Румънски граничари заловиха наш камион, укриващ 9 мигранти

Те са афганистанци, трима са непълнолетни
15 яну 2021 15:36,
6
Румънски граничари заловиха наш камион, укриващ 9 мигранти
Снимка: Pixabey

Румънската полиция залови 9 мигранти, укрити в камион, управляван от български гражданин.

Нашенецът е спрян за проверка от граничната полиция в окръг Арад.  В камиона му те открили шестима афганистанци на възраст между 23 и 25 години и трима непълнолетни - на възраст от 14 до 17 години. Пълнолетните мигранти били с подадени молби за убежище в Румъния.

Над 30 мигранти от различни държави бяха заловени при опити да преминат незаконно румънско-унгарската граница през последните 24 часа, съобщава румънската гранична полиция, цитирана от агенция Аджерпрес.

Граничарите от окръг Бихор съобщиха, че в румънски камион са открити 18 мигранти от Египет, Тунис, Ирак, Сирия и Палестина на възраст между 10 и 40 години. Заловените лица са били подали молби за убежище в Румъния, но искали да достигнат Западна Европа.

На граничен пункт Нъдлак 1 в камион, управляван от турски гражданин, били намерени седем граждани на Афганистан, включително непълнолетни, които въпреки молбите за убежище в Румъния, също искали да отидат в държава от Западна Европа.

По всички случаи се води разследване за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а срещу шофьорите - за трафик на мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
БС преди 3 години
Сега трябва да му дадат 10 г пандела в Румънски затвор
4
0
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
НЕ може да бъде,през наш'та граница и пиле не може да прехвръкне !!!Тия "мигранти" няма как да са минали наш'та непревзимаема граница, сигурно са родно производство :):):)
3
0
 
7
 
! Отговори
Само преди 3 години
дето ние когато и АКО заловим такива при влизане у нас (дори и от Гърция) ги разпределяме в наши центрове. Румънците обаче почти веднага ни ги връщат. Малка разлика, а?
2
3
 
3
 
! Отговори
нали ! преди 3 години
До Даа!Най-бедните няма какво да губят , още повече че са и неграмотни !
1
3
 
5
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
Защо все българи и румънци са замесени в престъпления ?Ако ги хванат в Гърция , жална им майка , 27г. затвор и 53 000 евара глоба .