори
Х преди 1 година
Главна дирекция за борба с организираната престъпност с това ли се занимава? Добре, че не е имало ГДБОП по времето на учениците на Кирил и Методи : " .... Климент, Наум и Ангеларий бягат от гоненията и достигат до България, където срещат спасение и подкрепа."
79
3
 
68
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Не става дума за авторски права. Целта на властта е да държи народа беден и *** за да е подвластен на манипулациите които му сервира през медиите и за да може да осъществява политиката на "Разделяй и владей".Жалко е , че се наблюдаа всичко това, но беден и *** народ, слаба държава. Натам вървим явно.
78
1
 
102
 
! Отговори
Диана Баева преди 1 година
Мога да кажа, че благодарение на Спиралата.нет си купих повече книги, отколкото иначе бих купила. Не всички книги бяха изцяло качени и човек имаше възможност да провери, дали книгата наистина му харесва, защото Ви уверявам, че ако книгата си заслужава, с удоволствие си я купувам и я чета в печатна форма. Можете да се срамувате ГДБОП! Защо не хващате истинските престъпници, а сте тръгнали да се разправяте с невинни хора! Засрамете се!
77
0
 
61
 
! Отговори
Вазов ви казва! преди 1 година
Тирани, всуе се морите!Не се гаси туй, що не гасне!Лучата, що я днес гасите,тя на вулкан ще да порасне.И ако слънцето изчезнеот тия небеса приветни,то някой в ада ще да влезне,главня да вземе, да ни светне!
76
2
 
67
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Браво бе, юнаци! Айде сега едно докладче на янките за блестящо изпълненото поръчение, та току виж са ви щипнали по бузките! И после юруш да фанем Галевите, Божковия и прочие дребни шушумиги. То Спиралата беше дзверо, другите са лесни.
75
1
 
77
 
! Отговори
Куро Торез преди 1 година
Читанка ви осъди вече, ред е на Спиралата
74
0
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престъпници от ГДБОП, мародери на духовноста, гордейте се с акцията си! Отнехте възможността за четене на хора, живеещи извън страната и на такива, който нямат финансови възможности, но са търсещи за знание и духовност.....Истината е, че искате неука, нечетяща и конролеруема биомаса. Но след този спрян сайт ще се създаде друг. Ясно е нали?