Съпругата на Къро преди да загине: Ние сме в ЮАР за да водим спокоен живот

Двамата отричат да са замесени с трафика на наркотици в страната
28 май 2023 19:47, Нели Христова
96
Съпругата на Къро преди да загине: Ние сме в ЮАР за да водим спокоен живот
Снимка: БГНЕС

"Южна Африка е една от дестинациите, в които има много българи, които бягат от правосъдието. Журналистът Арон Хаймън, когото интервюирах, се занимава с българската диаспора. Според него българската организирана престъпност се намира на върха на пирамидата в подготовката и трафика на кокаин от Южна Америка до Австралия, който минава и през Южна Африка“. Това обясни в студиото на bTV Асен Иванов, отговорен редактор и зам.-главен редактор "Новини".

"Арон Хаймън е направил схема с участието на много българи. В схемата е и Къро. Когато Арон прави интервю с Къро през октомври миналата година, той не знае на какво ниво се намира Каменов", добави той.

Арон Хаймън е разследващ журналист от изданието „TimeLIVE” в Кейптаун. От години разследва българската организирана престъпност в Южна Африка. Така достига и до Красимир Каменов-Къро и неговата съпруга.

"Аз не знаех, че той е толкова високо в българската криминална йерархия. И за да бъда честен, това беше голяма изненада за мен. Аз не знаех, че той е издирван с червена бюлетина на Интерпол. През октомври миналата година се обадих на Красимир във връзка с разследването ми за българката организирана престъпност в Южна Африка. От моите проверки и от информацията от моите източници знаех, че е основна фигура в южноафриканската част на българската мафия. Така, че аз го питах за убийството на други българи – Анжело Димов и жена му Незабравка", обясни Арон Хаймън.

Анджело Димов е подсъдим в Южна Африка. Убит е заедно с жена си Незабравка в средата на февруари 2018 година в дома им в Кейптаун.

"Спомням си него и жена му, но беше преди много време. Аз мисля, че той беше свързан с наркотици и затова му се случи това. Друго не знам“, казва в интервю Красимир Каменов.

Аз винаги съм бил много подозрителен на отговорите на Красимир Каменов, свързани с Анджело Димов. Екзекуцията на Каменов изключително много прилича на убийството на Анджело. Стана още по-подозрително, че Каменов има някаква връзка, защото очаквах да каже друго за този човек. Обикновено, когато говорим за хора, близки до убити, те се опитват да ни помогнат, а в случая се натъкнах на някакъв вид код за мълчание, на омерта. Той ме попита, не знам защо, но ми каза, искаш ли да говориш с жена ми. И в следващия момент жена му беше на телефона и започна – "защо питаш нас за българската организирана престъпност", коментира журналистът Хаймън.

"Само искам да ви кажа, че преди години, когато моят съпруг за пръв път пристигна в Южна Африка, той търсеше място, където може да идва, когато е зима в България и лято в Южна Африка. Знаете, че това е напълно обърнато. Така, че ние никога не сме имали никакъв бизнес в тази страна. Никога не сме правили пари. Никога не сме правили нищо друго освен да живеем спокоен живот. Ако се върнем на Анджело и неговата жена ние ходиме при един същ гинеколог, защото бяхме в близки квартали и така се запознахме с неговата жена. Познавахме се, защото имахме деца на еднаква възраст и практически родихме в разстояние на два месеца. Та това е начин, по който познаваме тези хора“" посочва в разговора си с Хаймън.

Знаете ли защо се ядосвам? Защото, ние сме в тази страна, за да имаме спокоен живот. Имаме три деца. Имаме много добри приятели, местни приятели и да бъдем замесени в нещо такова, това ме ядосва. В същото време ние нямаме никакви отношения в тази страна. И сега някой се обажда и казва, че иска да нареди пъзела от престъпници и хора, свързани с кокаина. Разбира се, че ще бъда ядосана“, казва още жената на Каменов.

"Българин да бъде голям в дрогата. Те могат да бъдат само слуги на някой. Представи си, приятелю. Ти си престъпник в чужда страна на другия край на света и да станеш голям. Ти не можеш да бъдеш голям. Това е глупаво. За мен зад
тях има южноафриканци. Те не са чак такива играчи“, допълва Красимир Каменов – Къро в разговора си с журналиста от Южна Африка.

