Коледа с елхи на изплащане или под наем за седмици

Може да си резервирате същото дърво и за следващата година
3
Коледа с елхи на изплащане или под наем за седмици
Снимка: Pixabay

Можем да посрещнем Коледа и Нова година с елха на изплащане. Това сочи проверка на „Монитор“ в сайтовете за продажба на живи и изкуствени коледни дръвчета. Опцията се отнася основно за оферти над 100 лв. и става дума на практика за стоков кредит, отпуснат от някоя от банките или друга оторизирана финансова институция през сайта на продавача.

Още по темата

Една такава оферта е за изкуствена елха за 150 лв., като за година бихме я изплащали с вноски по 14,77 лв. на месец. Решим ли да я изплатим за 3 месеца, то надплащането ще бъде само 8,06 лв.

Друга новост в края на тази година е възможността за наемане през интернет на живи коледни дръвчета за дома
и офиса за предстоящите празнични дни, показа проверка на „Монитор” в мрежата. Те се доставят в дома или работното ни място, където остават за няколко седмици. След отминаването на празниците пък производителите ще го върнат отново в разсадника и ще се грижат за него до следващата година. Доставката на елха обаче може да се осъществи единствено на 23-ти или някой от почивните дни преди Коледа.

През първите два уикенда на януари или сряда (06/13.01.2021 г.) те ще бъдат събрани от домовете ни. В случай че искаме да си резервираме същото дръвче и за следващата година, можем да поставим малка табелка със своите данни.

Елхите, давани под наем, са отгледани по специален начин - в големи кашпи със силно развита коренова система и значително количество почва, което позволява лесно да бъдат пренасяни и засаждани. Според оферта в сайт за коледни дръвчета най-скъпо ще ни излезе сребристият смърч, който е с размери 200 - 240 см. За да го вземем под наем, за него ще трябва да броим 159 лв. За десетачка по-малко пък можем да си поръчаме кавказка ела висока 180 - 250 см. В същия сайт се предлага и мини боровата горичка в щайга за 18,90 лв. или миниелха в коледно чувалче за под 15 лв.

Част от българите традиционно купуват отсечени коледни дръвчета. От земеделското министерство припомнят, че единственият документ, с който се доказва законният произход на коледните елхи, е превозният билет. Освен това е задължително те да разполагат с контролни пластини, изработени от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ). 20 000 от тях вече са раздадени на регионалните дирекции, които пък трябва да ги предоставят на търговците.

8 от 10 предпочитат изкуствените коледни дръвчета, сочи анкета в мрежата от миналата година. От близо 2700 души, взели участие в проучването, едва 20 на сто желаят да усещат аромата на борова гора в своя хол. Според коментарите не е необходимо едно дръвче да се отреже, за да краси дома ни в продължение на няколко дни, а след това да бъде изхвърлено.

Голямото предимство, освен многократната употреба, на изкуствените коледни дръвчета е богатият избор от цветове и размери. Освен в традиционния зелен цвят, иглолистните за празника могат да бъдат открити още в розово, златисто и лилаво.

60-сантиметровата изкуствена елха ще ни излезе малко под 34 лв. с намаление. Коледното дръвче от стомана и PVC може да бъде и бяло. Обяви в мрежата сочат, че 210-сантиметрова елха с 1100 връхчета ще ни излезе малко над 300 лв., предлага се и опция за разсрочено плащане. Любителите на технологиите пък могат да си закупят коледна елха с механизъм за снеговалеж. Освен че е отрупана с празнични декорации и светлини, от нея звучи весела мелодия. Вградена помпа пренася снега от основата и го пръска върху дръвчето - включената основа с форма на чадър събира снега, като същевременно можем да контролираме скоростта на снеговалежа от леко посипване до бяла вихрушка. Цената на подобно изкуствено дръвче от 170 см обаче е цели 293,60 лв. Офертата включва 10% отстъпка, а също и разсрочено плащане със стоков кредит на 6 или 12 вноски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: дървоелхаколеда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
ами, да ... преди 3 години
В нашето село, например има евтини селски погребения.Така например, вземаш ковчег под наем за два дни; погребението минава, хората се прощават с покойника на гробищата, а след това гробарите вземат покойника и го полагат в самият гроб. Покриват го с дрехи; то дрехи и парцали бол ...Ковчега отново се връща в Кметството.Едно погребение не надвишава 250 лева; тук влиза и помена в заведението при леля Дора.Е, икономия и далавера да има ..!Живота ни го налага!