Локдаунът за ваксинирани в Австрия се отменя

Неваксинираните ще получат писма с час за поставяне на ваксина
78
Локдаунът за ваксинирани в Австрия се отменя
Снимка: БГНЕС

Федералният канцлер Карл Нехамер обяви отмяна на локдауна за ваксинираните и оздравелите в цяла Австрия, считано от 12 декември. Това става след консултации с всички представени в парламента партии, с ръководителите на провинциите и с водещи експерти в страната.

Обещаният срок е спазен благодарение на спада на новозаразените, заяви Нехамер. Но това е само кратка почивка, подчерта канцлерът, защото вирусът продължава да се разпространява, неваксинираните остават в локдаун и науката предлага решението - ваксиниране на всички, които все още не са го направили.

Още по темата
Ще се предприемат стъпки на отваряне, но при спазване на строги правила. В тази фаза хората ще се възстановят психически от наложения локдаун, като основната задача на отговорните лица е да не допуснат ново повишаване на заразените. Правителството е решило да се наложат минимални изисквания, които провинциите могат да затягат в зависимост от пандемичната ситуация.

Валидните за цяла Австрия правила разрешават на провинциите да отворят за ваксинирани и оздравели всички сектори - търговия, услуги, заведения за хранене, туризъм, култура и спорт - изключение правят нощните заведения и дискотеките и баровете в ски-курортите, но при спазване на предпазни мерки. Задължително е носенето на маска от типа ФФП2.

Маските се свалят само след сядане в заведение или непосредствено упражняване на спорт в зала. В театри, концертни зали и на други мероприятия без правостоящи и със строго определени места, е разрешено присъствие на максимум 2000 души.

Отделните провинции могат да определят по-строги от общонационалните мерки. Затова докато в Бургенланд, Тирол, Каринтия и Форарлберг всички сектори отварят от 12 декември, в Долна Австрия, Залцбург, Горна Австрия и Щирия това ще стане на 17 декември, а във Виена - на 20 декември.

Министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн съобщи, че е пречупена четвъртата вълна на заразата. Той призова гражданите да не изчакват влизането в сила на закона за задължителна ваксинация и едва тогава да се решат да се ваксиниррат.

Всички, които все още не са направили това, ще получат през идните седмици официално писмо с час за поставяне на ваксина, апелът е този час да се спази. Министърът се обърна и към опозиционната Австрийска партия на свободата да престане със своите антиваксърски действия. (БТА)


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Списъците с хора за депортация са направени, ешелоните са композирани и ССовците (или НКВД ако предпочитате) май вече ще тропат по вратите. Според Соложеницин в нощните часове хората са склонни да оказват най-малко съпротива - около 3:00. -Вие гражданинът Х сте арестуван. -Аз!? Защо?
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напред с фашизма, Австрия! Не забравяйте да създадете министерство на истината, което да пренаписва историята съгласно указанията на управляващия елит. Също и министерство на любовта, където да измъчвате до смърт противниците на официалната идеология. Отворете лагери на щастието и разбирателството, за да пращате там неваксинираните и да правите експерименти с тях.
56
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Търсете приятели доктори да ви ваксинират
55
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблем с ваксините няма . Има проблем с антиваксърите . Но той естественият подбор си върши работата.
54
5
 
10
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
И аз чакам писмото с часа за ваксинацията ми, за да отида там с машинката ми за N-милиментровите ваксини и да поставя от тези ваксини на всички налични ваксинатори!
53
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лекар и антиваксър-конспиратор са две абсолютно несъвместими понятия. Нелепо!
52
5
 
38
 
! Отговори
До 56 преди 1 месец
Вече няма да чакаш цяла година! Утре 9 месеца, после 6, после 3 и ако един ден не дай си Боже по някаква причина не може да сложиш поредния коктейл, който очевидно не те пази от нищо, но е задължителен може и да останеш на улицата без имущество, без нищо. Не са проблем ваксините! Проблем са хората, чиито права се отнемат стъпка по стъпка и въпреки това те отказват да мислят. Вие просто не разбирате, че в момента някой си прави генерална репетиция и далеч това не е неговата цел! Пожелавам ви знра
51
5
 
18
 
! Отговори
До 55 преди 1 месец
Минаха 47 г откакто нф съм се ваксинирал срещу ковид и ей ме на - жив и здрав! :) А ти, г-жо ваксинирана, ще дойдеш при мен след 5-6 г, да ти поставям диагноза на биопсията, ама моите диагнози не са много хубави.
50
3
 
3
 
! Отговори
Обективна, с тези преди 1 месец
философски размисли и обобщения няма да избягаш от робството на фармата. Много са званите, малко са призваните. Явно си от първите - и до там. Проявила си някаква будна съвест, вече можеш да спиш спокойно. Но още трябва, за да се събудиш напълно. Само не призовавай ДРУГИТЕ да правят нещо вместо ТЕБ.
49
6
 
10
 
! Отговори
Обективна преди 1 месец
До И пак до ОбективнаНе мога да разбера какво е това заяждане. Явно точно Вие се чувствате лично засегнат/а от думите ми- чувствате се виновно, че и Вие нищо не правите? Или пък сте от ваксинираните?? И да, някои хора спят и трябва да се събудят, самият факт, че има толкова много хора, които отиват да се ваксинират и реваксинират всеки ден и смятат, че е ок ваксината да е задължителна, говори сам по себе си. Да не говорим колко хора просто се примиряват и в крайна сметка се ваксинират.
48
23
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 1 месец
Мина почти година откакто се ваксинирах , жива и здрава съм. А ти внимавай какво пожелаваш, че нали знаеш, който гроб копае другиму.....
47
7
 
34
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
Е,най-после съвсем официално замениха жълтата звезда на Давид със ЗЕЛЕНИЯ "серетификат" на НСР...Гърчолята ще ги пращат по панделите,а потомците на Адолф-в концлагерите..Честит ни "НСР" !
46
3
 
4
 
! Отговори
И пак до Обективна преди 1 месец
"Аз не се оценявам като човек, който може да вдигне хората и да ги поведе, аз ще последвам онзи, който го направи. Човек трябва да си знае мястото и възможностите..." _______ Като си знаеш възможностите, стой си на мястото и не обвинявай другите, че спят. Те вероятно имат същите възможности като теб, но без претенции, че са еднооките в стадото на слепците. А ако искаш да следваш някого, потърси този, който се бори и го последвай. Той едва ли ще търси хора, които седят и чакат освобождението.
45
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няколкото ваксърски ботове дето цъкат минусчета да не се радват много, защото като мине нашия ред идва техния. Мислят си, че всичко е заради вируса. Миличките.
44
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както някой по-долу е написал, dark ages се завръщат в Европа. Няма да доживеем ренесанса, всеки да се спасява както може.
43
6
 
29
 
! Отговори
noFreeman преди 1 месец
как няма да отпадне като излязоха в няколко града по няколко десетки хиляди и новото канцлерчр се на.а.ка...
42
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Австиря съвсем скоро ще стане номер едно в света по смъртни случай и то масови от ваксинираните- Изобщо не ми пука за тех
41
5
 
12
 
! Отговори
Обективна до 46 преди 1 месец
Нека тогава аз да Ви питам- защо Вие не направите революция, а пишете коментари? Аз не се оценявам като човек, който може да вдигне хората и да ги поведе, аз ще последвам онзи, който го направи. Човек трябва да си знае мястото и възможностите...
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 43 АнонименТи понеже си умен ваксиниран може и да не доживееш коледните празници- Чао
39
4
 
18
 
! Отговори
Наминаващ преди 1 месец
Разделяй и владей