Ботьо Ботев: От самото начало е трябвало да се предполага, че Янек е убит

Според криминалиста да се говори за отвличане било несериозно
31 авг 2020 08:54, Нели Христова
33
Ботьо Ботев: От самото начало е трябвало да се предполага, че Янек е убит
Снимка: БГНЕС

"Още в началото, при така събралата се информация, е трябвало да се мисли за убийство, а не за отвличане". Това каза по БНТ криминалистът Ботьо Ботев във връзка с изчезването на Янек Миланов и разследването около изчезването му.

Още по темата

По думите му да се говори за отвличане е било несериозно към етапа на започване на разследването. "Трябва да се мисли за най-лошото", допълни още той.

"Имало е предварителна информация за престъпни действия, които е трябвало да бъдат разследвани. Имало е предпоставки във взаимоотношенията между двете лица. Недостатъчна оценка на данните, подценяване на ситуацията, а тук се касае за известна личност в града и би трябвало да се подходи сериозно и професионално и ако това бе направено нямаше да имаме такъв резултат", обясни той.

Според него в първоначалния етап на процеса е била грешна оценката за разследването за Янек Миланов.

"Действията в първоначалния етап са изключително важни, но в този случай те са пропуснати. Трябва да се събира информация и да се правят мероприятия, които да потвърждават една или друга теза, каза още той като допълни, че всеки отдел си има определена компетентност, по който трябва да се движи", каза още криминалистът.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Предполагам, че с киселина са го разтопили и сега няма доказателства и този от хунтата на братя Галеви отново ще коли и беси...Между другото Майчето Манолова също е част от тяхната бригада!Без коментар! Бог да накаже гадовете дето 30 години унищожиха милиони!
29
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Ако беше член на ГЕРБ или БСП още на втория ден щяха да преровят всичко!
28
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
След толкова време заличени следи.Издирването приключи.Още един безследно изчезнал човек,за който се знае че е убит от Каплата.Отказвайте се....
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако е убит къде е трупа? Или оръжието на престъплението? Не става!
26
2
 
5
 
! Отговори
действайте така! преди 9 месеца
Всички кримки в периметъра за алиби на детектора който се издъни при чичкото със косматите ръце кажи признай ,нема сън нема вода и може малко вода ама с малко сол вътре ,кажи признай ,никакъв сън ,да ходи до ада и да се връща...,
25
0
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 9 месеца
Защото има вещество затова Ботьо държа украинците цял месец в ,,къщата на ужасите,, и ги докара целите в синьо в съда ,чудно защо ли не им даде веществото ,може би е би любител на средновековното признание ? За което съм чувал че любимо и се използва масово . А щатските експерти пък ги давят ,вместо да им дадат малко лекарство..,
24
1
 
2
 
! Отговори
квартална клюкарка преди 9 месеца
Какво гениално прозрение!
23
0
 
10
 
! Отговори
до к.21 преди 9 месеца
Има ги старите криминалисти- повечето са в Библиотекарския университет, ген.Бобев мисля, че все още преподава; Р.Йорданов е при Цв.Цв. Обърнете се към тях ако не сте си оА-каЛи връзките си с тях. Разбирате, че "милиционер" е едно, а грамотен криминалист - съвсем друго.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Напътствията на Ботьо Б. са общи. Би следвало да се говори за убийство от един човек и завличането на трупа на малко разстояние. Т.е., за предварително подготвен гроб. Трябва да се установи непосредствена връзка с възможни свидетели на посочената дата и при негативен резултат да се потърси следа с познат/приятел на убиеца, който да зарови трупа на друго място. Второ: През 50-60-те години беше създадено в-во, което отключва контрола на нервната с-ма и разпитваният отговаря на почти всички въпроси
21
0
 
8
 
! Отговори
Бай Ганю преди 9 месеца
Няма ги компетните в МВР за съжаление
20
4
 
8
 
! Отговори
Но дано има Господ! преди 9 месеца
Не се гневете Толкова си може Каскетът и Шпиц-командата му.Важното е да се снима с нахлупен на очи каскет до оградите,плетовете и в дворовете на изнасилените бабички и да си затваря очите за пълните с пари нощни шкафчета.
19
1
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 9 месеца
Късно е чадо.Жалко за човека. Само симулират работа.Защо се сети уважаемия Гешев близо месец след изчезвнето му да го търси. И защо го търси в полето когата камерите показват че е ходил на вилата си. Пропуснали били . За кой ли път го правят.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма престъпление, особено пък тежко, без участието на милиционер!Да търсят кой милиционер е в основата му!
17
3
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 месеца
30 години демокрация, 2 милиона "изчезнали "като този, но все пак времето е наше, нали искахте това време, получихте го ;) !!!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябвало туй, трябвало онуй, след дъжд - качулка. Там у Симеоново не ви ли учат на тия работи, че ще изнасяш образУвателни лекции по вестниците ?
15
7
 
8
 
! Отговори
Франко преди 9 месеца
Ботьоооо, изтрезней поне веднъж, Ботьпоо
14
3
 
14
 
! Отговори
.!. преди 9 месеца
Значи прав е човека! Но как да искаш от сегашния "ни" главен прокурор въобще да знае такива неща!Той знае само как да се подчинява на ахмед доган и ДПС и на бойко борисов! Той такива неща за раследване следствие и прочие и прочие от сорта не съм сигурен, че е чувал даже! Та прав е човека, но те нещата при нас са такива! Оправя ни ахмед доган в комбинация с бойко борисов и другото са калинки! Вижте бившия "ни" съдебен министър! Той не знаеше ни как работи съдебната система ни нищо за съда! Та....
13
1
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 9 месеца
Защо разследващите ченгета не са арестувани очевидно е че са корумпирани от бодигарда на галеви и играят заедно?
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кви са тия раболепни коментари бе, толкова ли обичате милиционерите?Изчезнал преди ЕДИН МЕСЕЦ, късно вечерта, след като си е оставил ключовете на колата на масичка пред блока. Какви отровни гъби какъв дявол. Местния главен милиционер в джоба на мутрите - толкова, разбрал е с кой си е имал работа и решил да бави и забави случая.Или защото Дупница е с Гроб вече колко време, трябва от кумова срама да се правите на ударени.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Често Ботьо коментира засукани криминални игри. Не неможели , при всеки случай в самоти началоти да се пита Ботьо. Така щесе намали разхищениети на народна пара, човешки ресурс.