В китайски град експериментират с дигиталния юан

Правителството иска от хората да се регистрират, за да получат QR код
27 апр 2021 23:00, Анисия Иванова
20

Шънджън е град в Китай, където се провеждат доста експерименти преди националното въвеждане на дигиталната валута.

Макар този експеримент с дигиталния юан да се провежда в десет града из Китай, в Шънджън приложението му е най-амбициозно.

Правителството иска от хората да се регистрират, за да получат възможността да свалят този QR код. Чрез него ще им бъдат преведени средства от банки в техни сметки.

Има опасения, особено в САЩ, че планът на правителството за дигитална валута може да повлияе негативно на долара. Но същевременно биткойн ентусиасти казват, че това може да ускори широкото разпространение на дигиталните валути.

"Тази дигитална валута трябва да се развие доста преди да може да се съревновава с Alipay и WeChat Pay, на първо място поради търговците и на второ поради отстъпките. Вече имаме доста технологични гиганти с платформи за плащания", обяснява Ръсел Зенг, работещ в технологичния сектор.

Видеото гледайте във Bloomberg TV Bulgaria


20
Още от Водещи мобилна
Заплашва ли човечеството космическият боклук, какво ни грози?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
антиджендар преди 2 седмици
Обожавам Китай и красивите китайки и мразя ционистка САЩ
8
1
 
0
 
! Отговори
темата на нова преди 2 седмици
До Анонимен

Глупости пълни глупости,има ток имаш пари няма ток няма пари.Електронни простотии
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Въвеждането на дигиталния юан ще е нов и опасен удар по долара, защото той ще може да се обръща в злато на шанхайската борса, а като се има пред вид това доста фирми и държави ще оставят долара. В САЩ още преди 2г, когато започна първото му тестване предвидиха този резултат.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Китайците са светлинни години напред ! Те изпробват в завършен стадий 6G мрежа от сателит а сега и дигитален Юан.
5
2
 
4
 
! Отговори
Кабалчик Талмудов преди 2 седмици
Ционистите са в ступор! Честито!
4
1
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 седмици
До Solar Power: Ооо забравих ! И да си печатат по лесно нови юани на корем. Не ,че сега не може , но просто ще бъде много по лесно ! Само един инсърт е базата и готово :)
3
2
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 седмици
Пълни глупости ... дигитален юан ... то и в момента има такъв като си ползват картите за пазаруване :) Евтини трикове. Идеята е да ти плащат заплатата и да има срок за ползване в магазина. Ххахахаха
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
сбъдва се пророчесвото за белега на Звяра с който хората могат да купуват и да продават.Там е родината на Гог и Магог и скоро ще завладеят света и ще наложат QR код,който е белег и бинарния му код е 666.Мечта за всички с панделките спускащи се под ушите.....
1
12
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 седмици
Моля Ви, ориятели китайци, разгромете руско-американо-турско-ирано-саудито-израело-немската престъпна мафия! Моля Ви, защото сте единственният народ, който тръгна от нулата и унижението и постигна мечтата на добрите хора в този свят- могъща атака срещу юдейската касапница. Вие сте единственният народ, който постигна благополучието си чрез труд и уважение. Моля Ви, помогнете на нас българите и простете ни невежеството,че Ви смятахме за по-низши по времето на Социализма. Избавете ни от турско-евре