Ботьо Ботев: Държавата използваше "братя Галеви" при разследвания

Според него Ангел Христов е умрял от естествена смърт
11 юни 2023 18:55, Нели Христова
22
Ботьо Ботев: Държавата използваше "братя Галеви" при разследвания
Снимка: БГНЕС

"Братя Галеви" попадаха в сферата на престъпния свят, особено след като напуснаха състава на баретите (СОБТ). Стана един скандал. Причините са много - противоречия с ръководството. Това коментира пред NOVA бившият директор на отдел "Убийства" Ботьо Ботев.

Той поясни, че повечето хора, напуснали тогава СОБТ, са отишли във вече родени организирани престъпни структури. "Галеви бяха по-различни. Те към онзи етап не се приспособиха към престъпни групировки", разказа Ботев.

Галеви тръгнали по свой път, отделили се в Дупница, където създали своите връзки. "Те започнаха дейност в самия региона на Дупница, после се разшириха", добави той.

"Раждащата се ВИС - когато действаха в района на "Слънчев бряг" и когато бяха първите им влизания в комуникациите на чистия бандитизъм, те реално осигуряваха силовата част на различните групи", каза още Ботев.

Бившият директор на отдел "Убийства" обяви, че държавата е ползвала "братя Галеви". "Да, определено. Аз съм ги ползвал, когато съм разследвал убийства. Те бяха оформени като хора от другата страна, имаха влиянието", подчерта той.

Дали Ангел Христов е починал от естествена смърт, Ботев каза: "Може да се умува много по този въпрос. Неговата смърт явно е естествена, нормална. Но защо беше организирано нелегално погребението му от близките му", пита Ботев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
орхан мурат преди 10 месеца
сузанита да им пее на сватбите и да и видят к... или попа да и даде малко църковни грешни препрани пааари от спецковия тулооп
11
0
 
0
 
! Отговори
юнабунар преди 10 месеца
тея от убииства да звъннат на магнитски и да съди гешевия всички симпатични на експерти известни с лъготенета и протакани дела и лъжливи вариации . срастването на сферите на влияния с орган прест води до нищо-нещо от банев тип дето го пази зелиски от гешев и пешев
10
0
 
1
 
! Отговори
Евала на преди 10 месеца
всички "топ експерти" миткащи по медиите , които ни показват колко са информирани
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ботьо дъртата ***
8
2
 
4
 
! Отговори
Джеф преди 10 месеца
Ботьо отрови Брат Галев и Мишо Бирата.
7
3
 
4
 
! Отговори
Спас преди 10 месеца
Ботьо застреля Луканов
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом и той шеф на отдел Убийства през чийто отдел са минали изследванията,анализите на следствените органи като за досъдебни доказателства за разглеждане с установяване причините и обстоятелствата за смърта на повечето,че даже на всички случаи на убииства за това време на служба и консултации по случаите и то с помоща на служители специалисти от съдебна медицина и лаборатории с лаборанти и др. специалисти по болестни състояния не може или не могат да кажат точно по въпроса как е възможно туй нещо
5
2
 
4
 
! Отговори
истински мъж преди 10 месеца
Стига вече сте го питали този достолепен 81 г. господин.Няма всвета някой,който да знае всичко,за всички случаи.Та,какво може да знае един пенсионер?Само някакви предположения,такива,каквито и един келнер може да направи.
4
0
 
7
 
! Отговори
от дуп Ница преди 10 месеца
мая общата - галева , няма ли най накрая да каже нещо по въпроса за мноо добрите си братя ?
3
1
 
19
 
! Отговори
аа1820 преди 10 месеца
Ние им пращахме поздрави, те ни пращаха поздрави (и некой лев за покрива на църквата). Добри хора беха....Ам откъде беха парите, не е важно.
2
0
 
27
 
! Отговори
aa1820 преди 10 месеца
"Държавата ги е ползвала...", но и те са ползвали държавата - така е където държавата и мафията са едно.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Издигнете им паметник!