„Какво знам аз неофициално във връзка с него. Когато от българският подземен свят пристигне в Южна Африка, той е посрещнат на летището от неговия шофьор или неговата охрана, и е настанен в негови къщи в района на Кейптаун.
Говоря за хора, замесени в скимирането и източването на кредитни карти. В Южна Африка има три или четири криминални групировки, които са на едно и също ниво, но мога да кажа, че българите са на върха на трафика на наркотици са изградили много много успешна мрежа за трафик между Южна Америка и Австралия“, уточнява
журналистът от „TimeLIVE“ Арон Хаймън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
8
 
! Отговори
крадеца преди 10 месеца
Нека и сега да краде в ада ще краде чушки *** като имат малко пари и се мислят за богове недосегаеми поне това убийство урок да са му на децата да не тръгнат по техният път да не се женят за мафиоти.хайде идва времето на другите бандюги дупе да им яко
81
1
 
29
 
! Отговори
Барса преди 10 месеца
С мръсните пари търсят спокоен живот
80
1
 
37
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
защо не е попитал този спокоен живот с какви средства ще се осигурява къщатакак е закупена как се плаща на персонала 3 деца ученици и т.н. общи приказкиза наивници и баща и ще разиграва сценки
79
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що, в България не е ли спокойно? Може би щото има много бандити като Къро? Значи ще бандистстваме в България и ще я направим неспокойно място, а после ще ходим в ЮАР да търсим спокойствие.
78
0
 
20
 
! Отговори
Йатъро преди 10 месеца
Няколко *** по-малко!!!
77
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПРЕКАЛЕНО ГОЛЯМ РЕКВИЕМ ЗА ЕДИН ПРЕСТЪПНИК, ИЗБЯГАЛ В РАЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ЮАР. ДА ГОРИ В АДА!!!...
76
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо се измъкват от правосъдието, след което същите ги убиват където и да са.
75
1
 
78
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Закривайте темата.Прекалено много внимание на някакъв бандит.
74
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да беше отишъл в Дубай нямаше да го ковнат. Ама за тая работа акъл трябва. А и Дубай не екстрадират само ако си финансов престъпник иначе за убийства и рекет гориш. Ето Черепа не го барат ама той си е момче-финансисче, нали:)
73
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво е разследвал като нищо конкретно не казва,единствено се разбира,че още едно българско семейство е разстреляно също,но дали по същия начин,като това и 2 души от персонала,и всички с белезници на ръцете,че още цяла бригада облечени в униформи на ***,тия униформи навсякъде ли се шият,продават и употребяват от всеки желаещ да се облече с тях и да ходи важно как такъв,че даже в бус да се настани и пропътува из града и те ли са на Интерпол,щом е бил издирван с червена бюлетина пусната от кого.
72
1
 
33
 
! Отговори
ЩЕЛИ ДА "ПЕЯТ&q преди 10 месеца
ЗАТОВА СА ИМ ЗАТВОРИЛИ УСТУТЕЗАТОВА СА ИМ ЗАТВОРИЛИ УСТИТЕ
71
1
 
38
 
! Отговори
Teo преди 10 месеца
Бели птици, и куршуми ... апропо, как са братя Галеви?
70
2
 
36
 
! Отговори
Голямото зануляване преди 10 месеца
Няма да се размине на никой. До 5 години
69
2
 
32
 
! Отговори
поговорка преди 10 месеца
" да бе мирно седяло, да не бе чудо видяло" ..........
68
1
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В България от 100 убийства годишно 70 са пиянски или ромски скандали, 20-25 убити при грабеж и може би 5-6 умишлени мафиотски убийства годишно. В ЮАР убиват по 60 човека на ден, 22 000 убити годишно и нашите в тая клoaка отишли да водят "спокоен живот" и то без да работят нищо???
67
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Точно в ЮАР били за спокоен живот, страна Номер 1 по убийства и престъпност години наред, където всички бели за принудени да живеят в резервати зад 5-метрови стени, бодлива тел и електрически огради (както на снимката). Абе спокойстиве отвсякъде.
66
1
 
27
 
! Отговори
Убийства на 100 000 преди 10 месеца
България 1,3 умишлени убийства на 100 000 души от населението, за 7 милиона около 100 умишлени убийства общо годишно, без катастрофи, пожари, трудови злополуки и други. ЮАР 37 умишлени убийства на 100 000, т.е. на 60 милиона души 22 000 души годишно са разстреляни или взривени, по 60 УМИШЛЕНИ УБИЙСТВА НА ДЕН и нашите отишли там да водят "спокоен живот" и то без да работят нищо??? У нас от 100 убийства годишно 70 са пиянски или ромски скандали, 20 грабежа и 10 мафиотски убийства за 1 година, а в
65
1
 
66
 
! Отговори
пепи преди 10 месеца
Що . В България не се ли води спокоен живот . Ходиш на работа в завода и после у вас .
64
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще има ли конкурс по документи за нов шеф на мафията? За един преятел питам.
63
1
 
57
 
! Отговори
Гешев преди 10 месеца
А Таки кога ще го достигне правосъдието! Време е и него да оправите!!