КНДР в най-тежката ситуация досега, Ким с икономически мерки

Цели се промяна за стабилизиране на икономиката
8 юни 2021 15:23, Елка Василева
44
КНДР в най-тежката ситуация досега, Ким с икономически мерки
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е представил икономически планове пред високопоставени членове на управляващата партия преди предстоящо заседание, на което трябва да бъде направен преглед на усилията за преодоляване на трудностите, предизвикани от пандемията. Това съобщиха севернокорейски държавни медии, цитирани от Асошиейтед прес.

Още по темата

Ким е провел консултации вчера в подготовка за заседанието на централния комитет на Корейската трудова партия, на което ще бъдат обсъдени държавните дела през първата половина на 2021 година, посочва Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА). Заседанието бе планирано за началото на юни и може да се проведе още тази седмица.

Не се съобщават подробности за плановете на Ким, но се отбелязва, че те трябва да донесат "осезаема промяна" за стабилизиране на икономиката и жизнените условия на хората.

Последното пленарно заседание на централния комитет на управляващата партия бе през февруари. Тогава Ким разкритикува държавните икономически агенции за техните "пасивни и насочени към самозащита склонности" при определянето на годишните цели.

В политическите си речи напоследък Ким демонстрира необичайна откровеност за икономическите проблеми. По думите му заради COVID-19, санкциите и тежките наводнения миналото лято, които съсипаха реколтата, страната е изправена пред "най-тежката ситуация досега".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко кoмyнчe марш в КНДР!
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом се появяват значи са гладни ! Или яко праскат ракети
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е хубаво така да се говори ама яко набиват китайска пластмаса и хляб от каучук ! Погледни им магазините
20
4
 
18
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
На Ким Чен Откачен не му е виновен коронавируса, а комуновируса...
19
1
 
9
 
! Отговори
do 22 преди 2 години
Ще те оправи, да. Вервай си. Него единствено го интересува да задържи царуването си или там каквото се казва. 1во ще избие всички около него. 2ро ще забрани всичко, което не е българско, разбирай ще ви свали всички от качините, дето се търкаляте в тях, ще ви вземе компютрите, ще спре интернета и ще остави 1 телевизия да излъчва от 17 до 23 часа "подбрана" телевизия. Продължението сам си го представи. Верно ли сте толкова тьпи, че си пожелавате да станем като С. Корея?!?!?!
18
3
 
5
 
! Отговори
do 17 преди 2 години
Сигурно я има новината из чуждите сайтове, но с много нисък рейтинг и затова не я откриваш. Специално тоя сайт обаче е специализирал в трупането на кликове, като специално подбира новини. Всяка 2-ра новина е Русия, Украйна, С.Коеря, Захарова... Хорицата са обезверени, бленуват си по соц.времената, когато партията е мислела вместо тях, троловете допълнително помпят постовете и респ. кликовете растат лавинообразно.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зомбираните дъртаци пишат "някой да емигрирал", "никой не искал да емигрира". Толкова зомбирани, че си нямат понятие от семейство и близки хора. Защо някой непрекъснато трябва да емигрира някъде, да влачи жена си и децата си някъде другаде, да изостави родителите си и близките си, при положение, че България не е пренаселена държава? И второ, ако пишещите дъртаци бяха по-интелигентни, щяха да знаят, че управлението в С. Корея не е социализъм според нашите разбирания.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нас поне всеки си говори колкото иска и срещу когото си иска, без санкции. Но и без полза.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
-3 часа ровя в световните сайтове за новини и никъде неможах да открия тази сакрална новина. За да я има в наш сайт значи имат скрити СРС-та. Като знам че С.Корея е затворена държава и не контактува с външни елементи се чудя как е достигнала до тук.
14
2
 
12
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
Ако беше добре при социализма, всички щяха да пожелаят да емигрират в КНДР. Има (не) само един малък проблем: Социализмът не може да направи икономическа калкулация.
13
4
 
12
 
! Отговори
КОМУНИЗМА преди 2 години
Смъртна присъда за носене на дънки и прическа на Южно кореец скоро и в Путинландия.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КРИЗА АМИ- СВЪРШИЛИ СА КОТКИ,КУЧЕТА, ПРИЛЕПИ....
11
7
 
10
 
! Отговори
payak преди 2 години
Скоро и у нас!
10
2
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Тоя па. Дай като у нас е пълна каша, да не се интересуваме какво се случва навън. И какво значи - не може да се провери достоверността. Малко хора се измъкват от тази държава и разказват за ужасите там. Понякога дори ги намират и в чужбина да ги ликвидират. Искаш да ми кажеш, че щото няма преки доказателства, това не е вярно ли?! Аз пък съм сигурен, че е дори още по-страшно, отколкото ни го представят.
9
1
 
14
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
А защо така другарю не може да се провери достоверността на тази информация а за всички други държави може?
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗНАЧИ СКОРО ЩЕ МУ ЯДЕМ ЖИТОТО И НА ТОЯ ДИКТАТОР...
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом пише "осезаема промяна" разбирай ще има чистка. Ще намерят виновниците и на стената. Късметлиите ще са в трудовите лагери.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вай, какви са тия глупости, западна пропаганда, другаря Ким е велик лидер, КНДР е горда нация.
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо има С. Корея с България? Защо ни заливате със статии за тази държава? Кой може да провери достоверността на тези статии? Каква е тази елементарна пропаганда насочена за хора като оня написал Коментар 2, а 30 години след масовото навлизане на компютрите в света не знаещ, че след препинателен знак се оставя интервал като се натиска най-големия бутон в клавиатирата. Защо плачите на чужди гробове, а не виждате ужаса у нас?
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА МУ ПРАТИМ ТУКА РУБЛАДЖИИТЕ ДА МУ ПОМОГНАТ В ИКОНОМИКАТА!